رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از همکاری رسانه ملی در تبلیغ گردشگری قدردانی کرد.
وی خطاب به جامعه هتلداران افزود: صدا وسیما آماده است بسته های تبلیغی شما را پخش کند و هزینه های آنرا با تخفیف ویژه به صورت درصدی از فروش دریافت کند که در این شرایط نیازی به پرداخت اولیه وجود نخواهد داشت.
مونسان با بیان اینکه شعار سال 2018 سازمان جهانی گردشگری الکترونیک است گفت: توجه به بازاریابی با استفاده از فضای مجازی و گردشگری الکترونیک می تواند کمبودهای تبلیغاتی صنعت گردشگری را که به سبب کمبود بودجه با آن مواجهیم جبران کند و حتی جایگزین مناسبی برای نمایشگاه های فیزیکی شود که احتمال برگزاری نشدن آنها وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه ایران توانسته است تهدیدهای به وجود آمده بر اثر تحریم ها را در صنعت گردشگری به فرصت تبدیل کند افزود: تفاوت نرخ ارز و پول ملی موجب گردشگری ارزان و مقرون به صرفه در کشور شده است هرچند این یکی از شاخص های توسعه صنعت گردشگری است و این صنعت در بخش حمل و نقل زمینی و هوایی با مشکلاتی روبرو شده است.
مونسان گفت: گردشگری ابعاد مختلفی در زمینه های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دارد.
وی افزود: گردشگری رویکرد اقتصادی دولت است که موجب توسعه پایدار و تحرک اقتصادی و همچنین ایجاد اشتغال می شود.
مونسان گفت: در بخش اجتماعی نیز با توسعه بوم گردی به شهرهای کوچک و حتی روستاها رونق و اشتغال را خواهد برد که موجب عدالت اجتماعی است.
وی افزود: ایجاد اشتغال در صنعت گردشگری با هزینه هایی بسیار پایین تر از صنایع دیگر امکان پذیر است و اگر یک دهم صنایع دیگر به آن کمک شود بسیار موثرتر خواهد بود.
مونسان اضافه کرد: گردشگری موجب تعاملات فرهنگی و کاهش ایران هراسی خواهد شد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه ایران جزو 10 کشور برتر از نظر جاذبه های گردشگری است گفت: ایجاد زیرساخت های مناسب و افزایش کمی و کیفی آنها بر اساس استانداردهای جهانی و همچنین معرفی و تبلیغ به منظور استفاده از زمینه های گردشگری به منظور توسعه این صنعت که موجب توسعه اقتصادی کشور خواهد شد ضروری است.
مونسان افزود: در زمینه تبلیغات نیز با مشکلاتی مواجهیم اما تلاش می کنیم در نمایشگاه های بین المللی به منظور معرفی گردشگری کشور حضور یابیم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: صنایع دستی و میراث فرهنگی نیز می توانند به رونق گردشگری کمک کنند.
وی افزود: ثبت هزار و 100 اثر در فهرست آثار ملی و همچنین ساماندهی 300 بنای تاریخی و مرمت آنها همچنین تجهیز هفته ای یک موزه در کشور که امسال تا افتتاح یک موزه در هر 5 روز نیز کاهش خواهد یافت از جمله فعالیت ها در زمینه میراث فرهنگی است.
مونسان گفت: ثبت جهانی منظر باستانی استان فارس که شامل یک مسیر 100 کیلومتری تاریخی است و هم اکنون 8 اثر تاریخی در آن وجود دارد که اگر آثار دیگری نیز در آینده کشف شود جزو میراث جهانی یونسکو خواهد بود.
وی افزود: هر کشور در سال تنها سهمیه ثبت یک اثر جهانی در یونسکو را دارد که ما با ثبت این منظر تاریخی از این سهمیه برای ثبت تعداد بیشتری از آثار موجود در این محوطه استفاده کرده ایم.
مونسان در زمینه فعالیت های کشور در صنایع دستی نیز گفت: صادرات 500 میلیون دلار صنایع دستی تاثیر به سزایی در صادرات غیرنفتی کشور داشته است.
وی افزود: 17 هزار شغل در زمینه صنایع دستی کشور ایجاد شده است .
مونسان در ادامه با اشاره به اینکه هزار و 500 طرح گردشگری با سرمایه گذاری 43 هزار میلیارد تومان در بخش خصوصی اجرا می شود گفت: هم اکنون 62 هزار نفر در این طرح ها مشغول به کارند.
وی افزود: 345 طرح تا پایان امسال و هزار و 200 طرح تا پایان دولت دوازدهم از این طرح های گردشگری به بهره برداری خواهد رسید.
