جلوگیری از ورود و شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان به کهگیلویه و بویراحمد نیازمند عزم همگانی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، مدیرکل اداره دامپزشکی استان در نشست
عبدالله بهمنش به راههای پیشگیری از این بیماری اشاره کرد و افزود: ایجاد پست های قرنطینه در ورودی های استان، جلوگیری از ورود کود مرغی و پرنده زنده به استان، رعایت مقررات بهداشتی و امنیت زیستی توسط مرغداری ها، گزارش سریع موارد مشکوک به دامپزشکی و جلوگیری از خرید و فروش طیور زنده در حاشیه شهرها از جمله این راهکارها است.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار هم در این جلسه به ضرورت عزم و تعامل همه دستگاه ها برای پیشگیری از بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و اطلاع رسانی و آگاهی بخشی مناسب به مردم استان به منظور رفع نگرانی جامعه تاکید کرد.
نظری با بیان اینکه پارسال با شیوع بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان در استان خسارت هایی به مردم و بیت المال وارد شد افزود: اگر عزم همگانی برای پیشگیری و ریشه کنی این بیماری ایجاد نشود، بر اقتصاد استان و منطقه اثر نامطلوبی دارد.
وی با اشاره به اینکه تاکنون هیچ کانونی از شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان مشاهده نشده است گفت: همه مناطق و بخش های استان برای پیشگیری از ورود و شیوع این بیماری آمادگی کامل را دارند.
علایم بالینی در انسان شامل تب بالای ۳۸درجه ، علایمی شبیه آنفلوانزا (عوارض تنفسی)، اسهال آبکی بدون خون، استفراغ، درد شکم و قفسه سینه، خونریزی از بینی و لثه است و گاهی علایم عصبی، مشکلات مجاری تنفسی تحتانی، صداهای تنفسی، لوکوپنی (نوعی کم خونی باکاهش گلبولهای سفید خون) و کمبود پلاکت های خون نیز دیده می شود.