براساس نخستين راهبرد سايبري کاخ سفيد،
راهبرد سایبری جدید ترامپ برای تسلط جهانی آمریکا بر اینترنت
تعیین استانداردهای جهانی برای رفتارهای اینترنتی، حفظ برتری آمریکا، مجازات کردن «بازیگران بدخواه» مانند روسیه و چین از جمله اهداف جاه طلبانه راهبرد جدید سایبری آمریکاست.
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صداوسيما ، راشاتودی نوشت راهبرد سایبری جدید ترامپ برای تسلط جهانی آمریکا بر اینترنت است.
تعیین استانداردهای جهانی برای رفتارهای اینترنتی، حفظ برتری آمریکا، منافع سیاسی و اقتصادی و مجازات کردن «بازیگران بدخواه» مانند روسیه و چین از جمله اهداف جاه طلبانه راهبرد جدید سایبری آمریکا است.
کاخ سفید روز پنجشنبه سند 40 صفحه ای منتشر کرد که نخستین راهبرد جامع سایبری در 15 سال گذشته محسوب می شود. فرضیه اصلی این راهبرد این است که آمریکا اینترنت را ایجاد کرده و واشنگتن باید نقش برترش را در تعریف و تعیین سیاست های فضای سایبری به گونه ای حفظ کند که برای کل جهان هم بکار رود. این استراتژی ورای دفاع از شبکه های کامپیوتری آمریکا می خواهد درحالیکه نفوذ این کشور را در سراسر جهان بیشتر می کند وضعیت اقتصادی را هم ارتقا دهد.
در ابتدای این استراتژی گفته شده که رویکرد دولت ترامپ در خصوص فضای سایبری به حفظ و تداوم ارزش های آمریکا مانند اعتقاد داشتن به قدرت آزادی های فردی، آزادی بیان، بازارهای آزاد و حریم خصوصی وابسته است.
در این استراتژی همچنین گفته شده که روسیه، چین، ایران و کره شمالی برای تضعیف اقتصاد و دموکراسی آمریکا، دزدیدن اطلاعات و ایجاد نفاق در روند دموکراتیک در این کشور از ابزارهای سایبری استفاده می کنند.
وزارت امنیت داخلی آمریکا قرار است بر مدیریت و نظارت شبکه های کامپیوتری فدرال به غیر از آنهایی که متعلق به پنتاگون و جامعه اطلاعاتی است،متمرکز شود. قرار است اصلاحاتی به منظور امنیت و کارآیی بیشتر شبکه های دولتی انجام شود. حامیان حقوق شهروندی و حریم خصوصی وقتی بشنوند ترامپ می خواهد نظارت و جاسوسی الکترونیکی را به روز رساني کند تا نیروهای انتظامی بتوانند مدارک بیشتری از جنایات سایبری جمع آوری کنند، حتما خیلی خوشحال خواهند شد!
در این استراتژی همچنین آمده است که اگر رژیم های سرکوب گر از ابزار امنیت سایبری ساخت آمریکا برای تضعیف حقوق بشر استفاده کنند واشنگتن با آنها مقابله خواهد کرد. یکی دیگر از مواردی که به عنوان مبنا در این استراتژی ذکر شده « حفظ صلح از طریق قدرت» است. گفته شده هدف شناسایی، مقابله، تضعیف و جلوگیری از رفتارهای بی ثبات کننده ای در فضای سایبری است که مغایر با منافع ملی آمریکا است. درخصوص مجوز عملیات سایبری تهاجمی علیه بازیگران بد گفته شده واشنگتن از چارچوبی بر اساس قوانین بین الملل برای رفتار مسئولانه در فضای سایبری حمایت می کند. افزایش نفوذ آمریکا در سراسر جهان یکی دیگر از مبناهای این استراتژی ذکر شده است. این استراتژی با متهم کردن چین به ایجاد فضای بسته و سانسور شده اینترنتی می خواهد این تصور را ایجاد کند که آمریکا به دنبال اینترنتی آزاد است. در این استراتژی ذکر شده که واشنگتن به تلاش هایش برای پیشبرد حقوق بشر و آزادی اینترنتی در سطح جهان و مقابله با تلاش های دولت های خودکامه برای سانسور ادامه خواهد داد.