در برنامه نگاه یک مطرح شد؛
قیمت ارز قطعاً کاهش مییابد
رئیس دفتر رئیس جمهور: در دوران گذر هستیم، با ساز و کارهای دولت تا ۲ ماه آینده قیمتها کاهش مییابد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، واعظی در برنامه نگاه یک شبکه یک سیما افزود: در دوران گذر هستیم و تا 2 ماه آینده قیمت ها کاهش می یابد.
وی با بیان اینکه دولت، بخش خصوصی و مردم اضلاع حل مشکلات اقتصادی کشور هستند گفت: اگر مسائل باز و به مردم گفته شود آنان تحت تأثیر مسائل روانی قرار نمی گیرند.
واعظی افزود: نیاز کشور به کالا سالانه 10 تا 20 درصد افزایش می یابد اما اگر هر فردی بر اساس جنگ روانی 3 برابر نیاز خود خرید کند نیاز کشور به کالاها 3 برابر افزایش می یابد.
وی گفت: مردم نگران کالاهای اساسی خود نباشند زیرا به اندازه کافی واردات داشته و ذخیره سازی کرده ایم و اولویت دولت تأمین سفره مردم و نیازهای دارویی آنان است.
واعظی با بیان اینکه ریشه نوسانات نرخ ارز پیچیده تر از آن است که آن را به مسائل اقتصادی، سیاسی، روانی، داخلی یا خارجی ربط دهیم اضافه کرد: دولت هیچ تغییر رویه ای را در سیاست های خود در چند ماه اخیر نداشته و همان دولتی است که از سال 92 در اقتصاد کشور ثبات ایجاد کرد و تورم را کاهش داد.
وی گفت: چیزی در سیاست های ما اتفاق نیفتاد و آنچه روی داد فشار از خارج بود.
واعظی افزود: باید به سرعت آماده شویم که نسبت به فشارهای بیرونی از جمله سیاسی، تبلیغاتی، جنگ روانی و اقتصادی عکس العمل مناسبی نشان دهیم.
وی گفت: باید آمادگی کامل را در دولت و بخش های گوناگون برای شرایط جدید جنگ اقتصادی ایجاد کنیم و دولت همواره تلاش کرده است این مسائل را حل کند.
واعظی افزود: کاستی هایی وجود دارد اما تلاش می کنیم با تغییر سیاست ها فشارهای خارجی را پاسخگو باشیم.
وی گفت: بخش خصوصی، تولید کنندگان و بنگاه های اقتصادی باید به شرایط جنگ اقتصادی توجه کنند و شرایط خود را متناسب با آن تغییر دهند.
واعظی افزود: آنها باید تولید خود را به موقع توزیع کنند و به دلیل افزایش تقاضا محصولات خود را گران نکنند و به گونه ای رفتار کنند که دشمن بر اقتصاد کشور تأثیرگذار نباشد.
وی گفت: مردم نیز به دور از تبلیغات و جنگ روانی رفتار کنند.
واعظی با بیان اینکه اکنون عربستان، امارات و آمریکا بازارهایی در سلیمانیه، هرات و دوبی برای ارز ایجاد کرده اند و آن را بالا می برند افزود: بازار ایران نیز از آنها تبعیت می کند.
وی گفت: این در حالی است که دولت حدود 14 میلیارد دلار ارز 4 هزار و 200 تومانی برای کالاهای اساسی و حدود 25 میلیارد دلار از طریق سامانه نیما برای واردات نیازمندی های کشور اختصاص داده است و تنها 1 درصد ارز در بازار کوچه و پس کوچه مبادله می شود.
واعظی افزود: این یک درصد نه تعیین کننده قیمت محصولات و نه نشان دهنده اقتصاد کشور است.
وی گفت: سیاست های ثبات زای دولت، مدارای تولید کنندگان، کسبه و بنگاه های اقتصادی با مردم و خرید به اندازه مردم موجب برون رفت کشور از مسائل کنونی اقتصادی می شود.
واعظی افزود: در پی راه حلی برای مسئله گرانی هستیم.
وی گفت: ما وزرای اقتصاد و رفاه را عزل نکرده ایم و باید پرسید آیا عزل این دو وزیر به وسیله مجلس وضع را بهتر کرده است یا خیر؟!
واعظی افزود: اینکه این دو وزارتخانه با سرپرست اداره می شود به دلیل مطالعه دولت برای تعیین اشخاصی به عنوان وزیر است که بتوانند کار را به بهترین شکل انجام دهند.
