عربستان سعودی به علت قصور این کشور در "جلوگیری از پولشویی و تامین مالی تروریسم بین المللی" به شدت مورد انتقاد واقع شده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ کارگروه اقدام مالی با انتشار گزارشی ، عربستان سعودی را متهم کرد که تامین مالی تروریسم بین المللی را نادیده می گیرد.
پایگاه اینترنتی نشریه فوربز در گزارشی به قلم دومینیک دادلی Dominic Dudley نوشت: عربستان سعودی به علت قصور این کشور در "جلوگیری از پولشویی و تامین مالی تروریسم بین المللی" به شدت مورد انتقاد واقع شده است.
این انتقاد در گزارش جدید کارگروه اقدام مالی منتشر شده است که باعث خواهد شد مقامات ریاض آشفته شوند.
در گزارش کارگروه اقدام مالی (FATF) در تاریخ 24 سپتامبر 2018 اعلام شد عربستان سعودی در زمینه تحقیق و تعقیب قضایی افرادی که مشغول پولشویی در سطح وسیع و به صورت حرفه ای هستند اقدام مؤثری نمی کند و در توقیف کردن درآمدهای ناشی از اقدامات مجرمانه، مؤثر عمل نمی کند.
در این گزارش همچنین به عدم توجه به تامین مالی گروههای تروریستی که در خارج از عربستان سعودی هستند نیز اشاره شده است.
در این گزارش آمده است: هرچند اولویت بخشیدن به نگرانی های داخلی عربستان سعودی قابل درک است اما توجه محض مقامات سعودی به تامین مالی تروریسم در داخل این کشور ، به معنی آن است که مقامات عربستان به اخلال در تامین مالی گروههای تروریستی در خارج از پادشاهی عربستان سعودی اولویت نمی دهند.
در ادامه گزارش نشریه فوربز آمده است: درآمدهای ناشی از اقدامات مجرمانه ممکن است بسیار زیاد باشد. براساس برآوردها ، درآمدهای ناشی از اقدامات مجرمانه در عربستان رقمی بین 12 تا 32 میلیارد دلار است. بیشترین زمینه هایی که از طریق جرائم در عربستان درآمدزایی می شود شامل مواد مخدر، فساد ، جعل و راهزنی دریایی است.
بخش زیادی از این درآمدها به مکان هایی خارج از عربستان می روند یعنی تخمین زده می شود که 70 تا 80 درصد عواید ناشی از اقدامات مجرمانه، به خارج از عربستان انتقال داده شوند. با وجود این آمارها، مقامات سعودی در فاصله سالهای 2013 تا 2016 از بازگرداندن درآمدهای گروههای مجرم به داخل عربستان کوتاهی کردند.
مشکل اصلی این است که عربستان سعودی به دنبال همکاری سایر کشورها نیست تا پولشویی و عواید ناشی از اقدامات مجرمانه را تحت پیگرد قرار دهد.
همچنین مقاماتی که در عربستان مامور تحقیق درباره این جرائم هستند از مشکل سیستم های نامناسب در زمینه فناوری اطلاعات (آی تی) رنج می برند که این مسئله باعث می شود تعقیب کردن پرونده های مربوط به پولشویی - که پیچیده هم هستند - به طور خاص به کاری دشوار تبدیل شود.
این گزارش می افزاید تحقیق هایی که در عربستان سعودی در مورد اینگونه جرائم صورت می گیرد بیش از آنکه فعالانه باشد منفعلانه است. این تحقیقات ساده ، فاقد تخصص و سطحی است.
میزان عواید ناشی از اقدامات مجرمانه در داخل عربستان سعودی که توقیف می شوند رو به افزایش بوده است اما این رقم همچنان پائین است.