به گزارش
خبرگزاری صداوسیمامرکزکردستان، طاهر کرمی افزود: این اداره کل از سال ۹۴ اقدام به اجرای پروژه توسعه جنگل با مشارکت جوامع محلی کرده است.
کرمی افزود: غنی سازی جنگلها شامل ۳۰۰ هکتار با بذر و ۸۲۵ هکتار با نهال در اراضی جنگلی و ملی طرحهای مدیریت منابع جنگلی شهرستانهای تابعه استان است.
وی گفت: طرح توسعه جنگل روستای تودار ملا سنندج در سطح یک هزار هکتار با ۱۴ میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شده اجرا میشود که از درصد پیشرفت فیزیکی خوبی برخوردار است.
وی یادآور شد: تاکنون این طرح در ۸۵۰ هکتار از سطح پیش بینی شده اجرا شده و برای اتمام نیازمند تزریق یک میلیارد ریال اعتبار است.
کرمی گفت: در این طرح نهالهایی از گونههای بلوط، بنه، بادام، گلابی وحشی، زالزالک، سنجد، سماق، فندوق و ارغوان کاشت میشود.
وی افزود: این طرح که با استفاده از گونههای اقتصادی انجام میشود پس از پنج سال قادر است سالانه ۲۲۰ میلیارد ریال، درآمد ۸۵ خانوار مورد هدف طرح را افزایش دهد.
کرمی افزود: عملیاتهای احیای بخش جنگل (غنی سازی و توسعه جنگل با نهال و بذر - آماده سازی عرصه) از محل اعتبارات طرح ملی صیانت و توسعه جنگلهای زاگرس از جمله طرحهایی است که در برنامه توسعه جنگل روستای تودار ملا قرار دارد.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان یادآور شد: این طرح به درخواست روستاهای تودار ملا و تودار روته و اعلام آمادگی اهالی و کشاورزان برای همکاری با این اداره کل در تحقق منویات رهبر معظم انقلاب و اجرای طرح جنگل کاری و توسعه جنگل با گونههای جنگلی و اقتصادی چند منظوره در دیم زارها اجرا میشود.
وی تاکید کرد: جذب منابع آبی به سفرههای زیرزمینی، کنترل فرسایش خاکی با توجه به موقعیت جغرافیایی و بافت خاک، افزایش سرانه فضای سبز در مرکز استان، کنترل جابجاییهای کاربری اقتصاد روستایی با تفریحی شهری و رفع تصرف داوطلبانه اراضی ملی و اثبات مالکیت این اراضی از جمله اهداف این طرح است.
کرمی یادآور شد: دیگر اهداف اجرای این طرح ایجاد کمربند سبز حفاظتی حدفاصل مستثنیات و اراضی ملی، ایجاد کمربند سبز حاشیه جاده توریستی سنندج - مریوان - سروآباد، احیای پوشش گیاهی دارویی با خوراکی با توجه به استعداد منطقه و افزایش امکان تفرج به لحاظ آب هوا ارتفاع چشم انداز و نزدیکی جامعه شهری است.
کردستان با داشتن بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار زمین قابل کشت مرغوب و مستعد یکی از قطبهای تولید محصولات کشاورزی کشور است و باغداران استان با تولید سالانه بیش از ۴۵ هزار تن انگور دیم رتبه دوم کشوری را به خود اختصاص داده اند، سیب، گلابی، زردآلو، هلو، شلیل، بادام، گیلاس، آلبالو، آلو و گردو از دیگر محصولات باغی کردستان است.