بانک مرکزی از افزایش قیمت خُردهفروشی ۸ گروه موادخوراکی در هفته منتهی به ششم مهر خبر داد.
در هفته منتهی به ششم مهر نرخ لبنیات ۱.۱ درصد، برنج ۰.۹ درصد، حبوب ۰.۸ درصد، میوههای تازه ۰.۲ درصد، سبزیهای تازه ۶.۸ درصد، قندو شکر ۰.۵ درصد، چای ۰.۲ درصد و روغن نباتی ۵.۸ درصد نسبت به هفته قبل از آن افزایش و نرخ تخم مرغ ۳.۹ درصد، گوشت قرمز ۰.۶ درصد و گوشت مرغ ۱.۷ درصد کاهش یافت.
لبنیات و تخم مرغ
در هفته مورد گزارش در گروه لبنیات قیمت کره پاستوریزه و شیر پاستوریزه نسبت به هفته قبل بدون تغییر بود و بهای سایر اقلام این گروه بین ۰.۳ درصد تا ۳.۱ درصد افزایش یافت. همچنین قیمت تخم مرغ معادل ۳.۹ درصد کاهش داشت و شانهای ۱۳۸ هزار تا ۲۴۰ هزار ریال فروش میرفت.
برنج و حبوب
در این هفته در گروه برنج، بهای برنج داخله درجه یک و درجه دو به ترتیب معادل یک درصد و ۰.۱ درصد افزایش ولی قیمت برنج وارداتی غیرتایلندی ۰.۲ درصد کاهش یافت. در گروه حبوب بهای تمام اقلام بین ۰.۴ درصد تا ۳ درصد افزایش داشت.
میوهها و سبزیهای تازه
در هفته مورد بررسی، در میادین زیر نظر شهرداری سیب زرد و پرتقال درجه یک عرضه نمیشـد و نارنگی، انار، طالبی و موز عرضه کمی داشت. سایر اقلام میوه و سبزی تازه که تعدادی از آنها از نظر کیفی در مقایسه با سایر میوهفروشیها متفاوت بودند، به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و ترهبار عرضه میشد. میوهفروشیهای سطح شهر اقلام میوه و سبزی تازه را عرضه میکردند که در گروه میوههای تازه قیمت سیب گلاب معادل ۰.۶ درصد، انار ۱۰.۴ درصد، انگور ۵.۵ درصد، طالبی ۰.۷ درصد، خربزه ۱.۸ درصد و هندوانه ۳.۳ درصد کاهش ولی بهای سایر اقلام بین ۰.۳ درصد تا ۹.۴ درصد افزایش یافت. در گروه سبزیهای تازه قیمت خیار معادل ۱.۹ درصد، بادنجان ۳.۷ درصد و لوبیا سبز ۱.۸ درصد کاهش ولی بهای سایر اقلام بین ۱.۳ درصد تا ۲۱.۹ درصد افزایش داشت.
گوشت قرمز و گوشت مرغ
در هفته مورد گزارش قیمت گوشت گوسفند معادل ۰.۷ درصد، گوشت تازه گاو و گوساله ۰.۱ درصد و گوشت مرغ ۱.۷ درصد کاهش یافت.
قند، شکر، چای و روغن نباتی
در این هفته بهای قند معادل ۰.۸ درصد، شکر ۰.۱ درصد، چای خارجی ۰.۲ درصد، روغن نباتی جامد ۸.۲ درصد و روغن نباتی مایع ۴.۹ درصد افزایش داشت.
تغییرات یکساله
طبق اعلام بانک مرکزی، قیمت خُردهفروشی لبنیات در هفته منتهی به ششم مهرماه نسبت به هفته مشابه سال قبل ۴۰.۵ درصد، تخم مرغ ۷۰.۲ درصد، برنج ۱۵.۲ درصد، حبوب ۸.۹ درصد، میوههای تازه ۶۴.۸ درصد، سبزیهای تازه ۵۲.۸ درصد، گوشت قرمز ۴۵.۲ درصد، گوشت مرغ ۲۳.۶ درصد، قند و شکر ۳۱ درصد، چای ۲۲.۹ درصد و روغن نباتی ۲۱.۳ درصد رشد داشت.