سطح زیر کشت پسته در ساوه بالغ بر دو هزار و 700 هکتار است که از این میزان دو هزار هکتار بارور می باشد.
خلیلی ، سطح زیر کشت پسته در ساوه را بالغ بر دو هزار و 700 هکتار بیان کرد که از این میزان دو هزار هکتار بارور است.
وی عنوان کرد: افزون بر 500 هکتار از باغات پسته این شهرستان پس از سرمازدگی سال 1395 که منجر به از بین رفتن بیش از 90 درصدی باغات انار و زیتون ساوه شد احداث و به باغ پسته تبدیل شده است.
معاون فنی جهاد کشاورزی شهرستان ساوه میزان برداشت پسته خشک در ساوه را حدود 1300 کیلوگرم در هر هکتار اعلام کرد و گفت: با توجه به اینکه عمده باغات پسته شهرستان ساوه جوان بوده و هنوز به مرحله باردهی انبوه نرسیده است این میزان عملکرد در برداشت پسته قابل قبول است و قطعا در سال های آینده میزان برداشت در هر هکتار با افزایش قدمت باغات، رشد قابل توجهی خواهد داشت.
خلیلی به بالاترین رکورد برداشت پسته در این شهرستان اشاره کرد و گفت: در سالهای گذشته بالاترین رکود برداشت، 17 تن پسته تر از هر هکتار بود که معادل حدود چهار تن پسته خشک در هر هکتار است.
کارشناس جهاد کشاورزی ساوه عمده ارقام پسته تولیدی این شهرستان را فندقی، کله قوچی، احمدآقایی، اکبری و پسته سفید بیان کرد و گفت: برخی از ارقام به دلیل جواب دهی مناسب و بهتر، بیشتر کشت می شود و اخیرا ارقام فندقی با ارقام احمدآقایی جایگزین می شود.
سخنگو آلودگی پسته به آفلاتوکسین را یک مشکل در صادرات عنوان کرد و گفت: در کشورهای اروپایی نسبت به موضوع آلودگی پسته به آفلاتوکسین حساسیت زیادی وجود دارد و خوشبختانه با نمونه برداری های صورت گرفته تاکنون این آلودگی در باغات پسته ساوه مشاهده نشده است.
وی با بیان اینکه پسته ارزآوری مستقیم دارد، گفت: عمده محصول برداشت شده پسته ساوه با برند نقاط پسته خیز کشور به کشورهای اروپایی صادر می شود که مشتاقان بسیاری هم دارد.