در سالهای اخیر استفاده از بناهای قدیمی روستایی به عنوان یک فضای گردشگری در قالب طرحهای بومگردی مورد توجه قرار گرفته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد،کهگیلویه و بویراحمد با داشتن طبیعتی بکر و بی نظیر و بیش از 320 منطقه گردشگری ، 300 تفرجگاه تفریحی، وجود بقاع متبرکه و بیش از دوهزار آثار، نامی زیبنده تر از
استانی که با وجود وسعت کم ،داشتن آبشارهای خروشان و جنگل های وسیع ،پیست اسکی کاکان،منطقه حفاظت شده دنا ،باغ های سیب و انگور و تقسیم آن به دو بخش سردسیری و گرمسیری باعث شده که در تمام فصول سال پذیرای گردشگرانی از تمام نقاط کشور و حتی خارج از کشور باشد.
از طرفی فرهنگ غنی عشایر نشینی و لباس های سنتی مردان و زنان این مناطق حذابیت خاصی به گردشگری استان بخشیده که با توجه به فرهنگ و گویش محلی کهگیلویه وبویراحمد می توان از این طریق در توسعه بوم گردی استان تلاش بیشتری کرد.
امروزه گردشگری و صنعت توریسم یکی از مهمترین منابع درآمدی در دنیا محسوب می شود که می تواند به عنوان یکی از عوامل مهم در توسعه منطقه گردشگرپذیرعنوان شود.
بوم گردی صنعتی جدید در توریسم به شمار می رود.صورتی دیگر از سفر که منطبق بر فرهنگ و جغرافی بومی هر منطقه شکل می گیرد.
این روزها برای گردشگران مهم نیست که به مناطق لاکچری با تمام امکانات روز دنیا سفر کنند. بلکه آنها مناطق بکر روستایی با همان سادگی ؛سوار بر اسب،شترو الاغ شدن،طعم لذیذ غذاهای محلی چشیدن رابیشتر ترجیح می دهند.
بوم گردی با اهداف چند جانبه یعنی حفاظت از محیط زیست، احترام به جوامع محلی و ارتقای مؤلفه ، های
موضوع توسعه چشمگیر اقامتگاهها و خانههای بومگردی در دولت یازدهم از 20 اقامتگاه به بیش از 500 اقامتگاه بومگردی رسید که بهخودیخود بیانگر توسعه بیسابقه گردشگری روستایی در کشور است. در این بین یکی از تأثیرات مهم گردشگری روستایی فعالیت و اشتغالزایی برای زنان بومی و روستایی است که نباید آن را فراموش کرد.
براساس آمارهای اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد امسال حدود سه میلیون نفر از این استان در ایام مختلف سال مانند نوروز، تعطیلات تابستان و عید فطر دیدن کرده اند.روند ورود مسافران و گردشگران در سال های اخیر همواره رو به رشد بوده است و همچنان ادامه دارد.
زهرا داوودی از خبرنگاران فعال استان کهگیلویه وبویراحمدی نیز در این زمینه می گوید:در همه ایام سال شاهد حضور خیل عظیم گردشگران از سراسر نقاط کشور به مناطق گردشگری استان هستیم که می توان این ظرفیت را به یک کارخانه تولید ثروت تبدیل کرد.
وی با بیان اینکه راه اندازی ایستگاه های گردشگری و توسعه زیرساخت ها می تواند در جذب گردشگر موثر باشد افزود: صرف هزینه و زمان برای توسعه گردشگری استان ارزشمند است و این هزینه ها در آینده باز می گردد.
معافیت مالی اجرای طرح بوم گردی در کهگیلویه وبویراحمد
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه وبویراحمد نیزمی گوید: بر اساس مصوبه کارگروه گردشگری استان طرحهای بومگردی از پرداخت عوارض تغییر کاربری معاف هستند.
محمود باقری افزود: در سالهای اخیر استفاده از بناهای قدیمی روستایی به عنوان یک فضای گردشگری در قالب طرحهای بومگردی مورد توجه قرار گرفته است.
وی گفت: بر اساس برنامهریزیها تا سه سال آینده باید ۵۰ واحد بومگردی در سطح استان فعال شوند که در این
تاسیس و بهره¬برداری از چهار اقامتگاه بومگردی عشایری در استان کهگیلویه و بویراحمد و یک آژانس تور گردشگری عشایر در این استان از جمله اقدامات صورت گرفته امور عشایر استان در زمینه توسعه اکوتوریسم هستند.
نرخ بیکاری در کهگیلویه وبویراحمد در طول سال جاری به 13و3دهم درصد رسیده است.با این حال صنعت بوم گردی می تواند ظرفیت خوبی برای اشتغال زایی در این استان باشد.ظرفیتی که تنها همت مردم و مسئولان را می طلبد تا توسعه اقتصادی و اشتغالزایی در استان رونق پیدا کند.
با توجه به گسترش فضای مجازی در سطح جهان و توسعه اطلاع رسانی ها در شبکه های اجتماعی این مهم می تواند ظرفیت خوبی برای تبلیغات در حوزه بوم گردی دراستان باشد.یک گردشگر خارجی می تواند در چند دقیقه شناسنامه ای کامل از وضعیت گردشگری و اقامت گاه ها و مناطق دیدنی را رصد و کهگیلویه وبویراحمد را مقصدی برای سفرخود انتخاب کند.
هر چند همه شواهد وقرائن موجود افق وچشم انداز روشنی را برای صنعت گردشگری دراستان کهگیلویه وبویراحمد ترسیم می کند و مشکلاتی نظیر خشکسالی ،کشاورزی سنتی، بالا بودن میزان سرمایه گذاری موردنیاز طرحهای صنعتی واختصاص تسهیلات اشتغالزایی در روستاهای هدف منجر به توجه دولت و مسئولین به این صنعت شده، ولی باید اذعان کرد اما تا رسیدن به نقطه مطلوب راه درازی درپیش است و باید دنبال راهکارهای اساسی دراین زمینه بود.
در واقع باید یادآور شد، جان گرفتن و رونق صنعت گردشگری دراستان نیازمند تقویت زیرساخت هاست که این امر با توجه به بنیه ضعیف اقتصادی استان به این راحتی صورت نمی گیرد و باید دراین زمینه از ظرفیت سرمایه گذاران بهره گرفت.
گزارش/مرضیه سادات غلامی