سامانه تصفیه پساب شهری به روش الکترولیز نمک برای نخستین بار در کشور طراحی و ساخته شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اصفهان؛ برای نخستین بار در کشور دانشمندان شرکتی دانش بنیان در شاهین شهر اصفهان موفق به طراحی و ساخت سامانه تصفیه پساب شهری به روش الکترولیز نمک شدند.
معاون فنی این شرکت دانش بنیان گفت: 20پژوهشگر در مدت دو سال با هزینه چهار میلیارد تومانی موفق به ساخت این سامانه شدند.
احسان داد خواه افزود: پیش از این، روش الکترولیز نمک برای تصفیه آب آشامیدنی استفاده می شد، ولی این بار با دانشی پیشرفته تر پساب شهری با این روش گندزدایی می شود.
وی گفت: این شرکت دانش بنیان تاکنون موفق به ساخت 100تصفیه خانه آب آشامیدنی به این روش در کشور شده و اکنون نخستین تصفیه خانه پساب شهری نیز به همین روش آماده بهره برداری است.
معاون فنی این شرکت دانش بنیان هدف از ساخت این تصفیه خانه را تامین آب فضای سبز شهرداری منطقه 12 اصفهان دانست و افزود: برای احداث این طرح سه میلیارد تومان هزینه شده است که 100لیتر پساب شهری شاهین شهر را تصفیه می کند.
این پژوهشگر اصفهانی، مهمترین مزیت این روش را بهره گیری از نمک به جای مواد شیمیایی گندزدا که هم آسیب های زیست محیطی ایجاد می کنند و هم گران هستنددانست.
دادخواه افزود: 24تصفیه خانه پساب شهری در استان اصفهان سالانه 175ملیون مترمکعب پساب تولید می کنند که برای تصفیه آن 1500تن مواد شیمیایی گندزدا لازم است که اگر روش آنها به روش الکترولیز نمک تغییر کند 50درصد هزینه های این تصفیه خانه ها کاهش خواهد یافت.