به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما، به نقل از اسوشیتدپرس, بانک جهانی روز سه شنبه با انتشار گزارشی هشدار داد اقتصاد نوار غزه در سراشیبی سقوط قرار گرفته است و از رژیم صهیونیستی و جامعه جهانی خواست به منظور جلوگیری از فروپاشی قریب الوقوع اقتصاد نوار غزه هر چه سریعتر دست به کار شوند. در گزارش بانک جهانی آمده است اقتصاد نوار غزه در سه ماهه نخست سال 2018 حدود شش درصد کوچکتر شده است. این گزارش می افزاید نرخ بیکاری در غزه بالای پنجاه درصد و در میان جوانان غزه بالای هفتاد درصد برآورد می شود.
در این گزارش مسائل مختلفی اعم از اقدام اسرائیل به محاصره یک دهه ای علیه حماس و نیز کاهش بودجه آن از سوی تشکیلات خودگردان فلسطینی و کاهش کمک های بین المللی به فلسطینیان به ویژه از سوی آمریکا, از جمله عوامل اصلی بحران اقتصادی نوار غزه اعلام شده است.
مارینا وس Marina Wes مدیر منطقه ای بانک جهانی به این خبرگزاری گفت : ترکیبی از عوامل اعم از جنگ ، محاصره و رقابت های داخلی وضع اقتصادی غزه را دستخوش بحرانی فلج کننده کرده و به مشکلات انسانی در منطقه دامن زده است.
این گزارش در آستانه برگزاری نشست کمیته ارتباطات ویژه بانک جهانی مسئول رسیدگی به هماهنگی کمکهای توسعه به فلسطینیان در روز 27 سپتامبر, منتشر شده است.
مارینا وس هشدار داد بحران اقتصادی در غزه به سطح خطرناک و حساسی رسیده است و این تشدید یاس و سرخوردگی موجب تشدید تنش ها و ناآرامی به ویژه در میان قشر جوان غزه خواهد شد. مردم غزه از اواخر ماه مارس تاکنون تقریبا هر هفته به نشانه اعتراض به اقدام مصر و اسرائیل در محاصره این منطقه در طول مرز با اسرائیل تظاهرات می کنند. از زمان آغاز این اعتراضات تاکنون دست کم 136 فلسطینی به دست نظامیان اسرائیلی کشته شده اند. گروه های مدافع حقوق بشر, اسرائیل را به توسل بیش از اندازه و غیر قانونی به زور علیه معترضان غیر مسلح متهم کرده اند.
بانک جهانی در گزارش خود از اسرائیل خواسته تا به منظور بهبود اقتصاد غزه ، محدودیت های اعمال شده بر تجارت و انتقال کالا و افراد را برچیند. در این گزارش همچنین از نهادهای قانونی حاکم بر غزه خواسته شده است تا شفافیت و کارآیی خود را بهبود بخشند.