خطری که مغز را خاموش میکند.
از دست دادن قدرت شنوایی و آسیب به این بخش مهم از بدن، سبب میشود تا مغز انسان مجبور به تلاش بیشتر برای تمرکز و انجام کارها شود.
دانشمندان اعتقاد دارند ناشنوایی و کم شنوایی حتی در سطح کم میتواند سبب آسیب به ساختار مغزی شود، همچنین ابتلا به افسردگی به شدت سبب کاهش عملکرد مغز میشود.
پژوهشهای جدید نشان میدهد آسیب به سلامت روان و کاهش توان شنوایی میتواند سبب آسیب به سلولهای مغزی و ابتلای فرد به بیماری آلزایمر شود.آمارهای سازمان بهداشت جهانی نشان میدهد بیش از ۳۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به افسردگی هستند و همچنین ۴۶۶ میلیون نفر نیز در معرض کم شنوایی قرار دارند که هر 2 گروه به شدت در معرض ابتلا به بیماری ناتوان کننده زوال مغز قرار دارند.
محققان دریافتند ابتلا به افسردگی سبب پیرشدن سلولهای مغزی و بروز مشکلای حافظه و ناتوانی در تصمیم گیری میشود.
پژوهشگران دریافتند کاهش قدرت شنوایی سبب کاهش سرعت عملکرد مغزی و ناتوانی در قدرت تصمیم گیری میشود .
کارشناسان معتقدند افسردگی و کم شنوایی بر اثر صدای بلند یا عفونتهای گوش را میتوان کنترل و درمان کردو به این ترتیب خطر ابتلا به آلزایمر کاهش مییابد کارشناسان به افرادتوصیه میکنند درصورت ابتلا به افسردگی به دلایل مختلف به متخصص مراجعه و ازراهکارهای استاندارددرمان این اختلال روانی بهرهمند شوند.
همچنین ورزش، تغذیه سالم، پوشیدن لباس با رنگهای روشن، قرارگرفتن در معرض تابش نورخورشید نیزمیتواند به درمان این اختلال کمک کند .برای جلوگیری از آسیب شنوایی نیزاستفاده نکردن از هدفون و هدستها یا استفاده ازآنها با تنظیم صدای استاندارد، استفاده ازگوشی محافظ درزمان کاربا تجهیزات و وسایل صنعتی،پرهیز ازگوش دادن به موسیقی با صدای بلند و درمان هرچه سریعتر عفونتهای گوش میانی از بروز این مشکل در افراد جلوگیری میکند.