مونسان گفت: 2 هزار طرح بوم گردی در کشور بر اساس برنامه ششم توسعه پیش بینی شده است که در تلاشیم به این آمار دست یابیم.
وی افزود: بوم گردی موجب رونق روستاها و فرصت شغلی برای 16 هزار نفر بوده است.
مونسان با بیان اینکه دولت 12 هزار میلیارد تومان برای اشتغال روستاییان تسهیلات در نظر گرفته است گفت: 10 درصد از این مبلغ برای صنعت گردشگری و 10 درصد دیگر نیز برای صنایع دستی به گونه ای که دو هزار و 400 میلیارد تومان وام 4 درصد و 6 درصد به منظور ایجاد اشتغال در روستاها و شهرهای کم جمعیت با استفاده از طرح های گردشگری یا صنایع دستی اختصاص یافته است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از رشد 20 درصدی گردشگر در نوروز امسال خبر داد.
علی اصغر مونسان با بیان اینکه آمارهای گردشگری داخلی به صورت سالانه و هر سال همزمان با عید نوروز اعلام می شود گفت: امسال با 74 میلیون سفر اقامت در مقایسه با عید سال گذشته 20 درصد رشد گردشگری داخلی داشتیم.
وی افزود: هم اکنون نیز بر اساس بررسی ضریب اشغال هتل های کشور می توان گفت که روند گردشگری داخلی نیز کاهش پیدا نکرده است.
مونسان یادآور شد: با توجه به افزایش هزینه های خانواده ها تدابیری اتخاذ شده است تا امکان سفرهای اقساطی برای هموطنان فراهم شود.
وی افزود: با تفاهمنامه ای که بین سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بانک گردشگری انجام شد 850 میلیارد تومان تسهیلات برای صنعت گردشگری در نظر گرفته شد.
مونسان گفت: 850 میلیارد تومان از این تسهیلات در قالب کارت های سفر در اختیار خانواده ها قرار خواهد گرفت که جزئیات آن در هفته آینده اعلام خواهد شد.
وی افزود: این کارت ها تنها قابلیت استفاده از هتل ها را خواهند داشت و به منظور جبران افزایش هزینه های خانوار به منظور پیشگیری از کاهش گردشگری داخلی اختصاص یافته است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به 27 سپتامبر روز جهانی گردشگری از برگزاری نخستین همایش سراسری جامعه هتلداران ایران قدردانی کرد و گفت: تمام فعالان حوزه گردشگری تلاش کرده اند تا با وجود مشکلاتی بر اثر افزایش قیمت ها و نوسانات بازار به وجود آمده است رشد گردشگری را حفظ کنند.
وی افزود: با وجود افزایش هزینه های خدمت در هتل ها اما قیمت ها در این بخش کنترل شده و بسته های مسافرتی ارزان همچنان برای گردشگران داخلی و خارجی ارائه می شود.
مونسان خواهان همکاری سایر بخش های مرتبط با گردشگری به عنوان یک صنعت فرابخشی در کشور شد و گفت: بخش حمل و نقل می تواند کمک مؤثری به صنعت گردشگری داشته باشد تا روند رو به رشد گردشگر تا پایان امسال حفظ شود.
وی افزود: فعالان گردشگری کوشیده اند تا روند جذب گردشگر در کشور را حفظ کنند و هر چند که با تغییر گردشگران و ترکیب آنان اما توانسته ایم این روند را در کشور حفظ کنیم.
مونسان گفت: تدابیری برای ارائه بسته های حمایتی به منظور سفرهای داخلی ایرانیان صورت گرفته است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از همکاری کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در معافیت های مالیات بر ارزش افزوده صنعت گردشگری قدردانی و ابراز امیدواری کرد این طرح در صحن علنی مجلس شورای اسلامی نیز رأی بیاورد.
مونسان گفت: بسته حمایتی گردشگری نیز در حال تدوین است که پس از تکمیل برای تصویب به هیئت دولت ارائه خواهد شد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه بر اساس چشم انداز 20 ساله باید 20 میلیون گردشگر در کشور داشته باشیم افزود: در سال گذشته بیش از 5 میلیون گردشگر داشتیم و رسیدن به هدف 20 میلیون گردشگر، بسیار دشوار است.
مونسان گفت: صنعت گردشگری فرابخشی است و تنها 10 درصد از ابزارها و عوامل آن در اختیار سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قرار دارد به گونه ای که این سازمان بیشتر متولی هماهنگی دستگاه های مختلف و سیاستگذاری در این زمینه است.
وی تأکید کرد: خوشبختانه همگرایی و همکاری مناسبی در بخش های دولتی به منظور کمک به توسعه صنعت گردشگری وجود دارد.
