دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد نخستین دبیر خانه شورای سلامت استان و شهرستان را در کشور تاسیس کرده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، سرپرست معاونت اجتماعی دانشگاه علوم
کرامت اله زندی قشقایی افزود: همکاری داوطلبانه اقشار مختلف مردم در اجرای برنامه ها و درگیری اقشار مختلف مردم در طراحی، اجرا و ارزشیابی برنامه ها و بهره برداری از منافع از تعاریف مشارکت مردمی محسوب می شود.
وی گفت: نقش بخش سلامت در حفظ و ارتقا سلامت جامعه بی بدیل بوده و سایر ارگان ها و سازمان های مردم نهاد در پررنگ کردن این مهم بی تاثیر نخواهند بود.
وی عنوان کرد: جمعیت و ویژگی های آن، امنیت اقتصادی، امنیت شغلی، دسترسی به خدمات، ارتقا زیر ساخت ها، میزان سواد، مهارت های فردی و تطابق زیستی و وجود توانایی ساختارهای حمایت اجتماعی و مالی از نمونه های عوامل تعیین کننده سلامتی در جوامع هستند.
زندی قشقایی ابراز داشت: مشارکت در سلامت به معنی توافق داوطلبانه بین دو یا چند شریک برای همکاری، به منظور دستیابی به مجموعه ای از اهداف مشترک در حوزه سلامت عنوان شده است.
وی گفت: چنین همکاری هایی ممکن است به صورت خود مراقبتی، همیاری متقابل، اقدام جمعی، همکاری های بین بخشی یا بر مبنای اتحاد برای ارتقای سلامت شکل می گیرد.
سرپرست معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی استان افزود: ایجاد سیاست های عمومی سالم، ایجاد محیط هایی که حامی زندگی سالم هستند، تقویت اقدام جامعه، کمک به مردم برای توسعه مهارت ها و بازنگری در سیستم مراقبت بهداشتی از اولویت های ضروری در جهت ارتقای سلامت است.
وی در پایان خواستار مشارکت مردمی و سایر ارگان ها و ادارات در راستای ارتقا سطح سلامت جامعه شد.