ایران برای اجرای فاز نخست طرح مدیریت پایدار جنگل به منظور کاهش گازهای گلخانه ای و مقابله با تغییرات اقلیمی در کشور، تامین ۸۷ میلیون دلار اعتبار بلاعوض از صندوق اقلیم سبز جهانی (GCF) را پیشنهاد کرده است.
کامران پورمقدم افزود: اعتباراتی که برای اجرای فاز نخست این طرح در کشور به صندوق اقلیم سبز جهانی (GCF) پیشنهاد کردیم ۸۷ میلیون دلار است و سازمان جنگل ها نیز در این فاز ۳۰ میلیون دلار کمک خواهد کرد.
وی اظهار داشت: برای اجرای فاز دوم این طرح نزدیک به ۱۴۳ میلیون دلار از محل سرمایه گذاری های دستگاه های اجرایی مختلف کشور پیش بینی شده است.
پور مقدم با بیان این که طرح مدیریت پایدار جنگل ایران با مشارکت مشورتی سازمان ملل متحد در حال تهیه است، تصریح کرد: برای تهیه این پروژه و سند اجرایی آن، مشارکت سایر دستگاه ها و وزارتخانه ها نیاز است و هر یک از آنان سهمی در کاهش انتشار گازهای گلخانه ای دارند.
وی این طرح را نسبت به سایر طرح ها و سرمایه گذاری ها برای کاهش گازهای گلخانه ای و آلودگی هوا با صرفه خواند و گفت: این طرح تا سال ۹۸ نهایی و به دبیر خانه صندوق اقلیم سبز جهانی ارایه خواهد شد.
رئیس شورای عالی جنگل، مرتع و آبخیزداری کشور اذعان داشت: در قالب کنوانسیون تغییرات آب و هوایی پاریس، ایران رسما متعهد شده ۴ درصد از میزان انتشار گازهای گلخانه ای را کاهش دهد و در صورت حذف تحریم های اقتصادی این عدد به ۱۲ درصد خواهد رسید.
پورمقدم ادامه داد: معاون اول رییس جمهوری بر اساس تعهد بین المللی ایران و مصوبه دولت، ابلاغیه ای را به دستگاه های مختلف ارسال و وظایف هر یک از دستگاه ها را برای کاهش ۴ درصدی تولید گازهای گلخانهای را مشخص کرده است و ازاین رو همه دستگاه های اجرایی کشور موظفند برنامه هایی برای کاهش گازهای گلخانه ای داشته باشند.
وی تصریح کرد: با توجه به این که جنگل کاری، درختکاری و حفاظت از جنگل ها نقش مهمی در کاهش گازهای گلخانه ای و تغییرات آب و هوایی دارد و از سوی دیگر فناوری کاهش گازهای گلخانه ای بسیار هزینه بر است، سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور برای نخستین بار طرح مدیریت پایدار جنگل ایران را به دبیر خانه مجمع جهانی جنگل (UNFF) پیشنهاد داده است.
پورمقدم گفت: یک تیم ۲۰ نفره از سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور و یک تیم چهار نفره از مشاوران برجسته مجمع جهانی جنگل سازمان ملل متحد بر روی این پروژه کار می کنند.