سخنگوی وزارت بهداشت: شاخص توسعه انسانی توسط سازمان ملل برای همه کشورها اندازه گیری میشود که برای ایران در سال ۲۰۱۷ به ۷۹۸ هزارم رسیده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ ایرج حریرچی در نشست خبری درباره شاخص توسعه انسانی افزود: این شاخص در ۲۷ سال پیش یعنی از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۷ به میزان ۳۸ و ۳ دهم درصد رشد کرده است و جمهوری اسلامی ایران یکی از سریعترین کشورها در افزایش شاخص توسعه انسانی بر اساس گزارش سازمان ملل متحد است.
وی گفت: متوسط امید به زندگی ایرانیان ۱۲ و ۴ دهم سال و متوسط سالهای تحصیل ۵ و ۶ دهم سال و سرانه درآمد ناخالص هر ایرانی ۶۷ و نیم درصد طی ۲۷ سال اخیر افزایش یافته است.
حریرچی افزود: در این سالها امید به زندگی ایرانیان از ۶۳ و ۸ دهم به ۷۶ و ۲ دهم سال و میانگین سالهای تحصیل همه ایرانیان از ۴ و ۲ دهم به ۹ و ۶ دهم و سرانه درآمد ناخالص ملی ایرانیان بر اساس دلار بین المللی از ۱۱ هزار و ۴۲۰ دلار به ۱۹ هزار و ۱۳۰ دلار در سال رسیده است، ایران با کسب این شاخص جزو کشورهای با شاخص توسعه انسانی بالاست، متوسط شاخص توسعه انسانی در کشورهای جنوبی آسیا ۶۳۸ هزارم است.
معاون کل وزیر بهداشت همچنین با اشاره به پیشرفتهای توسعه پرونده الکترونیک سلامت و کنترل هزینهها گفت: این موضوع در کاهش هزینههای سلامت تأثیر زیادی خواهد داشت که یکی از موارد آن مربوط به همپوشانی بیمهای میشود.
وی افزود: اکنون قسمت عمدهای از این همپوشانی با سامانه استحقاق سنجی برطرف شده است، در یکی از استانها نظام ارجاع و پرونده الکترونیک به صورت کامل در حال اجراست و در کاهش هزینه و مصرف کاغذ و ... مؤثر بوده است.
حریرچی گفت: اجرای پرونده الکترونیک سلامت از جبهههای گوناگون در حال انجام است که به صرفهجوییهای عمدهای منجر خواهد شد.
وی افزود: تعداد کسانی که وارد این سامانه شدند حدود ۷۰ میلیون نفر هستند، اما لزوما به معنی دریافت خدمات نیست، کسانی که نیز مراجعه کرده و هم ثبت شدند آمار دیگری دارد.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: اطلاعات ثبتی ۷۴ میلیون و ۷۰۶ هزار و ۸۶۳ نفر در پرونده الکترونیک ثبت شده و ۵۱ میلیون و ۶۵۸ هزار و ۶۹۱ نفر نیز حداقل یک خدمت در قالب پرونده الکترونیک دریافت کردند؛ تعداد خدمات و بستههای ارائه شده نیز ۷۵۵ میلیون و ۷۴ هزار و ۸۱۵ مورد بوده است.
*نذر خون در تاسوعا و عاشورا
وی در پاسخ به سؤالی درباره نذر خون در تاسوعا و عاشورا افزود: ایران یکی از کشورهای سرآمد در تأمین خون مورد نیاز بیماران با استفاده از توان بالقوه و بالفعل نیک اندیشی و خیرخواهی است.
حریرچی گفت: اکنون در ماه محرم تراکم زیادی ایجاد میشود، البته مصرف خون تغییر چندانی نمیکند.
وی افزود: توصیه ما این است که مردم ضمن تأکید بر نذر خون، در روزهای مختلف به مراکز اهدای خون مراجعه کنند، زیرا برخی از فرآوردهها و مشتقات خون را نمیتوان بیش از چند روز نگهداری کرد.