سخنگوی وزارت بهداشت گفت: یکی از راههای بهینه سازی صنعت دارو و مصرف آن در کشور، پائین آمدن قیمت تمام شده و ایجاد ارز برای کشور، صادرات دارو است.
حریرچی افزود: با صادرات تمام داروها موافقیم و صادرات هم انجام میشود، اما اگر دارویی در کشور دچار کمبود باشد، به صورت موقت صادرات انجام نخواهد شد؛ داروهایی که عمدتا صادر میشوند، در کشور دچار کمبود نیستند.
وی گفت: با توجه به ظرفیتی که در کشور وجود دارد، صادرات، موجب رسیدن داروی بهتر به دست مردم کشور میشود، زیرا کارخانهای که ظرفیت مازاد دارد، میتواند سودآوری داشته باشد و نیروی بهره وری خود را بالاتر ببرد، از طرفی شرکتها به این علت که باید کیفیت دارو را بالا نگه دارند تا بتواند تائیدیههای بین المللی را بگیرند باید به صادرات بپردازند و این موضوع به ارتقای کیفیت داروهای داخلی نیز منجر میشود.
سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درخصوص ورود دانشجویان ایرانی که خارج از کشور تحصیل میکنند و اعتراض دانشجویان داخلی به این موضوع، افزود: علاقه جوانان ایرانی و خانوادههای آنان برای شرکت در رشتههای پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی نسبت به کشورهای دیگر بسیار زیاد است و این روند سالهاست که در کشور وجود دارد.
معاون کل وزارت بهداشت دراین خصوص گفت: تعدادی از این افراد متقاضی برای رشتههای پزشکی در کنکور قبول نمیشوند، در حالی که در رشتههای ریاضی فیزیک و علوم انسانی بین ۴۰ تا ۵۰ درصد صندلی دانشگاهها خالی میماند، اما در پزشکی تا چند برابر ظرفیت متقاضی وجود دارد. تعدادی از این متقاضیان رشته پزشکی و دندانپزشکی به کشورهای خارجی منتقل شده و در دانشگاههای خارجی درس میخوانند.
وی افزود: این افراد یا در دانشگاههای معتبر پزشکی یا در دانشگاههای غیرمعتبر تحصیل میکنند، اکثر این افراد تمایل دارند به کشور برگردند، این کار برای حل مشکل خانوادههای این افراد انجام شده و معادل پولی که در دانشگاههای خارجی پرداخت میکردند از آنها گرفته می شود.
حریرچی گفت: در چند دهه گذشته هیچ اتفاق جدیدی در اصل موضوع اتفاق نیفتاده است و چند دهه است که دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی بعد از مدت معینی، درخواست بازگشت به کشور را مطرح میکنند که همواره در پی رسیدگی به این درخواستها به آن پاسخ داده میشد، تنها تغییری که به تازگی رخ داده این است که به علت مشکلات ارزی کشور، ۷۲ واحدی که باید میگذراندند به ۳۶ واحد کاهش یافت. این افراد از ۷۰۰ دانشگاهی میآیند که از لحاظ رتبههای علمی در جایگاه بالایی قرار دارند.
وی با بیان اینکه بعد از سال ۲۰۱۹ به هیچ عنوان امکان انتقال دانشجویان پزشکی به داخل کشور وجود ندارد، افزود: اکثر دانشگاهها به سختی این دانشجویان را مورد پذیرش قرار میدهند، زیرا ظرفیت ندارند؛ هزینهای که از این دانشجویان گرفته میشود، برای هزینههای تحصیلی آنها کافی خواهد بود، از طرفی باید توجه کنیم که این افراد میتوانند کمبود پزشک کشور را نیز برطرف کنند.
دکتر حریرچی درخصوص شایعه استعفای رئیس سازمان غذا و دارو گفت: شایعه استعفای دکتر اصغری، موضوع عجیبی است، دکتر اصغری با اینکه در سال ۶۵ در چذابه یک پای خود را از دست دادند، اما در عملیاتهای بعدی نیز شرکت کرد، وی از ۴ یا ۵ ماه پیش که به علت حادثهای استخوان بازویش شکست، حتی نیم ساعت هم فعالیت خود را تعطیل نکردند.
وی افزود: استعفا از طرف رئیس سازمان غذا و دارو کاملا تکذیب میشود و ما دکتر اصغری را یک مدیر جانباز جهادی موفق میدانیم که مسئولیت سازمان غذا و دارو را پذیرفتند در نتیجه احتمال استعفا و پذیرش استعفا وجود ندارد، اگر شایعه درست می شود باید شایعهای درست شود که احتمال وقوع آن نیز وجود داشته باشد.
حریرچی گفت: تراخم شایعترین علت کوری و نابینایی عفونی در جهان و یکی از ۲۰ بیماری مهم عفونی مغفولی است که بیش از یک میلیارد نفر در جهان به آن مبتلا هستند.