مونسان با بیان اینکه فضاسازی های تبلیغاتی بین المللی در صنعت گردشگری بسیار مؤثر است گفت: با وجود فضای منفی کنونی و ایران هراسی توانسته ایم با تغییر ترکیب گردشگران کشور روند رو به رشد صنعت گردشگری را حفظ کنیم و به این سبب از تمام فعالان حوزه گردشگری از جمله جامعه هتلداران و دفاتر مسافرتی قدردانی می شود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از اختصاص 264 میلیارد تومان در سال گذشته از صندوق توسعه برای طرح های گردشگری (ساخت هتل) خبر داد.
علی اصغر مونسان در نخستین همایش جامعه هتلداران ایران گفت: تلاش به منظور حذف عوارض در تغییر کاربری زمین که پیش از این برای هتل ها بود اکنون برای مناطق نمونه گردشگری، طرح های بوم گردی و تاسیسات گردشگری نیز اختصاص یافت.
وی افزود: این بخش ها از این پس از معافیت عوارض تغییر کاربری برخوردار می شوند.
مونسان اضافه کرد: این معافیت در کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است که از همکاری آنان قدردانی می کنیم.
هنگام بازنگری قانون مالیات بر ارزش افزوده تخفیف های صنعت گردشگری نیز مورد توجه این کمیسیون قرار گرفته است و امیدواریم در صحن علنی مجلس شورای اسلامی نیز به تصویب برسد.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: تلاش برای حذف روادید از کشورهای هدف به صورت تک تک و با همکاری وزارت خارجه آغاز شده است.
مونسان اضافه کرد: کشور عمان که در زمینه گردشگری سلامت زمینه مساعدی دارد هفته گذشته با تصویب هیات دولت به صورت یکجانبه حذف روادید شد که این رویکرد موجب افزایش گردشگری خواهد شد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: دریافت ارزی خدمات هتل ها نیز در این سازمان مورد تایید است و مسافران خارجی نیز ارز پرداخت می کنند اما برای گردشگران داخلی باید قیمت ها به گونه ای تغییر کند که مزیت بسته های ارزان سفر در صنعت گردشگری کشور از دست نرود و هتل داران نیز متضرر نشوند.
وی خواستار مطالبه گری به منظور رفع و یا کاهش چالش های صنعت گردشگری و پیگیری برای رفع این چالش ها شد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: با پیشنهاد بخش خصوصی در صنعت گردشگری پیشنهاد استفاده از ظرفیت ارزهای دیجیتال به بانک مرکزی ارائه شد که می تواند زمینه رشد گردشگری را فراهم کند.
وی در ادامه با اشاره به موافقت اولیه وزیر آموزش و پرورش با تعطیلات زمستانی مدارس افزود: این تعطیلات موجب رشد گردشگری داخلی در نیمه دوم سال به ویژه برای مناطق مرکزی و جنوبی کشور خواهد شد.
مونسان گفت: بطحایی قول اجرای این تعطیلات زمستانی در سال تحصیلی کنونی را داده است و در صورت رفع محدودیت های قانونی تعطیلات زمستانی امسال اجرا خواهد شد.
وی در بخش دیگری از سخنانش افزود: لغو روادید گروهی برای گردشگران چینی با همکاری وزارت امور خارجه در دستور کار قرار گرفته است.
مونسان اضافه کرد: پیشنهاد ارائه روادید رایگان مسافران ترانزیت که 72 ساعته خواهد بود نیز در رفع چالش های گردشگری کمک خواهد کرد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به اینکه جنگ اقتصادی کنونی بر صنعت گردشگری نیز تاثیر گذاشته است افزود: تلاش ما ارتقای استانداردهای کمی و کیفی در این صنعت است.
وی با اشاره به برخی چالش های پیش روی صنعت گردشگری گفت: تعدد مراکز تصمیم گیری افزایش ریسک سرمایه گذاری در ایران که تا پیش از تحریم ها شرایط مناسبی داشت همچنین عدم ثبات در مقررات که در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در تلاش برای رفع آن هستیم از جمله این چالش هاست.
مونسان افزود: تا آنجا که امکان داشته باشد تصمیم گیری ها به عهده بخش خصوصی در صنعت گردشگری واگذار خواهد شد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: شناسایی جامعه هدف در صنعت گردشگری همچنین نبود نیروی انسانی آموزش دیده در صنعت گردشگری و نیاز به گسترش تعاملات بین المللی و استفاده از تجارب دیگر کشورها در صنعت گردشگری نیاز به آمایش منطقه ای گردشگری همکاری به منظور استانداردسازی تمامی خدمات گردشگری در کشور از جمله مسائل این صنعت است.
وی در ادامه افزود: اجرای استانداردهای لازم برای ایجاد شهر گردشگر با همکاری شهرداری ها نیز در دستور کار این سازمان قرار دارد.