پیش از این دیدار، رئیس جمهور کشورمان با رئیس جمهور کوبا و مدیر صندوق بین المللی پول به طور جداگانه دیدار و گفتگو کرد. نشست با مدیران رسانه های آمریکایی، مصاحبه با شبکه ام بی سی، سخنرانی در مراسم بزرگداشت نلسون ماندلا از دیگر برنامه های نخستین روز کاری رئیس جمهور کشورمان در نیویورک بود.
آقای حسن روحانی در دیدار با «میگل دیاز کانل» رئیس جمهور کوبا، ضمن تبریک انتخاب وی به عنوان رئیس جمهور این کشور و تقدیر از همدردی دولت و ملت کوبا با مردم ایران در حادثه تروریستی اهواز، گفت: کوبا همواره در ذهن ملت ایران، یک کشور انقلابی و حائز اهمیت در عرصه جهانی بوده و دو ملت همواره با امپریالیسم و یکجانبه گرایی مبارزه کردهاند.
رئیس جمهور کشورمان با اشاره به اینکه دولت آمریکا در سالهای اخیر توافقات خود با کوبا را همچون سایر نقض عهدهای خود زیرپا گذاشته است، اظهار داشت: آنها بر خلاف مقررات بین المللی از برجام به عنوان توافقی بین المللی نیز خارج شده اند.
دکتر روحانی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران به دنبال روابط توسعه یافته و صمیمی تر با کوبا است، خاطرنشان کرد: همکاری های خوبی میان دو کشور در بخش های مختلف از جمله فناوری های دارویی و تولید واکسن وجود دارد که باید در راستای گسترش آنها تلاش کنیم.
رئیس جمهور افزود: ظرفیت های بسیار فراوان در زمینه های اقتصادی، علمی و تکنولوژیکی در ایران و کوبا وجود دارد که باید در جهت رفاه بیشتر دوملت و توسعه مناسبات تهران- هاوانا از آنها بهره برداری کنیم.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه متاسفانه گروههای تروریستی امروز از سوی کشورهای مدعی مبارزه با تروریسم، حمایت می شوند، گفت: مبارزه همه جانبه با تروریسم در سطح جهان یکی از اهداف مهم و مشترک دو کشور در ورابط و همکاری های فی مابین است
رئیس جمهور کشورمان گفت: روحیه مقاومت و ایستادگی ملتهای ایران و کوبا در برابر آمریکا، نشانگر این است که دو ملت بزرگ مشترکات و آرمانهای یکسانی را دنبال می کنند.
«میگل دیاز کانل» رئیس جمهور کوبا نیز در این دیدار با ابراز تسلیت و همدردی دولت و ملت کوبا با مردم ایران برای حادثه حمله تروریستی اهواز، بر ضرورت تلاش برای توسعه و تقویت روابط و همکاری های همه جانبه تهران-هاوانا تاکید کرد و گفت: توسعه مناسبات با جمهوری اسلامی ایران از اصول مهم کوبا در سیاست خارجی و توصیه اکید رهبر فقید این کشور فیدل کاسترو است.
رئیس جمهور کوبا ادامه داد: مواضع انقلاب و دولت کوبا همچنان حمایت و توسعه روابط با جمهوری اسلامی ایران بوده و هیچ تغییری در آن بوجود نیامده است.
وی با تجلیل از هوشمندی و قاطعیت دولت ایران در مذاکرات با 1+5 ، افزود: خروج آمریکا از برجام بازگشت به عقب و خطر بزرگی برای معاهدات بین المللی و امنیت منطقه است.
رئیس جمهور کوبا با تاکید بر ضرورت مبارزه با یکجانبه گرایی دولت آمریکا، اظهار داشت: باید بیش از گذشته در راستای توسعه و تقویت روابط و همکاری های دو کشور بویژه در بخش های اقتصادی، درمانی و تکنولوژیکی تلاش کنیم.
آقای روحانی در دیدار با رئیس جمهور بولیوی: ضرورت گسترش روابط و همکاری های مشترک بخش های خصوصی دو کشور
آقای حسن روحانی در دیدار با «اوو مورالس» رئیس جمهور بولیوی، با بیان اینکه دو ملت ایران و بولیوی اشتراکات، علائق و ارزشهای نزدیکی با هم دارند، گفت: باید در راستای توسعه و تقویت روابط و همکاری های تهران-لاپاز بیش از پیش تلاش کنیم.
رئیس جمهور کشورمان با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران مصمم به توسعه مناسبات و همکاری های خود با کشورهای حوزه آمریکای لاتین در عرصه های مختلف اقتصادی، پزشکی، علمی و فناوری و تکنولوژیکی است، بر ضرورت گسترش روابط و همکاری های مشترک بخش های خصوصی دو کشور تاکید کرد.
دکتر روحانی ایستادگی و مقاومت دو ملت ایران و بولیوی در مواجهه با مداخلهها و یکجانبه گرایی آمریکا را حائز اهمیت دانست و اظهار داشت: حفظ استقلال و عزت ملی برای ملت ایران از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
رئیس جمهور ایران با اشاره به خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از توافق بین المللی برجام، خاطرنشان کرد: جامعه جهانی باید در برابر این پیمان شکنی و نقض عهد آمریکایی ها با قدرت ایستادگی کند.
