سازمان ملل اعلام کرد بیش از شش میلیون کودک طی سال گذشته در سراسر جهان به علت بیماری های قابل پیشگیری و دیگر عوارض، جان خود را از دست دادند.
سران جهان اهداف توسعه هزاره را در سال 2000 تصویب کردند، سالی که 11.2 میلیون کودک زیر 15 سال به علت بیماری های قابل پیشگیری، کمبود آب آشامیدنی، سوء تغذیه و هنگام تولد، جان خود را از دست دادند.
بر اساس گزارش یونیسف (صندوق کودکان ملل متحد) که روز سه شنبه همراه با سایر سازمان ها و بانک جهانی آنرا منتشر کرد، در سال 2017 حدود 6.3 میلیون کودک یا به عبارتی در هر 5 ثانیه یک کودک جان خود را از دست داد.
پرنسس سیمه للا از سازمان بهداشت جهانی گفت: میلیون ها نوزاد و کودک نباید هر سال به دلیل عدم دسترسی به آب، بهداشت، تغذیه مناسب و یا خدمات بهداشت اولیه جان خود را از دست بدهند.
بر اساس این گزارش، بیشترین تعداد مرگ و میر (5.4 میلیون کودک) در سال گذشته کودکان زیر پنج سال بودند که این آمار در جنوب صحرای آفریقا یا کشورهای جنوب آسیا نه برابر کشورهای ثروتمند بوده است.
گزارش یونیسف می افزاید، این تعداد به میزان چشمگیری از سال 1990 که حدود 12.6 میلیون کودک زیر پنج سال به علل قابل پیشگیری جان خود را از دست دادند، کاهش یافته است.
لورنس چندی Laurence Chandy ، مدیر داده ها و تحقیقات در یونیسف، اعلام کرد ما پیشرفت های قابل توجهی برای نجات کودکان از سال 1990 داشته ایم، اما میلیون ها نفر هنوز هم به علت اینکه چه کسی هستند و یا در کجا متولد می شوند، می میرند. وی افزود ما با راه حل های ساده مانند دارو، آب آشامیدنی، برق و واکسن می توانیم سرنوشت این کودکان را تغییر دهیم.
سازمان ملل در سال 2015 اهداف توسعه هزاره را با 17 هدف توسعه پایدار جایگزین کرد که تا سال 2030 به فقر، نابرابری و سایر بحران های جهانی پایان دهد. با این حال سازمان ملل سال گذشته اعلام کرد پیشرفت ها برای رسیدن به این اهداف، به طور عمده به دلیل خشونت ها از جمله جنگ، بسیار کند پیش می رود.