خوردن نارنگی در پیشگیری و درمان سرماخوردگی موثر است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ در فصل پاییز و سرد شدن هوا، سرماخوردگیها بیشتر میشود و خواص نارنگی برای سرماخوردگی به حدی قابل توجه است که در طب سنتی از آن با نام اکسپکتورانت طبیعی یاد میشود.
نارنگی خاصیت خلط آور دارد و به درمان سرفههای خلطی کمک میکند و بهدلیل داشتن ویتامین ث زیاد، برای بهبود علائم سرماخوردگی، پیشگیری و کاهش دوره بیماری و قطع تب نیز مفید است .
نارنگی دارای ویتامینهای مختلفی از جمله ویتامین A، B۱، B۲، C. است. این میوه همچنین دارای مقادیری پروتیین، چربی، قند، حاوی مقدار زیادی فسفر، کلسیم است. نارنگی به خاطر داشتن مقدار فسفر و کلسیم بالا، یکی از میوههایی است که در استخوانبندی افراد موثر است.
مصرف این میوه در درمان سرفه ، پیشگیری از سرماخوردگی ، کاهش دوره و علائم سرماخوردگی ، تب و عفونت موثر است.
درمان سرفه
نارنگی یکی از بهترین میوهها برای درمان طبیعی سرفه است و خاصیت خلطآور دارد و خوردن آن موجب تخلیه خلطهای زیانبار از گلو و کاهش سرفههای بیمار میشود.
پیشگیری از سرماخوردگی
انواع ویتامینها به ویژه ویتامینهای گروه ب و ویتامین ث در این میوه زیاد است و از این رو به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده، در پیشگیری از بروز بیماریها از جمله سرماخوردگی بسیار موثر است.
کاهش دوره و علائم سرماخوردگی
مصرف نارنگی به علت ویتامین ث به کاهش و بهبود سریعتر علائم سرماخوردگی مانند عطسه، آبریزش چشم و بینی کمک قابل توجهی می کند. از ویژگیهای ویتامین ث، کاهش میزان هیستامین در خون است. هیستامین موجب گرفتگی بینی و آبریزش از چشم میشود.
کاهش تب و عفونت
نارنگی به دلیل داشتن ویتامینهای آ، ث، ب ۱ و ب ۲، دارای خواص بسیار به ویژه در کاهش تب و قطع آن است.
مصرف میوه نارنگی به تحریک گلبولهای سفید بدن برای مبارزه با عفونت کمک میکند و باعث تقویت سیستم ایمنی و در نتیجه افزایش قدرت بدن برای مقابله با بیماری میشود،
موارد احتیاطی و منع مصرف نارنگی
اگرچه خواص نارنگی برای سرماخوردگی زیاد است، از مصرف نارنگیهای ترش در دوران بیماری خودداری شود ، اسانس موجود در این میوه، راههای هوایی را تحریک و سرفه را تشدید می کند
بیماران مبتلا به فشار خون بالا از زیاده روی در مصرف نارنگی خودداری کرده و از مصرف همزمان با داروهای فشار خون پرهیز کنند.
زیادهروی در مصرف نارنگی به ویژه در کودکان، باعث کندی حرکت رودهها، اسهال، افزایش نفخ و گاز شکم می شود.
مصرف همزمان شیرگاو و نارنگی موجب بروز دردهای شکمی و مشکلات گوارشی میشود. همچنین خوردن بیش از اندازه نارنگی در برخی افراد باعث ایجاد آفت و تاول در داخل دهان میشود.