بررسی وضعیت آب، خدمات درمانی و رفاهی،اشتغال زایی، مقاوم سازی خانه ها، طرح روستای کارآفرین و ... با حضور مدیر کل دفتر امور روستایی استانداری گلستان
به گزارش خبر گزاری صدا و سیمای مرکز گلستان؛ مدیر کل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری که مهمان گفتگوی ویژه خبری دیشب بود به تشریح وضعیت روستاهای استان پرداخت و گفت: در استان گلستان 935 روستا وجود دارد که تقریبا نیمی از جمعیت استان را در خود جای داده اند.
علی نصیبی ادامه داد: 827 روستای گلستان از نعمت گاز برخوردار هستند که 93 در صد از جمعیت روستایی استان را به خود اختصاص داده اند، همچنین در بحث بهداشت و درمان پوشش خانه های بهداشت روستایی چیزی در حدود 871 هزار نفر است.
وی با بیان اینکه مجموعا 1400 مدرسه در روستاهای استان وجود دارد گفت: 3500 کیلومتر راه روستایی در استان وجود دارد که 2600 کیلومتر آن آسفالت شده است.
وی با تاکید بر لزوم توانمند سازی شوراها و دهیاریهای استان گفت: از ابتدای امسال برای هر شهرستان 5 دوره تخصصی توان افزایی برگزار کرده ایم و روز 23 شهریور نیز برای سنجش آموخته های دهیاران، آزمون جامع دهیاران گلستان برگزار شد و هم اکنون نیز این آموزشها جزء اولویتهای دفتر امور روستایی می باشد.
نصیبی با بیان اینکه مهمترین برنامه تحت اجرا، قانون حمایت از اشتغال و توسعه پایدار روستایی است گفت: سهمیه اختصاص یافته به استان برای اجرای این طرح بیش از 320 میلیارد تومان است که در قالب تسهیلات با کارمزد 4 درصد در مناطق مرزی و عشایری و با کارمزد 6 در صد در سایر روستاهای استان در اختیار متقاضیان قرار میگیرد.
وی ادامه داد: از 7447 پرونده درخواست تسهیلات روستایی تاکنون 5531 پرونده به ارزش 465 میلیارد تومان به بانکهای عامل معرفی شده است و از این میزان نیز تا امروز 2371 پرونده موفق به دریافت تسهیلات شده اند.
وی با بیان اینکه میزان اشتغال زایی صورت گرفته نیز3496 نفر برآورد میشود گفت: تعهد ما ایجاد 30000 شغل در سال 97 است.
مدیر کل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری در مورد تاخیر بانکها در پرداخت این تسهیلات گفت: از 320 میلیاردی که به استان تعلق گرفته در فاز اول 160 میلیارد اختصاص یافت اما میزان پرونده معرفی شده به بانکها معادل 465 میلیارد تومان است که این حجم از معرفی موجب کندی پرداخت توسط بانکها شده است.
وی با بیان اینکه بخش اعظمی از 160 میلیارد اختصاص یافته، به متقاضیان پرداخت شده است از بانکها خواست که با متقاضیان همکاری و همراهی بیشتری داشته باشند.
نصیبی تاکید کرد: تسهیلات اشتغال روستایی فقط به طرحهای اولویت دار تعلق میگیرد و از طرق مختلف بر اجرای طرحها و تخصیص اعتبارات نظارت میشود تا اشتغال ایجاد شده نیز پایدار باشد.
وی ضمن عذر خواهی از اهالی روستاهایی که فاقد آب شرب هستند گفت: 792 روستا تحت پوشش شبکه آب شرب است اما تعداد 164 روستایی که تحت پوشش سازمان آب و فاضلاب نیست از شبکه های روستایی استفاده میکنند و از این تعداد نیز به 110 روستا به صورت سیار آب رسانی میشود.
وی افزود: اقدامات خوبی برای حل این مشکل انجام شده است و این امید را داریم که در سال 98 کمترین مشکل را در این ارتباط داشته باشیم.
نصیبی از شوراها و دهیاریها خواست که بحث بیمه خانه های روستایی را جدی بگیرند تا در صورت بروز حادثه کمترین خسارت متوجه روستائیان عزیز شود و ادامه داد: با تمهیدات انجام شده مبلغ 25 میلون تومان وام کم بهره با باز پرداخت 15 ساله برای مقاوم سازی خانه های روستایی در نظر گرفته شده که به راحتی در اختیار متقاضیان قرار میگیرد.
وی به اهالی روستاهای دوزین و گلیداغ و صادق آباد که روستای آنها سال گذشته به شهر تبدیل شد این اطمینان را داد که در صورتی که تاریخ درخواست وام اشتغال روستایی آنها پیش از تاریخ شروع به کار شهرداری باشد وام به آنها تعلق خواهد گرفت.
مدیر کل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری در بحث سامان دهی پسماند روستایی نیز گفت: برنامه خاص ما برای حل مشکل پسماند روستایی شامل سه محور جمع آوری مکانیزه پسماند، پوشش صد در صدی جمع آوری زباله و تفکیک پسماند از مبداء است که به طور جدی در دستور کار قرار دارد.
نصیبی در مورد طرح روستای کار آفرین گفت: 50 روستا در سطح استان به عنوان نمونه کار انتخاب شدند که طرح روستای کار آفرین را در آنها اجرا نماییم.
وی افزود: در این طرح سعی میکنیم با استفاده از تمام ظرفیتها در صد بیکاری در روستای هدف را تا نزدیک صفر پایین بیاوریم.