رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران گفت: حوزه معدن و صنایع معدنی با سهم ۲۰ درصدی در صادرات غیر نفتی، نقش بسزایی در ایجاد ارزش افزوده و اشتغال و ارزآوری در کشور دارد.
وی اضافه کرد: یکی از افتخارات وزارت صنعت و سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) در دولتهای یازدهم و دوازدهم، ارتقای جایگاه معدن و صنایع معدنی در بین مردم، سیاستگذاران و تصمیمگیران است.
کرباسیان ادامه داد: ایران کشوری معدنی است و این جایگاه میتواند بیش از پیش ارتقا یابد.
وی افزود: باوجود تحریم های ظالمانه آمریکا و نامبرده شدن از آلومینیوم و مس در تحریمهای اقتصادی، اما حوزه معدن و صنایع معدنی میتواند با وجود همه مشکلات روی پای خود بایستد؛ معتقدیم ضربه پذیری این حوزه در صورت توجه و تدبیر نسبت به سایر حوزه های صنعتی و اقتصادی کمتر است.
رئیس هیئت عامل ایمیدرو بر لزوم توجه به صادرات در این حوزه نیز تاکید کرد و گفت: هرگونه کم توجهی به صادرات میتواند این بخش را وارد رکود و چالشهای جدی کند.
کرباسیان گفت: فراموش نکنیم 50 درصد تولید انواع محصولات معدنی در جهان در اختیار چینی هاست و میتوان با همکاری با چین و گرفتن تصمیم های منطقی، تحریمها را کم اثر کرد.
وی به جنگ تجاری آمریکا با چین، روسیه و اتحادیه اروپا اشاره کرد و افزود: این جنگ تجاری به طور مستقیم در حوزه فلزات غیرآهنی نیز تاثیرگذار است و باید در این زمینه و همچنین رشد بهره دلار تحلیل هایی انجام داد که چقدر در اقتصاد کشورمان تاثیرگذار خواهد بود بنابراین باید از گرفتن تصمیم های شتابزده و هیجانی در حوزه معدن و صنایع معدنی کشور پرهیز کرد.
به گفته این مقام مسئول، ایران با وجود زیرساخت های مختلف نفت، گاز، معدن، راه آبی و نیروی انسانی تحصیل کرده، آماده جهش اقتصادی است و چنین ظرفیت هایی در جهان کمتر وجود دارد.
سیاست در اقتصاد کم رنگ شود
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: باید سیاست را هر چه بیشتر در حوزه اقتصاد کمرنگ کنیم و اجازه دهیم اقتصادی ها کار خود را انجام دهند؛ زیرا اگر سیاسیون بگذارند این کشور می تواند جهش کند؛ سیاسیونی که هرچند دلسوزند اما در پاره ای موارد منافع ملی را در نظر نمیگیرند.
وی گفت: سیاسیون اجازه دهند اقتصادی ها این روزها بیشتر حرف بزنند، زیرا در حالی مدام دم از بخش خصوصی می زنند که حتی اجازه نمی دهند بخش اقتصاد دولتی حرف بزند.
لزوم تهیه نقشه راه برای صنایع غیرآهنی
رئیس عامل ایمیدرو ادامه داد: امروز در حوزه فولاد و زغال سنگ از طرحهای جامع و نقشه راه جامع برخورداریم، اما در سایر حوزهها از جمله فلزات غیرآهنی چنین نقشه هایی تهیه نشده و جای آنها خالی است.
وی ادامه داد: پژوهش و آموزش و توجه به آنها یکی از مباحث جدی است که در حوزه معدن و صنایع معدنی کمرنگ است و باید توجه بیشتری به آن کرد.
به گفته این مقام مسئول، امروز مجلس شورای اسلامی در حوزه معدن و صنایع معدنی کمک کننده است و آمادگی برای همراهی دارد.
کرباسیان، یکی از افتخارات ایمیدرو در چند سال گذشته را توجه به مقوله توسعه اکتشافات معدنی در کشور برشمرد و گفت: تاکنون مقدمات اکتشافات معدنی در پهنه ای به وسعت 270 هزار کیلومتر مربع فراهم شده که برای 200 هزار کیلومتر مربع آن در 2 سال گذشته نقشه های ژئوفیزیک هوایی تهیه شد.
وی همچنین بر لزوم حمایت از معادن کوچک و اقتصادی کردن آنها تاکید کرد و افزود: معادن روباز کشور به پایان رسیده است و باید کم کم به سمت تجمیع معادن کوچک حرکت کنیم تا فعالیت در این حوزه را اقتصادی کنیم.
در حاشیه این همایش، نمایشگاه چشم انداز صنایع غیرآهنی ایران و فنآوری های وابسته با نگاهی به تولید و بازار نیز گشایش یافت.