وی با بیان اینکه یک شبه نمی توانیم برای این دو وزارتخانه وزیر انتخاب کنیم گفت: دولت همه تلاش خود را می کند که در این وزارتخانه ها مشکلی ایجاد نشود و اکنون نیز این دو وزارتخانه با قوت کار خود را انجام می دهند.
واعظی با اشاره به لزوم ایجاد وزارت بازرگانی و جداسازی آن از وزارتخانه های جهاد و کشاورزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: منتظر اقدام مجلس شورای اسلامی در این زمینه هستیم که اگر آنها این وزارتخانه را تشکیل دادند وزیر آن را معرفی کنیم.
وی گفت: نگاه ما به شرق و آسیا نگاه جدی برای همکاری و روابط نزدیک با این کشورهاست و اکنون نیز روابط خوبی با آنها داریم.
واعظی افزود: اینکه مطرح می شود دولت فقط با اروپا روابط دارد نادرست است و ما بر اساس منافع با کشورها رابطه داریم.
وی گفت: در 6 ماهه نخست امسال تبادلات با چین 14 درصد در مقایسه با سال گذشته افزایش یافته و این کشور اکنون شریک نخست تجاری ایران است.
واعظی افزود: روابط کشورمان اکنون با هند و چین بسیار بیشتر از اروپایی هاست.
وی گفت: اینکه می گویند چرا در چین و هند سفیر نداریم اکنون در پاریس نیز سفیر نداریم زیرا در تابستان ها سفرا تغییر می کنند و معرفی سفیر جدید روند خاصی را طی می کند و در این روند وقفه ای وجود دارد.
واعظی با بیان اینکه نبود سفیر موجب نمی شود که روابط کمترین آسیبی ببیند افزود: انتخاب سفیر ساز و کاری در کشورمان و سپس در کشور مقابل دارد که باید برای اعزام سفیر انجام شود.
وی گفت: اگر این روند در داخل یا خارج با مشکل روبرو شود انتخاب سفیر با تأخیر روبرو خواهد شد.
واعظی افزود: سفیر جدید ایران در هند به عنوان معاون اقتصادی وزیر امور خارجه انتخاب و گزینه بعدی آن نیز به دلایلی منصرف شد البته فرد دیگری انتخاب و روند داخلی آن انجام شده است و پس از توافق هندی ها به این کشور اعزام می شود.
وی گفت: برای چین نیز آقای همتی به عنوان سفیر مشخص اما وی به عنوان رئیس بانک مرکزی معرفی شد و اکنون فرد دیگری برای چین مشخص شده است.
واعظی افزود: باید بپذیریم آمریکا از همه امکانات سیاسی، تبلیغاتی و نفوذ خود در برخی کشورهای منطقه برای فشار اقتصادی بر کشورمان بهره می برد.
وی گفت: ما در پی مذاکره بودیم و جنگ اقتصادی را آمریکایی ها آغاز کردند البته دولت باید آمادگی کامل داشته باشد که در مقابل این جنگ بایستد.
واعظی افزود: اگر حدود 6 تا 7 ماه ایستادگی کنیم جنگ آمریکایی ها نمی تواند ادامه دار باشد.
رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: همواره با تجزیه و تحلیل شخصیت رئیس جمهور آمریکا متوجه شده ایم که وی هیچ وقت شخصیت باثباتی ندارد که روی آن حساب شود.
واعظی در برنامه نگاه یک شبکه یک سیما با بیان اینکه مجمع عمومی سازمان ملل فرصت مناسبی برای ملاقات با سران دیگر کشورها و بیان مهمترین مواضع جمهوری اسلامی ایران و پاسخ به برخی ابهامات و هماهنگی با نهادهای بین المللی است افزود: سفر اخیر رئیس جمهور کشورمان به سازمان ملل از سفرهای خوب بود و به بیشتر اهداف خود به این سفر دست یافتیم.
وی گفت: از حدود 3 ماه پیش کمیته هایی برای آمادگی این سفر تشکیل شده بود اما 2 هفته پیش از آغاز سفر مشخص شد همزمان با تشکیل مجمع عمومی سازمان ملل آمریکا ریاست شورای امنیت را بر عهده خواهد داشت.
