استاندار: با ترویج خشکه کاری شالی میتوان ممنوعیت کشت آن در گلستان را برداشت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز گلستان، سیدمناف هاشمی در حاشیه این بازدید، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صداوسیمای مرکز گلستان گفت: نخستین سایت خشکه کاری شالی کشور در گلستان ایجاد می شود.
دکتر هاشمی افزود: با ترویج خشکه کاری شالی می توان ممنوعیت کشت آن در گلستان را برداشت.
براساس دستورالعمل وزارت جهادکشاورزی؛ کشت شالی به سبب نیاز زیاد به آب و با توجه به بحران خشکسالی، در زمین های غیرنَسَق گلستان ممنوع است و حتی از کشت آن در زمین های نسق استان هم هیچگونه حمایتی نمی شود.
براساس گزارش آب منطقه ای گلستان و تایید جهادکشاورزی استان؛ سالانه حدود 90درصد آب ذخیره شده گلستان در بخش کشاورزی مصرف می شود.
اما دو سالی است که کشاورزان پیشرو در استان گلستان، شالی را به روش خشکه کاری کشت می کنند که آب مصرفی در آن، نصف روش معمول است.
در این روش که خشکه کاری نام دارد، شالی بدون تخت آب زمین، مانند گندم در زمین کاشته می شود.
در روش سنتی کشت شالی، در صورت وجود آب مورد نیاز، تولید نهایتاً 5تن در هکتار است اما درخشکه کاری، با حفظ کیفیت به 10تن در هر هکتار هم می رسد.
مختار مهاجر رئیس جهادکشاورزی گلستان با بیان اینکه امسال برای کشت 80هزار هکتاری شالی در این استان به روش سنتی، حدود یک میلیارد و 200میلیون مترمکعب آب مصرف شد، از حمایت های فنی، مهندسی و تسهیلاتی از روش خشکه کاری شالی در گلستان خبر داد.