رئیس پنجمین همایش بین المللی نقشه برداری مغز ایران گفت: علم نقشه برداری مغز در مرحله پژوهشی قرار دارد.
وی گفت: نباید انتظار داشت با نقشه بردای مغز به درمان و یا حتی تشخیص بیماریها دست یابیم.
پروفسور زارعی افزود: علم نقشه برداری مغز قطعا در آینده به تشخیص و درمان بیماریها کمک خواهد.
وی گفت: با توجه به پیشرفت فناوریهای پزشکی نقشه برداری در تلاش است تا با استفاده از نتایج همه این روشها به یک نتیجه کلی کامل دست یابد.
زارعی با بیان اینکه نقشه برداری مغز علم حاصل از مشارکت چندین رشته مختلف است، افزود: استفاده همزمان از فناوریهای نوینی همچون تصویربرداری هستهای مغز، ام آر آیهای پیشرفته، نوارهای مغزی پیشرفته، تصویربرداری نوری از مغز و تحریک مغناطیسی مغز در نقشه برداری مغز صورت میگیرد.
وی گفت: استفاده از هر یک از این فناوریها به تنهایی به اطلاعات تک بعدی از مغز خواهد رسید، اما این همزمانی در استفاده اطلاعات و نتایج چندجانبه و کامل تری از مغز در اختیار محققان قرار میدهد.
پروفسور زارعی افزود: به عنوان مثال ساخت دستگاه ام آر آی بر عهده مهندسان پزشکی بوده است، اما استفاده از آن بر عهده پزشکان است.
وی گفت: نقشه برداری از مغز نیز یکی از شاخههای علوم پزشکی است که با همکاری چند رشته و استفاده هم زمان از فناوریهای نوین پزشکی اطلاعات کاملی از مغز انسان در اختیار قرار میدهد.
پروفسور زارعی افزود: مطالعه روی بافت مغز و فعالیتهای شیمیایی مغز بر اساس فناوریهای نوین پزشکی در نقشه برداری مغز مورد توجه قرار میگیرد.
رئیس پنجمین همایش بین المللی نقشه برداری مغز ایران درباره کلاهبرداری از بیماران با عنوان نقشه برداری از مغز توسط برخی افراد پزشک و غیرپزشک هشدار داد.
وی با اشاره به کلاهبرداری از بیماران با عنوان نقشه برداری از مغز توسط برخی افراد پزشک و غیر پزشک گفت: وقتی من پنج سال پیش شروع به برگزاری همایش نقشه برداری مغز کردم و با همکاران دیگرم به اشاعه این علم پرداختیم هدفمان آشنا شدن پزشکان و محققان با فناوریهای پیچیده این علم در درک مغز و بیماریهای مربوط بود، اما متاسفانه میبینیم برخی از افراد پزشک و غیر پزشکی با ادعاهای عجیب و بدون آگاهی کافی از این زمینه از علم برای انجام نقشه برداری از مغز از بیماران هزینه میگیرند.
وی افزود: به طور مثال برخی از این کلاهبرداران اعلام میکنند که با استفاده از نقشه برداری مغز میتواند پارکینسون را سریعتر تشخیص دهند و درمان کنند؛ در حالی که این موضوعات به هیچ عنوان حقیقی نیست و نوعی کلاهبرداری به شمار میرود.
رئیس پنجمین همایش بین المللی نقشه برداری مغز ایران با بیان اینکه نقشه برداری مغزی مجموعهای از فناوریهای جدید است که کمک میکند مسائل مغز را در حالت بیماری و طبیعی بهتر درک کنیم، گفت: در حال حاضر نقشه برداری مغز شامل فعالیتهای تحقیقی است و نه بالینی و این مسئله میتواند در کمک و تشخیص درمان بیماریها در آینده موثر واقع شود.