به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما مردم یمن در اعتراض به حضور نظامی عربستان در استان المهره و اقدام سعودی ها به ایجاد پایگاه های نظامی در این استان ، تجمعات اعتراضی برگزار کرده اند.
به گزارش پایگاه خبری عربی 21، رهبران معترضان ،مقامات محلی و فرماندهی نیروهای سعودی را به زیر پاگذاشتن توافق امضا شده میان خود در ژوئن گذشته، همچنین اتخاذ تدابیر مختلف از جمله ایجاد مراکز نظامی متهم می کنند. شماری از نیروهای سعودی در خط ساحلی مهره در دریای عرب مستقر شده اند.
به گفته برخی منابع محلی، تلاش های راجح باکریت استاندار «المهره» برای اتخاذ تدابیر امنیتی و مخالفت با فعالیت های اعتراضی به سیاست های سعودی در این استان، بر شدت خفقان خواهد افزود.
یک منبع در کمیته سازماندهی اعتراضات مردمی یمن گفت در اعتراض به اقدام نیروهای سعودی در ایجاد یک اردوگاه نظامی در منطقه راهبردی «المسیله» و درخواست برای خروج آنها، تحصنی گسترده در این منطقه از دوشنبه گذشته آغاز شده است.
وی در گفتگوی ویژه با پایگاه عربی 21 در حالی که خواست نامش فاش نشود، گفت: این تحصن در منطقه المسیله برای کمک و حمایت از اهالی در مخالفت با ایجاد اردوگاه نظامی عربستان است که آزادی رفت و آمد و صیادی در منطقه «العیص الهابطیه» را از آنها گرفته است.
اهمیت منطقه المسیله در غرب المهره به ساحلی و نفت خیز بودن این منطقه بر می گردد. همچنین این منطقه نزدیک میادین نفتی و گازی استان مجاور آن یعنی حضرموت قرار گرفته است. افزون بر آن خاک این منطقه حاصلخیز است و آب فراوانی در آن وجود دارد.
به گفته این منبع، جنبش های مردمی پس از اقدام مقامات محلی و فرماندهان نیروهای عربستان به نظامی کردن منطقه المهره و احداث موانع و اردوگاه های نظامی در برخی مناطق به ویژه مناطق اطراف سواحل بحر العرب ، مجددا آغاز گردید.
این منبع تأکید کرد: برخی نیروهای وابسته به استانداری شهر و برخی دیگر از نیروهای سعودی، تنها در شهر الغیظه در طول ساحل این شهر شش مانع امنیتی ایجاد کردند و این اقدام رفت و آمد اهالی را محدود کرده و آنها را در شهر خود به علل واهی تحت فشار قرار داده است.
این در حالی است که یک منبع دیگر گزارش داد، مقامات عربستان و عناصر وابسته به استانداری در این اردوگاه های نظامی مستقر شده اند و آنها با هدف مبارزه با قاچاق همچنان در حال ساخت هستند؛ اما طرف دیگر این ادعا را نمی پذیرد و خواستار این است که این ماموریت را نیروهای ارتش و نیروهای امنیتی انجام دهد.
این منبع که خواست نامش فاش نشود گفت: فعالیت نظامی عربستان در فرودگاه المهره و سواحل آن متمرکز است و تلاش دارد کنترل این خط ساحلی و ساحل «نشطون» در این شهر راهبردی را به دست بگیرد.
رهبری جنبش جنوب را شیخ علی سالم الحریزی که معاون استانداری مهره بود، بر عهده دارد. وی پس از رهبری تحصن های این استان طی ماه های گذشته، اواسط ماه ژوئیه گذشته برکنار شد.
به گفته برخی فعالان یمنی، الحریزی نخستین مسئول یمنی است که حضور نظامی نیروهای سعودی را «اشغالگری» می داند و این موضوع ریاض را واداشت تا برای برکنار کردن وی، منصور هادی رئیس جمهور (مستعفی) یمن را تحت فشار دهد.
در همین رابطه، احمد بلحاف فعال رسانه ای گفت: درخواست مردم المهره خروج نیروهای عربستان و امارات از شهرشان است.
وی در مقاله ای که پایگاه های محلی آن را منتشر کردند اظهار داشت: مردم استان المهره خواستار حاکمیت ملی و کرامت در سرزمین خود هستند و می خواهند با صلح و به دور از هر گونه آشوب و هرج و مرج زندگی کنند. وی تأکید کرد، آنها به تحصن مسالمت آمیز تا خروج آن نیروهای عربستان و عوامل آنها ادامه خواهند داد.
گفتنی است پایگاه خبری عربی 21، اواخر اوت گذشته، سندی منتشر کرد که از قصد ریاض برای احداث یک بندر به منظور صادرات نفت در استان المهره پرده برداشت.
در این مدرک، شرکت دریانوردی «هوتا» به محمد آل جابر سفیر عربستان در یمن نامه ای فرستاده و به سبب اطمینان دهی به شرکت برای فراهم کردن فرصت ارائه و آماده سازی «پیشنهاد فنی و مالی طراحی و اجرای بندری برای صادر کردن نفت» از وی تشکر کرده بود.