رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با انتقاد از موازی کاریها و نبود اولویت بندی در فعالیتهای قرآنی گفت: فعالیتهای قرآنی به طور کامل سنتی است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ حجت الاسلام و المسلمین سید مصطفی حسینی امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به شرایط خاص فرهنگی و اقتصادی گفت: شرایط این روزها تهدیدها و فرصتهای خوبی میتواند به وجود بیاورد، سالهای بسیار زیادی هست که درباره اتحاد، همگرایی و هم افزایی در عرصه فعالیتهای قرآنی سخن به میان میآید، اما عزم راسخ و جدی برای حذف ساختارهای موازی، وجود ندارد.
وی افزود: اگر اتاق فکری در میان اهالی رسانههای قرآنی وجود داشت تا هر چند وقت یکبار اولویتها را پیگیری کنند، میتوانست شرایط مطلوبی را در این زمینه ایجاد کند و به نظرمیرسد، فعالیت و پیگیریها در این عرصه مقداری از هم گسیخته است.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در ادامه به بیان جزئیاتی از چهل و یکمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم پرداخت و گفت: این مسابقات که از دهم تا بیست و سوم مهر در دو بخش بانوان و آقایان در اراک برگزار میشود در هفته اول به رقابت آقایان و هفته دوم نیز به بخش بانوان اختصاص دارد.
وی با اشاره به اینکه این مسابقات در دو قسمت آوایی و معارفی برگزار میشود، افزود: مسابقات بخش آوایی شامل حفظ کل قرآن کریم، حفظ ۲۰ جزء، حفظ ۱۰ جزء، قرائت ترتیل، قرائت تحقیق، دعاخوانی، اذان و همخوانی و مدیحهسرایی است و بخش معارفی نیز شامل رشتههای حفظ موضوعی قرآن کریم، حفظ احادیث و تفسیر قرآن کریم است.
حسینی با بیان اینکه این دوره از مسابقات شاهد تغییرات جدی است، گفت: برخلاف سالهای قبل که مرحله مقدماتی همراه با مرحله نهایی برگزار میشد، امسال این دو بخش به صورت جداگانه برگزار میشود ضمن اینکه سعی در ایجاد فضای رقابتی و انتقال آن به مخاطب و بیننده داشته ایم، زیرا سالهای گذشته مخاطب متوجه رقابت شرکتکنندگان نمیشد؛ زیرا نه نمرات به لحظه ارایه میشد و نه اینکه توضیحاتی در مورد اجراها صورت میگرفت.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: در سالهای گذشته داوران در زمینه نمرهدهی شور و مشورتی نداشتند، اما در این دوره، نمرات داوران پس از شور تطبیق داده میشود و در ادامه نیز در همان لحظه به شرکتکننده حق ثبت اعتراض داده میشود.
وی با تأکید بر ضرورت راهاندازی بنیاد مسابقات قرآنی گفت: براساس سند راهبردی که در دو سال گذشته تنظیم شده و براساس اصول و سیاستهایی که در سازمان اوقاف است نباید مجموعه اداری و ساختار سازمانی اوقاف مسابقات را برگزار کند نیاز به بنیاد مسابقات داریم، بنیادی که ممکن است وابسته به سازمان اوقاف باشد، اما دارای یک ساختار غیر دولتی است.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه به برگزاری مسابقات قرآن توسط یک ساختار دولتی اشاره کرد و افزود: این ساختار هنوز از مسابقات بینالمللی فارغ نشده وارد فضای ماه مبارک رمضان میشود و از آنجا فارغ نشده مرحله شهرستانی مسابقات آغاز میشود و در ادامه آزمون اعطای مدرک، طرح ملی حفظ و. را اجرا میکند و این مصداق یک تصدیگری به معنای واقعی آن است.
وی گفت: باید یک بنیاد به وجود بیاید تا بتواند بهرهبرداری کامل را از مسابقات انجام دهد. امروز دانشگاههایی وجود دارند که نیروی انسانی در مورد داوری مسابقات دیگر یا مجریان مسابقات مختلف تربیت میکنند، اما در بحث مسابقات قرآن، متأسفانه چهل سال مسابقات به صورت سنتی برگزار شده است و نه در ساماندهی داوران تلاش کردهایم و نه تربیت مجریان مسابقات را در اولویت قرار دادهایم.
حسینی افزود: مملکتی که میخواهد ۱۰ میلیون حافظ قرآن و ۱۵ میلیون نفر آشنا با معارف قرآنی داشته باشد باید همان ساز و کاری که برای آموزش رانندگی یا آموزش زبان انگلیسی و ... تعریف شده است، داشته باشد، ما باید مؤسسه مردم نهاد را تقویت کنیم نه اینکه دائم به عرض و طول سیستمهای دولتی و حاکمیتی اضافه کنیم.
وی گفت: سازمان اوقاف و امور خیریه، یک مجموعه قرآنی چابک میخواهد که برای توسعه موقوفات قرآنی و اجرای نیات قرآنی تلاش داشته باشد که این مجموعه عواید خود را در اختیار مؤسسات قرآنی یا نهادهای متولی در این زمینه قرار دهد و در این زمینه تفاهمنامهای با وزارت ارشاد و سازمان تبلیغات اسلامی در حال تنظیم است.