به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما خبرگزاری رویترز از لندن، جرمی هانت وزیر امور خارجه انگلیس روز شنبه در گفتگو با خبرگزاری بی بی سی با اشاره به پیامدهای احتمالی قضیه برگزیت (خروج انگلیس از اتحادیه اروپا)، تاکید کرد:" اجرای قوانین و مقررات تجاری سازمان تجارت جهانی میان انگلیس و اتحادیه اروپا دشوار خواهد بود اما ما در تاریخ خود چالشهای بزرگتری نیز تجربه کرده ایم."
جرمی هانت تاکید کرد سران اتحادیه اروپا باید در مسئله برگزیت (خروج انگلیس از اتحادیه اروپا) از پرتگاه فاصله بگیرند.
هانت هشدار داد سران اتحادیه اروپا باید در مسئله برگزیت (خروج انگلیس از اتحادیه اروپا) از پرتگاه فاصله بگیرند.
وي از سران بیست و هفت کشور عضو اتحادیه اروپا خواست برای حصول توافق در خصوص خروج انگلیس از اتحادیه اروپا با جدیت تلاش کنند.
هانت تصریح کرد:" اگر تجزیه و تحلیل و در واقع تصور سران اتحادیه اروپا در قضیه برگزیت این است که اگر به همه پیشنهادهای ارائه شده توسط دولت انگلیس در این پرونده پاسخ منفی بدهند، ما در نهایت تسلیم خواهیم شد و در نهایت الگوی نروژ را در پیش خواهیم گرفت یا این که حتی در اتحادیه اروپا خواهیم ماند، آنها در قضاوت خود درباره انگلیس سخت در اشتباه هستند."
نروژ از کشورهای فضای اقتصادی اروپا است که در آن اصل آزادی تردد، آزادی کالا، آزادی خدمات ، آزادی سرمایه و افراد که مبنای بازار واحد اروپا است رعایت می شود.
وزیر امور خارجه انگلیس ادامه داد:" مخاطبان اروپایی ما باید بدانند که ما نیز برای خود خط مشی مشخصی داریم. بنابراین سران کشورهای اروپایی باید با جدیت در قضیه برگزیت عمل کنند." جرمی هانت در این مصاحبه همان لحنی را گرفته بود که ترزا می نخست وزیر انگلیس شب گذشته از خود نشان داد.
هانت با اشاره به پیامدهای احتمالی برگزیت تاکید کرد:" اجرای قوانین و مقررات تجاری سازمان تجارت جهانی میان انگلیس و اتحادیه اروپا در صورت جدایی انگلیس از این اتحادیه بدون انعقاد توافق ، کاری دشوار خواهد بود اما ما در تاریخ خود چالشهای بزرگتری نیز تجربه کرده ایم."
بسیاری از شرکتهای فعال در انگلیس درخصوص پیامدهای منفی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا بر عملکرد خود نگران هستند و بیم آن دارند که مبادا انگلیس بدون این که توافق نامه تجاری جدید با اتحادیه اروپا امضا کند، این سازمان را ترک کند زیرا اگر این اتفاق بیفتد انگلیس مجبور خواهد بود در فعالیت های تجاری و معاملات خود در سطح بین المللی مطابق با قوانین و مقررات سازمان تجارت جهانی عمل کند، اتفاقی که می تواند میدان عمل شرکتهای انگلیسی یا شرکتهای خارجی فعال در این کشور را در تعامل با اروپا به شدت محدود کند.
بر اساس اين گزارش، در فاصله شش ماه به تحقق برگزیت که برای بیست و نهم ماه مارس آینده ساعت بیست و سه به وقت گرینویچ برنامه ریزی شده است، مذاکرات میان لندن و بروکسل برای انعقاد توافقی که چارچوب روابط آتی آنها را پس از برگزیت تعیین می کند ، به بن بست رسیده است. ترزا می نخست وزیر انگلیس نیز به بنبست در این مذاکرات اذعان کرده است.
روابط میان لندن و شرکای اروپاییاش در هفته ای که گذشت تحت تاثیر اختلافات دوجانبه بر سر مسئله برگزیت آشکارا رو به تیرگی گذاشته است.
ترزا می روز جمعه بیست و هفت کشور دیگر عضو اتحادیه اروپا را ملزم کرد برای طرحی که وی در خصوص برگزیت ارائه کرد اما در نشست غیررسمی سران اروپا در سالزبورگ اتریش مورد تایید قرار نگرفت، طرحی جایگزین ارائه کنند.در نشست سالزبورگ سران بیست و هفت کشور عضو اتحادیه اروپا از ترزا می خواستند بر روی پیشنهادهای خود بیشتر کار کند اما ترزا می نیز از آنها خواست به انگلیس و مواضعش بیشتر احترام بگذارند.