مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت: فرسایش خاک در استان به ۱۴تن در هر هکتار رسیده که باید جدی گرفته شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ محمدی با توجه به اینکه فرسایش خاک در استان به 14تن در هر هکتار رسیده افزود: فرسایش در اراضی کشاورزی جدی گرفته شود.
او با اشاره به فرسایش بیشتر از حد نرمال در استان مرکزی گفت: در بحث فرسایش خاک باید به صورت طبیعی فرسایش صورت گیرد و این حد نرمال و طبیعی چیزی برابر با 5تن در هر هکتار است، اما فرسایش در استان مرکزی از حد نرمال و طبیعی خارج است.
محمدی با بیان اینکه در حال حاضر استان مرکزی با فرسایش 14تن در هر هکتار مواجه است، دلایل این امر را مشکلات موجود در حوزه آب، کیفیت خاک و از بین رفتن پوشش گیاهی دانست.
او، فرسایش در حوضه آبخیز را فرسایش آبی عنوان کرد و افزود: این نوع فرسایش حاصل تخریب پوشش گیاهی و شخم غیراصولی کشاورزان است که در هر بارندگی خاک شسته میشود و حتی برخی روستاها را درگیر میکند.
مدیرکل منابع طبیعی استان مرکزی با اشاره به اینکه فرسایش علاوه بر اراضی ملی در اراضی کشاورزی نیز صورت میگیرد، گفت: بهبود وضعیت فرسایش خاک و برنامهریزی در این حوزه در برنامه ششم توسعه کشور دیده شده است به همین جهت منابع طبیعی در اراضی ملی روند مقابله را دنبال میکند، اما باید در اراضی کشاورزی نیز فرسایش کنترل شود، در برخی موارد شاهد شخم در جهت شیب خاک هستیم که این امر فرسایش را به دنبال دارد در حالی که باید بر خلاف جهت شیب خاک شخم زده شود که این اقدام مانع هدررفت خاک میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی اضافه کرد: ضخامت خاک برای زراعت باید 30سانتیمتر باشد، اما سالانه براساس فرسایش آبی شاهد ار بین رفتن 4تا5 سانتیمتر از خاک هستیم که این امر کیفیت خاک و کاهش سطح زراعی را به همراه دارد،
از بین رفتن کیفیت خاک باعث میشود که کشاورز برای کیفیتبخشی خاک و تولید محصولات خود از کود شیمیایی استفاده کند به همین دلیل برای حفظ کیفیت خاک و محصولات باید نسبت به فرسایش خاک به خصوص در اراضی کشاورزی حساس بود.