واعظی افزود: برخی از سیاسیون و دلسوزان با توجه به شرایطی که پیش بینی می کردند آمریکا در زمان سفر آقای روحانی به نیویورک ایجاد کند گفتند رئیس جمهور ما به این سفر نرود اما با توجه به اینکه هر جا غیبت کرده ایم به ضررمان تمام شده است و اینکه نسبت به مسائل استدلال منطقی و حقوقی داریم تصمیم گرفتیم در این مجمع حضور یابیم و مخاطبان خود را پیدا کنیم.
وی با بیان اینکه رئیس جمهور آمریکا در جلسه شورای امنیت سازمان ملل موضوع ایران را مطرح کرد گفت: طراحی که آمریکایی ها برای ما انجام داده بودند به ضرر آنان تمام شد و کشورهای عضو شورای امنیت از برجام دفاع کردند.
واعظی افزود: اگر اعتماد به نفس داشته باشیم و به آنچه عمل می کنیم معتقد باشیم حضور ما در مجامع بین المللی به نفع ما خواهد شد.
وی با بیان اینکه شرایط ترامپ بر اساس نظرسنجی ها خوب نیست گفت: در آبان انتخابات مجلس نمایندگان، یک سوم سنا و بخشی از فرمانداران ایالت های مختلف آمریکا برگزار می شود و نتیجه این انتخابات بر انتخابات ریاست جمهوری این کشور تأثیرگذار است.
واعظی با اشاره به اینکه جمهوریخواهان و دموکرات ها در پی نتیجه این انتخابات هستند افزود: رئیس جمهور آمریکا به دلیل موفق نبودن در سیاست های داخلی در پی دستاورد خارجی است و در این زمینه نیز با کره شمالی به نتیجه ای نرسیده است و تلاش کرد با ایران به نتیجه ای برسد.
وی گفت: در یک ماه اخیر آنان طرح مذاکراتی با ایران را بیان کردند اما مذاکره باید هدف داشته باشد و مذاکره برای مذاکره معنی ندارد.
واعظی افزود: در گذشته مذاکره کردیم و نتیجه آن برجام شد اما آمریکایی ها از این توافق خارج و بدعهدی کردند و برای سخن گفتن از مذاکره ابتدا باید به تعهدات خود در برجام بازگردند.
وی گفت: در این سفر مراجعاتی برای مذاکره انجام دادند اما امسال شرایط در مقایسه با سال گذشته متفاوت بود زیرا آمریکایی ها پارسال در برجام بودند اما امسال از آن خارج شدند.
واعظی افزود: ترامپ ساعت 7 صبح گفت آقای روحانی شخصیتی دوست داشتنی است اما ساعت 10 و نیم صبح همان روز سخنانی در سازمان ملل کرد که هیچ شخصیت سیاسی چنین الفاظی را بیان نمی کند.
وی گفت: رئیس جمهور آمریکا در سخنرانی افتتاحیه که بر اساس عرف، باید وزین برگزار شود از ادبیات سخیفی استفاده و این سخنرانی سطح این افتتاحیه را بسیار پایین آورد.
واعظی با بیان اینکه رئیس جمهور آمریکا رفتار قابل قبولی را در یک سال اخیر نشان نداده است افزود: سخنان وی در مجمع عمومی سازمان ملل به گونه ای بود که همه حاضران سالن به وی خندیدند.
وی گفت: اظهارات ترامپ ناراحتی بسیاری از رسانه های آمریکایی را نیز در پی داشت.
واعظی درباره حرف های نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس نیز افزود: حرف های وی هیچ خریداری ندارد و همانجا رسانه ها و مسئولان کشورها گفتند اظهارات نتانیاهو درست نیست.
وی گفت: ترامپ و نتانیاهو در توهم هستند و نگاه دیگری به دنیا دارند.
واعظی افزود: رژیمی که متعهد به هیچکدام از کنوانسیون های منع سلاح های هسته ای نیست چگونه به خود اجازه می دهد این حرف ها را بزند.
وی گفت: آژانس بین المللی انرژی اتمی بارها فعالیت های ایران را راستی آزمایی کرده و این مورد پذیرش همه کشورها بجز یکی دو کشور بوده است.
واعظی افزود: جمهوری اسلامی ایران به جایگاهی دست یافت است که با سخنرانی های امثال نتانیاهو و ترامپ جایگاهش متزلزل نمی شود.
وی درباره سخنرانی رئیس جمهورمان در مجمع عمومی سازمان ملل نیز گفت: این سخنرانی به گونه ای بود که رسانه ها و شخصیت ها سخنرانی آقای روحانی را منطقی، حقوقی، سیاسی و محکم در مقابل سخنرانی سخیف ترامپ قرار می دادند.
