خانواده اصلانی پس از ۶سال سکونت در شهر به روستای زادگاهشان بازگشتند و ایدههای خود را به کار و تولید تبدیل کردند.
اینجا روستای گرجی نشین چُقیورت است که آب و هوایش کوهستانی و تا فریدونشهر 13کیلومتری فاصله دارد و مردمانش بیشتر دامدارند.
آقای اصلانی یکی از اهالی این روستاست که پس از 6 سال سکونت در شهر همراه خانواده به زادگاهش برگشته تا با خلاقیت ایده های خود را به تولید تبدیل کند.
فرار از شهر
خانواده آقای اصلانی شش سالی بود که از چقیورت دل کنده و به خاطر بیکاری رفته بودند شهر نجف آباد.
عباس آقا بعد از ماه ها بیکاری، در کارگاهی کارگر صنعتی مخازن استیل شد تا چرخ زندگی اش را بچرخاند اما درآمد مناسبی نداشت و از هیاهوی شهر جز شلوغی و آلودگی، چیزی عایدش نمیشد تا اینکه یک روز به خود آمد و بیخیال زرق و برق شهر شد.
دنبال راهی گشت تا از سختیهای زندگی ماشینی نجات یابد؛ به همراه همسرش "زینب "شروع به تحقیق کرد پس بهترین گزینه را انتخاب کردند یعنی بازگشت به روستای سرسبز و کوهستانی شان و تولید عرقیجات گیاهی و بسته بندی سبزی های بومی و محلی .
درآمدزایی از دل طبیعت فریدونشهر
رییس اداره منابع طبیعی شهرستان فریدونشهر می گوید: اين شهرستان يکي از کوهستاني ترين مناطق استان اصفهان است که انواع گیاهان دارویی به دليل ميزان نزولات جوي و شرايط خاص جغرافیایی می روید.
وی با اشاره به اینکه کشاورزان منطقه هشت ماه از سال به دلیل شرایط جوی، توانایی کشاورزی را ندارند و اکثر جوانان بیکارند می گوید: ظرفیت بالای این شهرستان که 90درصد مراتع آن زیستگاه گیاهان دارویی است بهترین فرصت برای بهره برداری از این گیاهان و کارآفرینی در این زمینه است.
خانواده اصلانی هم با شناختی که از پوشش متنوع گیاهی این منطقه داشتند به فکر درآمد زایی از دل این طبیعت بکر افتادند.
"عباس" می گوید: او با استفاده از ایده ها و خلاقیت کاری اش در کارگاه مخازن استیل دستگاهی عرق گیر ساخت و با کلاس های آموزشی فروشندگی و پرورش گیاه دارویی که همسرش زینب شرکت کرد تصمیم گرفتند به روستایشان بازگردند.
اجرای ایده با فروش زمین
اولین نقطه شروع کار با فروش زمین پدری اش شد؛ عباس اصلانی 140میلیون ریال پول حاصل از فروش زمین را برای راه اندازی کارگاه تهیه گیاهان دارویی هزینه می کند اما برای ادامه راه به حمایت مسوولان نیاز دارد.
عباس اصلانی با این تسهیلات توانست در کارگاه 24متر مربعی ابتدا روزانه 20 بسته انواع گیاهان دارویی و 20لیتر عرقیات گیاهی تولید و بعد از یک سال فروشگاه محصولات را در روستا راه اندازی کردند.
اشتغال زایی برای جوانان روستا
حالا در کارگاه زوج کارآفرین چقیورتی روزانه 70نوع گیاه دارویی بسته بندی و بیش از صد لیتر عرقیات تولید می شود.
زینب کیماسی موگویی می گوید: با راه اندازی و توسعه کارگاهشان زمینه اشتغال مستقیم و غیرمستقیم 25روستایی که بیشتر زنان سرپرست خانوار هستند فراهم شده است.
خانواده چهار نفره اصلانی از زندگی در روستایشان چقیورت راضی اند اما بی شمارند جوانانِ خلاقی مانند عباس و زینب در روستاهای مختلف کشور که به دلیل بیکاری می خواهند به شهر مهاجرت کنند اما اگر حمایت شوند می توانند گره اشتغال را باز کنند و با ایده ای خلاقانه کارآفرینی کنند و مانع مهاجرت سایر روستاییان شوند.
نگارنده:مرضیه قاسمی