محققان علوم پزشکي در آلمان مي گويند؛
کاهش خطر ابتلا به سرطان با تغيير سبک زندگي
محققان علوم پزشکی در آلمان می گویند با تغییر در سبک زندگی می توان از بروز گروه بزرگی از سرطان ها جلوگیری کرد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت، محققان علوم پزشکی در آلمان می گویند با تغییر در سبک زندگی می توان از بروز گروه بزرگی از سرطان ها جلوگیری کرد.
دکتر هرمان برنر و همکارانش در مرکز تحقیقات سرطان ژرمن اعلام کردند تقریبا چهار مورد از هر ده مورد سرطان در آلمان با عوامل محیطی و سبک زندگی lifestyle مرتبط است و این عوامل عبارتند از سیگار کشیدن، کم بودن فعالیت جسمانی، اضافه وزن و عفونت ها!
اطلاعات این محققان که حاصل بررسی بر روی افراد 35 تا 84 ساله است نشان می دهد اکنون نزدیک به 85 هزار مورد از سرطان ها در آلمان با سیگار مرتبط است و عفونت های ویروسی نیز با 17 هزار مورد از سرطان ها ارتباط دارد.
مصرف الکل، گوشت فرآوری شده و همچنین کم بودن میزان مصرف فیبر، میوه و سبزیجات از عوامل ایجاد سرطان محسوب می شوند.
محققان بر این باورند که با تغییر سبک زندگی می توان از بروز طیف وسیعی از سرطان ها جلوگیری کرد.
بر اساس اين گزارش، سلولهای سرطانی از سازوکارهای عادی تقسیم و رشد سلولها جدا میافتند. علت دقیق این پدیده نامشخص است ولی احتمال دارد عوامل ژنتیکی یا عوامل بیرونی همچون ویروس و مواد سرطان زا موثر باشد.
در یک جاندار سالم، همیشه بین میزان تقسیم سلول، مرگ طبیعی سلولی و تمایز، تعادل وجود دارد.
سرطان شامل همه انواع تومورهای بدخیم میشود که در پزشکی آنها را بیشتر با نام نئوپلاسم میشناسند.
احتمال بروز سرطان در سنین مختلف وجود دارد ولی احتمال بروز سرطان با افزایش سن زیاد میشود سرطان باعث ۱۳٪ مرگها است و بر اساس گزارش انجمن بهداشت آمریکا سالانه هفت میلیون و ششصد هزار نفر بر اثر سرطان جان باخته اند. سرطان، ویژه انسان نیست و همه جانوران و گیاهان پرسلولی نیز ممکن است به سرطان دچار شوند.
سرنوشت سلولها کاملاً کنترل شدهاست و براساس نیازهای بدن میباشد.
در جنین میزان تکثیر سلولها بیشتر از مرگ طبیعی سلولی است اما در جاندار بالغ میزان مرگ سلولی و تقسیم سلولی به تعادل میرسد.
سرنوشت سلول در هر زمان، به طور کاملاً دقیق، بوسیله فاکتورهای رشد، پیامهای محیطی و برخی پروتئینها و پیامبرهای سلولی، کنترل میشود.
جهشهایی که منجر به تغییر هر یک از فاکتورهای موثر در سرنوشت سلول، میشوند باعث بهم خوردن نظم دقیقی که در تنظیم رشد و تکثیر و تمایز سلول هاوجود دارد میشود و میتواند منجر به بروز سرطان شود.
سلولهای سرطانی کنترل خود را بر چرخه سلولی از دست داده و به طور مداوم و بدون توجه به پیامهای سلولی و فاکتورهای رشد، به تکثیر ادامه میدهند.