نانوحسگر زیستی تشخیص زود هنگام سرطان ریه در دانشگاه صنعتی اصفهان طراحی وساخته شد.
یلدا شجاع، تشخیص موفقیت آمیز این نشانگر زیستی با حساسیت بالا را از دستاوردهای مهم این طرح تحقیقاتی برشمرد و افزود: کاربرد اصلی نتایج این طرح پژوهشی دانشگاهی در زمینهی پزشکی و تشخیص بالینی نشانگرهای زیستی سرطان در آزمایشگاهها و کلینیکهای تشخیص طبی، به عنوان روشی ساده، ارزان و غیر تهاجمی با حساسیت بالا خواهد بود.
وی، اندازهگیری نشانگرهای زیستی سرطان را در غلظتهای بسیار کم، یکی از روشهای موثر تشخیص زود هنگام سرطان دانست و گفت: امروزه استفاده از نانوزیستحسگرهای الکتروشیمیایی به عنوان یکی از روشهای غیر تهاجمی و مؤثر برای شناسایی و اندازه گیری این نشانگرهای زیستی معرفی شدهاند .
این پژوهشگر مهندسی مواد، هدف از این پژوهش را طراحی و توسعهی نانو زیست حسگر الکتروشیمیایی DNA برای شناسایی نشانگر زیستی مرتبط با سرطان ریه (EGFR ) بیان کرد و افزود: کاهش هزینه ساخت، بهبود کارایی و استفاده از مواد اولیه ارزان قیمت و روش های مناسب و ساده از مهمترین ویژگی های این نانو حسگر است.
نتایج این پژوهش دانشگاهی حاصل تلاش یلدا شجاع پژوهشگر دودهی پسادکتری دانشکده مهندسی و احمد کرمانپور و فتح الله کریم زاده از اعضای هیأت علمی دانشکده مهندسی مواد این دانشگاه در مجلهی بین المللی Biosensors and Bioelectronics منتشر شدهاست.