سمینار مشترک آموزشی ترویجی مدیریت بحران استانداری و صندوق بیمه کشاورزی با هدف افزایش ضریب نفوذ بیمه محصولات کشاورزی در اراک برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اراک؛ در این سمینار که دستگاه های اجرایی مرتبط ، فرمانداران، بخشداران، مدیران و جمعی از بهره برداران و نمایندگان کشاورزان حضور داشتند هماهنگی و راهکارهای افزایش ضریب نفوذ بیمه محصولات کشاورزی و مزایای آن مطرح شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مرکزی در این سمینار با توجه به خسارت ناشی از بلایای طبیعی در بخش کشاورزی از جمله خشکسالی، سیل و سرمازدگی به محصولات کشاورزی گفت : بیمه محصولات کشاورزی یکی از راههای جلوگیری و یا کاهش این خسارت ها است که بهره بردارن می توانند تا حدودی از این خسارت ناشی از آن جلوگیری کنند.
زندیه وکیلی از فرمانداران و بخشداران خواست تا این موضوع را در راس کارهای خود قرار دهند و با برگزاری برنامه های آموزشی در راستای ترویج و تشریح بخشهای بیمه و مزایای آن ظریف نفوذ بیمه کشاورزی بالا رود.
عضو هیات مدیره صندوق بیمه کشاورزی کشور هم یکی از راهکاری های مدیریت ریسک در بخش کشاورزی را بیمه محصولات عنوان کرد و افزود : بیمه کشاورزی از سال 63 با دو محصول شروع شد و الان حدود 89 محصول کشاورزی و 153 مورد بیمه ای در سطح کشور در حال انجام است.
ابراهیمی پاک افزود : هم اکنون در بخش زراعت 3و نیم میلیون هکتار از اراضی، 450 هزار هکتار از باغات ، 900 میلیون قطعه جوجه و حدود 5/3 میلیون راس دام سالانه در سطح کشور زیر پوشش بیمه محصولات کشاورزی قرار می گیرد که این میزان رقم بسیار کمی است و می طلبد ظریب نفوذ بیمه ای بالاتر رود.
وی در ادامه به وضعیت بیمه کشاورزی استان مرکزی هم اشاره کرد و گفت : از 250 هزار هکتار اراضی کشاورزی استان مرکزی 90 هزار هکتار آن زیر پوشش بیمه کشاورزی قرار دارد که این رقم نیز بسیار پایین است .
ابراهیمی پاک افزود : از 45 هزار هکتار باغات استان حدود 600 هکتار، از 2 میلیون راس دام حدود 79 هزار راس دام در سال زیر پوشش بیمه کشاورزی قرار می گیرد که در بخش زراعت تقریبا هم سطح کشور اما در بخش باغات و دام از میزان کشوری پایین تر است که باید با کمک دوستان ظریب نفوذ بیمه در این بخش ها افزایش یابد.
غیاثی مدیر کل مدیریت بحران استانداری هم با توجه به خسارت ناشی از بلایای طبیعی در بخش کشاورزی گفت : استان مرکزی یکی از استانهایی است که از این بلایا از جمله خشکسالی، سیل، سرمازدگی در امان نیست که بیمه کشاورزی یکی از راههای مقابله با این خطرات و جبران این خسارات است که بهره برداران بخش کشاورزی با حمایت بیمه محصولات خود می توانند تا حدودی از خسارت جلوگیری کنند.