اکثر کشورهای عضو آژانس بینالمللی انرژی اتمی از خروج یکجانبه آمریکا از برجام ابراز تاسف کردند.
کاظم غریب آبادی، نماینده کشورمان با استفاده از حق پاسخگویی، ضمن اشاره به نقض آشکار همه هنجارهای بین المللی توسط آمریکا، اظهارات ترامپ و وزیر انرژی آمریکا را نقض آشکار تعهدات این کشور دانسته و این رویکرد یکجانبه گرایانه آمریکا را گواهی بر غیرقابل اعتماد بودن این کشور در هر توافقی دانسته و بر ضرورت مقابله جامعه جهانی با رفتارها و اقدامات یکجانبه آمریکا تاکید کرد. نماینده کشورمان، سیاست هسته ای آمریکا را خطری بزرگ برای آینده معاهده عدم اشاعه سلاح های هسته ای و هدف خلع سلاح هستهای دانست و خواستار مقابله با آن شد.
همچنین در پاسخ به اظهارات وزیر انرژی عربستان سعودی و نماینده امارات، نماینده کشورمان ضمن اشاره به میلیاردها دلار هزینه این کشورها برای گسترش تروریسم و افراط گرایی در منطقه و جهان، اظهارت این کشورها علیه ایران را تلاشی بی ثمر برای انحراف افکار جامعه بین المللی از جنایاتی دانست که در نقض کلیه قواعد بشردوستانه در یمن مرتکب می شوند.
کاظم غریب آبادی تاکید کرد که عربستان سعودی و امارات، باید پاسخگوی این جنایات در مقابل جامعه بین المللی باشند. نماینده کشورمان ادعاهای رژیم اسرائیل را نیز تلاش برای منحرف کردن این نشست از سابقه سیاه این رژیم در عدم پایبندی به تمام هنجارها و استانداردهای بین المللی در حوزه رژیم عدم اشاعه خواند.
نماينده کشورمان گفت این رژیم که به توسعه زرادخانه هسته ای پرداخته، عضو هیچ یک از معاهدات خلع سلاحی و کنترل تسلیحات نیست و فعالیت های هسته ای خود را نیز تحت پادمان آژانس قرار نداده است و اکنون بی شرمانه از فعالیت های صلح آمیز هسته ای کشورهای عضو معاهده عدم اشاعه انتقاد می کند.
وي افزود چندین دهه است که رژیم اسرائیل ادعاهای بی اساس خود را در این نشست ها علیه ایران مطرح می کند تا کار حرفه ای کنفرانس را با اختلال مواجه نماید و حتی اکنون که مدیرکل آژانس برای دوازدهمین بار بر پایبندی ایران به تعهداتش تصریح می کند، باز هم این رژیم که سلاح هسته ای نیز دارد، به خود اجازه می دهد به دروغ گویی هایش ادامه دهد و حتی از آژانس نیز به علت این تاییدیه ها انتقاد نماید.
لازم به یاداوری است که در این نشست، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در گزارشی، پایبندی ایران به تعهداتش ذیل برجام را تایید نمود و اظهار داشت که آژانس قادر است بر صلح آمیز بودن فعالیت های هسته ای ایران نظارت نماید. موضع آمریکا، عربستان سعودی، امارات و رژیم اسرائیل در این نشست کاملا در انزوا قرار داشته و اکثر کشورهای جهان، از جمله اعضای اتحادیه اروپا، چین و روسیه ضمن اعلام پایبندی ایران به تعهداتش، حمایت خود را از برجام و ضرورت انتفاع ایران از منافع اقتصادی برجام به عنوان بخشی اساسی از این توافق را اعلام نمودند.
علی اکبر صالحی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان در حاشیه شصت و دومین کنفرانس عمومی آژانس بین المللی انرژی اتمی در وین، با ژاک فرانسوا، رئیس کمیسیون انرژی اتمی فرانسه دیدار و گفتگو کرد.
تأکید بر پیشینه روابط تاریخی دو کشور، حمایت از برجام، و حوزه های همکاری هسته ای، اهم موضوعات مورد بحث در این دیدار را تشکیل می داد. در این دیدار، صالحی به پیشینه تاریخی روابط ایران و فرانسه اشاره کرد و خواستار مشارکت فعالانه فرانسه در تبادل دانشجو با ایران و برگزاری کارگاه های آموزشی در حوزه علوم و فناوری هسته ای شد.
همچنین در حوزه هسته ای همکاری در حوزه های گداخت، علمی و آموزشی و مدیریت پسماند مورد تاکید قرار گرفت. کاربرد فناوری کوانتومی در ارتباطات، محاسبات رایانه ای، بیولوژی و حسگرها نیز به عنوان یکی دیگر از حوزه های مورد علاقه مشترک برای همکاری مطرح شد. در این دیدار، ژاک فرانسوا بر وجود فرصت های فراوان برای همکاری مشترک تأکید کرد.
رئیس کمیسیون انرژی اتمی فرانسه، برجام را توافق موفقی خواند و تعهد فرانسه و به ویژه رئیس جمهور این کشور به آن را مورد تاکید مجدد قرار داد و اعمال تحریم های آمریکا بر ضد ایران را مایه تأسف خواند. در پایان این دیدار، طرفین بر گسترش و پیگیری همکاریهای مورد علاقه مشترک از طریق تنظیم اسناد همکاری لازم، تاکید کردند.