واعظی افزود: کشوری که از اعضای شورای امنیت سازمان ملل است چطور از دیگران می خواهد به برجام و قطعنامه شورای امنیت در این زمینه متعهد نباشد!
وی با بیان اینکه سازمان ملل برای گسترش صلح، ثبات و چند جانبه گرایی تأسیس شد گفت: بدعهدی از هیچ کس پذیرفته نیست و اینکه رئیس جمهور آمریکا به خود اجازه دهد هر کاری کند جامعه جهانی آن را نمی پذیرد و رئیس جمهور کشورمان این مسائل را در سخنرانی خود مطرح کرد.
واعظی با بیان اینکه کشورهای اروپایی نیز از یکجانبه گرایی متضرر شده اند و مخالف آن هستند افزود: تلاش کشورهای اروپایی و حتی کشورهایی مانند ژاپن که عضو این اتحادیه نیستند برای ماندن برجام است البته ما اعلام کرده ایم برجام زمانی باقی می ماند که منافع کشورمان را تأمین کند.
وی گفت: ملاحظات کشورها در روابط اقتصادی با ایران اقتصادی است نه سیاسی و اراده سیاسی پشت حرف های آنهاست.
واعظی افزود: در اروپا تهاتر با یورو انجام می شود و محدودیتی در این زمینه نداریم و در حال ایجاد ساز و کاری برای کنار گذاشتن دلار هستیم.
وی گفت: اروپایی ها در حال بررسی راه حل هایی هستند که بانک مرکزی آنان مستقیم با بانک مرکزی ایران رابطه داشته باشد.
واعظی افزود: البته شرکت های بزرگ در بورس های کشورهای مختلف حضور و در این کشورها شعبه دارند و برخی سرمایه گذاران آنها آمریکایی هستند.
وی گفت: ژاپن اعلام کرده است برای ادامه خرید نفت ایران در حال مذاکره با آمریکایی هاست.
واعظی افزود: فرانسه و انگلیس جزو کشورهایی هستند که در برجام مذاکرات طولانی با آنان داشتیم و متعهد هستند که برجام را حفظ و خروج آمریکا را جبران کنند.
وی گفت: آنان اعلام کرده اند که به جد در پی ماندن برجام هستند و گفته اند برجام دستاورد بین المللی است و نباید اجازه دهیم که یک کشور آن را از بین ببرد.
واعظی افزود: کشورهای اروپایی گفته اند محدودیت هایی برای شرکت های بزرگ خود داریم زیرا آنها در آمریکا شعبه دارند و با مشکل روبرو می شوند اما در پی راه حلی برای آنها هستیم.
وی گفت: اروپایی ها تلاش می کنند تا آبان ماه اقدام های عملی خود را برای جبران خروج آمریکا از برجام اعلام کنند و این موضوع در دیدار وزرای خارجه کشورمان با مقامات اروپایی و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که به بیانیه نیویورک منجر شد مطرح و قرار گردید اروپایی ها گام های جدی در زمینه نفت و بانک بردارند.
واعظی درباره دیدار رئیس جمهور با رئیس صندوق بین المللی پول نیز افزود: نماینده ایران در صندوق بین المللی پول فردی مجرب است و ارتباط خوبی با نمایندگان دیگر کشورها دارد.
وی گفت: وی اکنون عضو شورای اصلی صندوق بین المللی پول است و این صندوق تلاش می کند در مسائل سیاسی بی طرف باشد.
واعظی افزود: رئیس صندوق بین المللی پول در ملاقات با رئیس جمهور کشورمان اعلام کرد روابط با کشورها بر اساس اصولی است که صندوق بین المللی پول برای آنها تشکیل شده است و قول و قرارهایی برای همکاری های آینده گذاشت.
وی گفت: با توجه به اقدام تروریستی اهواز همه سران کشورها که با رئیس جمهور کشورمان دیدار می کردند این اقدام تروریستی را محکوم کردند و اعضای شورای امنیت نیز به اتفاق آرا بیانیه ای در محکومیت این اقدام تروریستی صادر کرد.
واعظی افزود: تنظیم روابط اقتصادی با کشورها، مسائل منطقه ای، مسئله برجام و پیامدهای خروج آمریکا از این توافق موضوعاتی بود که در دیدارهای رئیس جمهور در نیویورک مطرح شد.