می توان زخم بر طبیعت نزد و بر زخم های طبیعت مرهم بود.
سال های قبل هر مادری لیوانی در کیف داشت و از آبخوری های خیابان ها ، لیوان را برای فرزندش پرآب می کرد اما این روزها یک بطری آب معدنی می خرد .
بطری های پلاستیکی که بین 300 تا 500 سال طول می کشد تا تجزیه شود.
بطری های پلاستیکی را به سبب این که فکر می کنیم طبیعت را آلوده نمی کند در جنگل و دریا و کوه رها می کنیم و اکنون دامان طبیعت پر از این زباله های پلاستیکی شده است .
پلاستیک ها با باد جابجا می شوند و با وارد شدن به رودخانه ها و کانال های آب می توانند گرفتگی آبراه ها را ایجاد کنند یا وارد زنجیره غذایی جانوران دریایی شوند وحتی اگر بطری ها را در زمین دفن کنیم با تولید شیرابه هایی با فلزات سنگین برای محیط زیست
شاید اگر بدانیم این پلاستیک ها در چرخه طبیعت باز به سفره غذایی خودمان بازمی گردد این قدر در جمع آوری زباله ها سهل انگاری نمی کردیم و یا آنها را در طبیعت رها نمی کردیم .
سبک بودن ، ارزان بودن و دردسترس بودن سبب شده است به جای لیوان از بطری آبمعدنی استفاده کنیم و جای شیشه های نوشابه بطری نوشابه از فروشگاه تحویل بگیریم و به جای دوغ های خانگی به دوغ های کارخانه ایی روی بیاوریم و برایمان به یک رفتار تبدیل شده است و اکنون شاید به یاد نیاوریم در گذشته چه می کردیم .
کم کاری و برنامه نداشتن مسئولان برای جمع آوری بطری ها از مبدا بلاتکیلفی ما را در مواجه به انبوهی از بطری های پلاستیکی بیشتر می کند .
در نهایت اگر به حفظ محیط زیست پاینبد باشیم بطری ها را در کیسه های پلاستیکی جداگانه می ریزیم و به سطل های طوسی رنگ زباله های شهرداری می سپاریم .
در کردکوی شهرستانی در 20 کیلومتری غرب گرگان شماری از جوانان دوستدار محیط زیست کسب و کاری راه اندازی کرده اند که نه
مدیر این کارخانه می گوید ؛ مواد اولیه این کارخانه مواد پلی استری بطری های آب معدنی ، نوشابه و دلستر است .
مصطفی اصغری افزود : با بازیافت این مواد ، الیافی تولید می شود که مواد اولیه تولید فرش ، موکت و کالای خواب است .
کارگران این کارخانه هر روز در سه نوبت کاری حدود 30 تن از این بطری ها را بازیافت و برای تبدیل به کالاهای جدید به دیگر کشورها یا دیگر استان های کشورمان صادر می کنند .
به گفته مدیر کارخانه 70 درصد از الیاف های این کارخانه به یونان ، افغانستان ، مقدونیه ، بلغارستان ، ترکیه و روسیه صادر می شود.
30
هر چند راهی برای بازیافت محصولات پلاستیکی فراهم شده است اما مشکل اصلی اینجاست که بازیافت از مبدا به درستی انجام نمی شود.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند گفت: تفکیک زباله از مبدأ به عنوان یکی از بهترین تکنیک های مدیریت دفع و بازیافت زباله است که می تواند سبب کاهش هزینه های تولید مواد خام ، حمل و نقل، انرژی و زمان و کاهش مخاطرات زیست محیطی شود.
حسین سمیعی افزود : اصولیترین و اساسیترین حلقه پسماند برای کاهش تولید زباله، اجرای طرح تفکیک زباله از مبدا است که نیازمند آموزش و فرهنگسازی است .
تلاش ها برای تفکیک کامل زباله ها از مبدا به نظر کافی نمی رسد .
دیدن افرادی در سن های مختلف سر در سطل های زباله فروبرده اند نشان می دهد هنوز موادبازیافتی در میان زباله هایمان وجود دارد .
به نظر می رسد با توجه به سختی مسیر بازیافت ، بهترین راه برای کاهش زباله های پلاستیکی نخریدن باشد .