آقای روحانی ادامه داد: امروز جامعه جهانی به جز چند کشور معدود، همگان مواضع قاطعی در برابر این اقدام آمریکا اتخاذ کرده اند و باید تلاش کنیم نشان دهیم آنهایی که قوانین بین المللی را نقض می کنند، هرگز مورد تایید افکار عمومی جهان نخواهند بود.
رئیس جمهور همچنین با تقدیر از همدردی دولت و ملت بولیوی با مردم ایران در حادثه تروریستی اهواز، گفت: اقدام تروریستی اهواز و کشتار مردم و کودکان بی گناه نشان داد که تروریسم به هیچ کس رحم نمی کند و همه باید در مسیر مبارزه قاطعانه با تروریسم در کنار هم قرار داشته باشند.
دکتر روحانی با بیان اینکه در منطقه هیچ گروه تروریستی وجود ندارد که مورد حمایت آمریکایی ها نباشد، افزود: بسیاری از گروههای تروریستی منطقه توسط آمریکایی ها ایجاد یا حمایت شده اند و مورد حمایت مالی و تسلیحاتی آنان قرار دارند.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: اگر کشورهای دوست در کنار هم در مسیر مبارزه با تروریسم باشند، می توانند به موفقیت های خوبی در راستای امنیت و رفاه ملتها دست پیدا کنند.
اوو مورالس رئیس جمهور بولیوی نیز در این دیدار ضمن تسلیت و ابراز همدردی با ملت ایران در حادثه تروریستی اهواز، با اشاره به اینکه دو ملت ایران و بولیوی در مسیر مبارزه برای آزادی اشتراکات فراوانی دارند، بر ضرورت توسعه روابط و همکاری های دو کشور تاکید کرد و گفت: ایران و بولیوی شرکای راهبردی برای تلاش در راستای منافع ملت های خود و بشریت هستند.
رئیس جمهور بولیوی با اشاره به همکاری های مثبت و پرفایده بخش های خصوصی دو کشور در زمینه های مختلف اقتصادی، علمی، بهداشتی، دارویی و غذایی خواستار گسترش همکاری های مشترک در بخش های گوناگون میان دو کشور شد.
مورالس با اشاره به اقدامات آمریکا علیه ایران و خروج یکجانبه از توافق برجام، اظهار داشت: آمریکاییها همواره به دنبال مداخله در امور کشورهای مستقل و دارای منابع طبیعی و انسانی فراوان هستند، از این رو در شورای امنیت سازمان ملل متحد مواضع قاطعانه خود در حمایت از ایران را اعلام خواهیم کرد.
آقای روحانی در دیدار با رئیس هیات اجرایی دولت افغانستان: توسعه روابط تهران و کابل در همه عرصه ها به نفع دو ملت است
آقای حسن روحانی در دیدار با "عبدالله عبدالله" رئیس هیات اجرایی دولت افغانستان، با بیان اینکه همه باید برای ریشه کنی تروریسم در منطقه تلاش کنند، گفت: امنیت کشورهای منطقه و از جمله ایران و افغانستان به یکدیگر گره خورده است و حضور بیگانگان در این منطقه به ضرر همه ما است.
رئیس جمهور کشورمان روابط اقتصادی ، همکاری در تامین امنیت مرزها و تشویق بیشتر بخش خصوصی برای گسترش روابط تجاری را مورد تاکید دو دولت برشمرد.
دکتر روحانی همچنین به اهمیت موضوع مواد مخدر و ضرورت مبارزه با ان اشاره کرد و گفت: مواد مخدر خطری برای مردم ما و شما و همه ملتهای جهان است و باید با همکاری با آن مبارزه شود چرا که که آینده ملتها را تباه می کند و بخش عمده ای از تامین مالی تروریسم از قاچاق مواد مخدر است.
رئیس جمهور در ادامه با انتقاد از استاندارد دوگانه برخی کشورهای غربی در موضوع تروریسم، اظهارداشت: پس از زمان انقلاب اسلامی، فعالیتهای تروریستی در ایران توسط کسانی انجام شد که اکنون در همین کشورهای غربی حضور دارند و مورد حمایت برخی کشورهای منطقه هم هستند. این کشورها اگر خودشان مورد حملات تروریستی قرار گیرند، بحث تروریسم و مبارزه با آن اهمیت می یابد اما در مورد ملتهای منطقه ما، از تروریست ها حمایت می کنند.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه دو ملت ایران و افغانستان همیشه در روزهای سخت در کنار هم بوده اند، گفت: طی سالهای گذشته با فداکاری مردم افغانستان، عراق و سوریه ثابت شد که با ایستادگی و همکاری می توان شکست های قابل ملاحظه ای به تروریست ها تحمیل کرد.
رئیس هیات اجرایی دولت افغانستان نیز در این دیدارتاکید کرد: ایران همیشه در شرایط دشوار در کنار ملت افغانستان بوده و هیچ وقت روابط خود را با افغانستان تحت الشعاع کشورهای ثالت قرار نداده است.
عبدالله عبدالله با تاکید بر ضرورت همکاری همه کشورها در مبارزه با تروریسم اظهارداشت: هدف تروریست ها صدمه زدن و ایجاد رعب و تفرقه در بین کل مردم افغانستان است و مردم هم به خوبی آن را درک می کنند.