وزارت امور خارجه چین روز جمعه درباره پیامدهای احساسات مفنی فزاینده بر ضد چین در آمریکا هشدار داد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما وزارت امور خارجه چین روز جمعه درباره پیامدهای احساسات مفنی فزاینده بر ضد چین در آمریکا هشدار داد.
وانگ یی وزیر امور خارجه و مشاور حکومتی چین روز گذشته در دیدار با ریچارد هاس رئیس اندیشکده شورای روابط خارجی مستقر در نیویورک و چند تن دیگر از اعضای این شورا تاکید کرد:" بسیاری از افرادی که در زمینه حفظ و ارتقای روابط چین و آمریکا تلاش می کنند این احساس را دارند که احساسات منفی بر ضد چین در آمریکا در حال شدت گرفتن است و دو کشور به ویژه آمریکا باید در این زمینه توجه و هوشیاری بیشتری از خود نشان دهند."
وزیر امور خارجه چین برای رد ادعای برخی مسئولان آمریکایی مبنی بر این که این کشور در تبادلات تجاری و اقتصادی خود با چین متحمل زیانهای گسترده ای شده است، به چند مورد اساسی اشاره کرد.
وزیر خارجه چین تصریح کرد:" در سال دو هزار و هفده هر کشاورز آمریکایی به طور متوسط بیش از ده هزار دلار محصولات خود را به بازارهای چین صادر کرده است. شرکت جنرال موتورز آمریکا هر سال چهار میلیون دستگاه از تولیدات خود را به چین می فروشد. در سال دو هزار و شانزده شرکتهای آمریکایی بیش از ششصد میلیارد دلار محصولات خود را در بازار چین فروخته اند و امسال مسلما بیش از هر زمان دیگر تولیدات خود را روانه بازار چین کرده اند."
به گفته وزیر خارجه چین، برخی افراد در آمریکا چین را متهم کرده اند که سیاست گشایش اقتصادی خود را رها کرده است اما این اتهام کاملا بی اساس است. شی جینپینگ رئیس جمهور چین بارها به صراحت اعلام کرده است که پکن درهای اقتصادی خود را به روی جهان نخواهد بست بلکه بر عکس برای گشودن هر چه بیشتر آنها تلاش خواهد کرد.
وانگ یی ادامه داد چین از نظر سرعت و گستردگی تلاشهای خود برای گشایش اقتصاد خود جزو اولین کشورهای در حال توسعه جهان محسوب می شود. وی به عنوان مثال به بازشدن روزافزون بخش خدمات چین اشاره کرد و گفت سازمان تجارت جهانی بیش از یکصد و شصت بخش فرعی را مشخص کرده و از کشورها خواسته است این بخشها را به روی یکدیگر بازکنند. کشورهای توسعه یافته به طور متوسط یکصد و هشت مورد از این زیربخشها را باز کرده اند در حالی که چین به تنهایی یکصد مورد از آنها را بازکرده و از کشورهای در حال توسعه که به طور متوسط پنجاه و چهار مورد از این بخشها را بازکرده اند، فاصله زیادی گرفته است.
به گزارش خبرگزاری شین هوا از نیویورک، وزیر امور خارجه چین ادامه داد در رابطه با حقوق گمرکی نیز باید گفت این کشور به سازمان تجارت جهانی تعهد کرده است حقوق گمرکی خود را کاهش دهد. وانگ یی تصریح کرد حقوق گمرکی چین بر محصولات کشاورزی تنها پانزده درصد است در حالی که متوسط این رقم در کشورهای توسعه یافته 39 درصد است. در رابطه با سرمایه گذاریهای خارجی نیز باید گفت چین سقف سرمایه گذاریهای خارجی خود را کاهش داده است. وی افزود چین هیچگاه شرکتهای آمریکایی را وادار نکرده است فناوریهای خود را به این کشور منتقل کنند. واقعیت این است که این شرکتها داوطلبانه قراردادهایی با مقاطعه کاران چینی خود امضا کرده و اقدام به انتقال فناوریهای خود به چین کرده اند تا بتوانند به بازار چین دسترسی بیشتری داشته باشند ضمن این که شرکتهای آمریکایی برای این کار هزینه هایی نیز دریافت کرده اند.
دونالد آمریکا رئیس جمهور آمریکا از ماهها پیش تلاش می کند با اتخاذ تدابیر تجاری تنبیهی، چین را که از شرکای تجاری بزرگ آمریکا محسوب می شود مجبور کند به رویه های تجاری که به زعم وی متقلبانه است پایان دهد. ترامپ از این مسئله ابراز تاسف کرده است که شرکتهای آمریکایی در ازای دسترسی به بازار چین، مجبور هستند بخشی از دانش، مهارت و فناوریهایی را که در اختیار دارند به شرکای چینی خود منتقل کنند، تدبیری که از نظر دونالد ترامپ ناعادلانه و سرقت مالکیت معنوی محسوب می شود.
مجازاتها و تدابیر محدود کننده آمریکا بر ضد اقتصاد چین و پاسخهای متقابل چین، دو کشور را وارد یک جنگ تجاری بی سابقه کرده است. ابتدا دونالد ترامپ بود که چین را به رفتار دغلکارانه و سرقت مالکیت معنوی متهم کرد و تابستان امسال در اقدامی تنبیهی حقوق گمرکی بیست و پنج درصدی بر پنجاه میلیارد کالاهای وارداتی چین وضع کرد.