مدیرعامل آب و فاضلاب کشور: بیش از 95 درصد تأسیسات آب و 90 درصد تجهیزات فاضلاب به جز مدیریت لجن در داخل کشور, و به همت بخش خصوصی طراحی و ساخته می شود.
وی گفت: هم اکنون شرکت های بخش خصوصی داخلی در زمینه های ساخت انواع الکتروموتورها، پمپها، تجهیزات انشعاب و لوازم مربوط به آن به خودکفایی رسیدیم.
جانباز در زمینه آب شیرین کن بندرعباس نیز گفت: از 10 روز پیش آب شیرین کن بندرعباس شروع به تولید و تزریق آب کرده و در مرحله بهره برداری آزمایشی قرار گرفته است که منتظریم با حضور یکی از مقامات بخش اول این آب شیرین کن وارد مدار بهره برداری شود.
وی افزود: سیاست وزارتخانه برای توسعه آب شیرین کن ها این است که مقید به قانون برنامه ششم هستیم تا بر اساس آن 30 درصد آب مورد نیاز سواحل جنوب کشور در بخش شهری و روستایی از آب شیرین کن ها تهیه و تأمین شود.
مدیرعامل آبفای کشور گفت: باید به انتقال فناوری آب شیرین کن ها روی آوریم و آن را بومی سازی کنیم چون وزارت نیرو برنامه گسترده ای در زمینه استفاده از آب شیرین کن ها از ساحل غربی استان خوزستان تا ساحل شرقی استان سیستان و بلوچستان به طول 100 کیلومتر دارد.
جانباز افزود: مطالعه در این زمینه در نوار ساحلی جنوب انجام شده و نیاز جمعیتی آن به دست آمده که برای افق 1425 نیاز آبی چقدر است که بر این اساس دو بسته سرمایه گذاری مشخص شده و با مرکز پژوهش های مجلس نیز توافق شده است.
وی گفت: بر اساس برنامه ششم توسعه قرار است در پایان این برنامه توان تولید روزانه یک میلیون مترمکعب آب از طریق آب شیرین کن ها حاصل شود که در حال حاضر این رقم حدود 400 هزار مترمکعب است.
جانباز افزود: 300 هزار مترمکعب آب از طریق آب شیرین کن ها در سال های آینده وارد مدار خواهد شد که البته با توجه به شرایط فعلی و نوسانات قیمت، دو الزام را باید در نظر بگیریم.
وی اضافه کرد: به سرمایه گذاران اطمینان دهیم نوسانات قیمت در قرارداد آنها لحاظ خواهد شد و دوم اینکه بپذیریم با آب شیرین کن ها کمبود آب محلی را جبران کنیم.
مدیرعامل آبفای کشور با تأکید بر اینکه برنامه های گسترده ای برای شیرین سازی منابع آب داریم گفت: در گام اول استفاده از آب شیرین کن ها در سواحل و در گام بعد در نوار شرقی کشور خواهد بود.
جانباز افزود: در نمایشگاه های صنعت آب چند سال اخیر؛ شرکت های کوچک و دانش بنیان به اتکای بخش دولتی حضور پیدا می کنند و شرکت های بخش خصوصی که در سال های گذشته شرکت های کوچکی بودند با حمایت دولت و وزارت نیرو تبدیل به شرکت های بزرگی شدند بنابراین برگزاری چنین نمایشگاه هایی فرصت کم نظیری برای بخش خصوصی به وجود می آورد.