شهید محسن حججی پیش از آنکه مدافع حریم عقیله بنی هاشم سلام اله علیها باشد، سرباز فرهنگی بود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اصفهان؛ از ابتدای انقلاب اسلامی تا کنون، ایران اسلامی و به خصوص جوانان این مرز و بوم همیشه مورد آماج حملات دشمنان در جنگ های سخت و نرم بوده اند.
ظلم و جور رژیم ستم شاهی، دشمنی همیشگی استکبار در دوران انقلاب، ترورهای منافقین، جنگ تحمیلی هشت ساله و فشارها و تحریم های اقتصادی، سیاسی و علمی هیچگاه از یاد هیچ آزادمرد و روشن فکر حقیقی نخواهد رفت.
آنچه تا کنون ایران اسلامی را هر روز سرافراز و مستحکم و پیشروتر نگه داشته است یاری خداوند متعال، خودباوری، همبستگی و باور داشتن جوانانی است که در هر برهه ای، سربلند، از شدت ها و سختی ها عبور کرده است.
در این میان نمی توان از نقش موثر و کار آمدعلم و فرهنگ ملی و اسلامی را نادیده گرفت و از فراگیری دانش غافل ماند.
فرهنگی که کتاب و کتاب خوانی جزء جدانشدنی آن است و مطالعه به مراتب راه سعادت را هموارتر می کند و سرعت می بخشد.
راهی که برخی از شهدا آن را لازمه تحقق آینده روشن انقلاب اسلامی می دانستند.
محسن حججی نمونه بارز سرباز فرهنگی و مروج کتاب خوانی بود.
همرزمان فرهنگی و دوستان شهید محسن حججی در موسسه سردار شهید حاج احمد کاظمی در نجف آباد می گویند: محسن، مروج و مشوق فرهنگ مطالعه و کتابخوانی بود و از هر فرصتی برای معرفی کتاب استفاده می کرد.
سید مجتبی موسوی معلم شهید حججی در موسسه شهید کاظمی هم گفت: محسن معجزه کتابخوانی در نجف آباد و مناطق محروم بود و سرنوشت زیبای او از مطالعه و کسب بصیرت نشأت گرفته است.
حسین حججی بردار شهید هم گفت: وی مصداق بارز آتش به اختیار در جنگ فرهنگی بود.
شهیدمحسن حججی سفیر فرهنگی بود که از مساجد، تریبون های نماز جمعه، مدارس و پارک ها برای معرفی کتاب برای قشرهای مختلف استفاده می کرد و با خواندن کتاب ها هم ابتدا چکیده ای از کتاب را به صورت مکتوب به علاقه مندان ارائه می داد.
برخی از دوستان او می گویند شهید حججی حتی در اردوهای جهادی هم کار معرفی کتاب و تشویق به مطالعه را در اولویت می گذاشت و به روستاییان و بویژه دانش آموزان کتاب های ارزشمندی را معرفی و هدیه می کرد.
حالا با گذشت یکسال از تشییع و تدفین باشکوه شهید محسن حججی در نجف آباد، اکنون مزار این شهید تبدیل به پایگاهی فرهنگی شده است که در آن فعالیت های متنوع فرهنگی از جمله معرفی کتاب و تشویق به مطالعه صورت می گیرد.
ابراهیم ولایتی مسوول یادمان شهدای نجف آباد هم گفت: تاکنون گردشگرانی از 13 کشور جهان از این مجموعه فرهنگی بازدید و از نزدیک با مزار شهید آشنا شدند.
شهید حججی از شهدای مدافع حرم الگو و نمونه ایثار و مقاومت جوانان بسیاری را بیدار و رهرو راه ولایت کرد و به فرموده رهبر معظم انقلاب: شهید حججیِ عزیز در دنیایی که روزنههای اغواگر صوتی و تصویری فراوانی وجود دارد، چنین درخشید و خداوند او را همچون حجتی در مقابل چشم همگان قرار داد.
آیت اله خامنه ای پارسال در دیدار جمعی از مسئولان و فعالان فرهنگی از استانهای یزد و همدان با تأکید بر لزوم تقویت روحیه انقلابی در نسل جوان، شهید حججی را نمونهای درخشان از رویشهای انقلاب خواندند و خاطرنشان کردند: مسئولان فرهنگی موظفند روحیه و جریان انقلابی را در محیطهای مختلف تقویت و از آن پشتیبانی کنند.
این شهید مدافع حرم 16مرداد پارسال در دفاع از حریم اهل بیت علیهم السلام در مرز کشورهای عراق و سوریه پس از نبرد با به اسارت نیروهای تکفیری داعش درآمد.
وابستگان به استکبار جهانی روز 18مرداد این جوان برومند ایران اسلامی را ناجوانمردانه به شهادت رساندند.
9شهریور، خبرها حاکی از دریافت پیکرمبارک شهید بود و سوم مهر ماه این سردار بی سر به ایران منتقل شد و غوغای محسن را برپا کرد.
پنجم مهر پیکر بی سر این سردار شهید در نجف آباد تشییع و به خاک سپرده شد.
از این شهید فرزندی سه ساله به نام علی به یادگار مانده است.
شهرستان نجف آباد در 30 کیلومتری غرب اصفهان قرار دارد.
نویسنده و تنظیم کننده: مجید اسماعیلیان دستجردی / مهدی سهرابی