به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ هادی رضایی سرپرست کاروان اعزامی ایران به سومین دوره بازیهای پارآسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا در دومین نشست رسانهای قبل از این بازیها گفت: تا به حال همه مشکلات کاروان ایران حل شده است، سعی کردیم با مشکلات بسازیم و برای اعزام ارز ثانویه گرفته ایم. در بحث پشتیبانی با کمک وزارت ورزش و جوانان با قدرت به جاکارتا اعزام میشویم.
وی افزود: کاروان پاراآسیایی ایران در چهار گروه عازم جاکارتا میشود که بخش اصلی کاروان با ۲۹۰ نفر، ۱۰ مهر و با پرواز مستقیم به بازیها اعزام میشود. سومین دوره بازیهای پاراآسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا ۱۳ مهر آغاز میشود و تا ۲۳ مهر ادامه دارد. در این کاروان ۲۰۹ ورزشکار داریم که شامل ۱۳۶ ورزشکار مرد و ۷۳ ورزشکار بانو خواهد بود. از مجموع کاروان اعزامی به جز ورزشکاران، ۸۰ نفر در کادر فنی، ۳۱ نفر در بخش سرپرستی، پزشکی و کلاس بندی و هفت نفر هم در بخش مهمانان ویژه داریم.
سرپرست کاروان اعزامی پاراآسیایی ایران به جاکارتا با اشاره به شرکت ورزشکاران جانباز و معلول ایران در ۱۳ رشته در این بازیها، گفت: در رشتههای دوومیدانی، تیراندازی، تیراندازی با کمان، وزنه برداری، شنا، تنیس روی میز، دوچرخه سواری، بوچیا، شطرنج، گلبال مردان و بانوان، والیبال نشسته مردان و بانوان و بسکتبال با ویلچر مردان و بانوان در این بازیها شرکت میکنیم. در ۱۲ رشته امید مدال داریم و تنها رشته بوچیا که ورزشکارانش دارای بیشترین معلولیت هستند به صورت حمایتی اعزام میشوند و خیلی از انها انتظار مدال نداریم. ۶ ورزشکار در بوچیا اعزام میشوند که متاسفانه یکی از نفرات اعزامی به کما رفته و مجبور شدیم ورزشکار دیگری را جایگزین کنیم.
وی با اشاره به اینکه ۱۵ داور بین المللی مرد و زن ایران هم با هزینه مسئولان برگزاری عازم جاکارتا میشوند، افزود: ورزشکاران ایران سختگیرانه انتخاب شده اند و کاروان اعزامی کیفی است. با توجه به معیارهایی که برای اعزام در نظر گرفتیم همه ورزشکاران به جز رشته بوچیا شانس کسب مدال دارند.
رضایی با بیان اینکه همه مسابقات بازیهای پاراآسیایی در شهر جاکارتا برگزار میشود، گفت: برخلاف بازیهای آسیایی، بازیهای پارا در یک شهر برگزار میشود. خوشبختانه هفت رشته در یک محل که فاصله آن با خوابگاه ۱۲ کیلومتر است برگزار میشود و بقیه رشتهها هم در پنج مکان مختلف شهر برگزار میشود که بین چهار تا ۱۶ کیلومتر فاصله انها با محل اسکان ورزشکاران فاصله دارد. با توجه به ترافیک سنگین جاکارتا میزبان تمهیدات ویژهای در نظر گرفته است و امیدوارم ورزشکارانمان به موقع در مسابقات حاضر شوند.
وی در خصوص اعزام ورزشکاران کم بینا و نابینای اعزامی به جاکارتا افزود: یکی از ورزشکاران نابینا، چون ورودی مسابقات دوومیدانی را کسب نکردف حذف شد. در این بخش ورزشکاران به سه دسته تقسیم میشوند. ورزشکاران نابینای مطلق در بعضی رشتهها مثل دوچرخه سواری و دوهای سرعت یک همراه دارند که او هم ورزشکار محسوب میشود.
سرپرست کاروان ورزشی پاراآسیایی جاکارتا درباره هدف گذاری کاروان ایران گفت: در بازیهای پاراآسیایی ۲۰۱۰ گوآنگجو ۴۱ کشور حضور داشتند که بازیها در ۱۹ رشته برگزار شد و ایران با ۱۵۷ ورزشکار در ۱۴ رشته در مجموع ۸۰ مدال کسب کرد و در جایگاه چهارم ایستاد. در بازیهای آسیایی ۲۰۱۴ اینچئون هم ۴۱ کشور حضور داشتند، بازیها در ۲۳ رشته برگزار شد و ایران با ۲۰۰ ورزشکار در ۱۶ رشته موفق شد ۱۲۰ مدال بگیرد و باز هم چهارم شود. نسبت به ۲ دوره قبلی در این دوره ۲۰۹ ورزشکار داریم و هدف گذاری ما بر مبنای قدرت تیمها و مدال اوری ورزشکارانمان همان رده چهارم بازیها است و نیم نگاهی هم به رتبههای بالاتر داریم.
وی ادامه داد: میزبان بازیهای پاراآسیای جاکارتا در رشته بدمینتون بسیار قدرتمند است و در دوره گذشته هم چند مدال در این رشته کسب کرد. در این دوره با توجه به اینکه در فوتبال پنج نفره و هفت نفره قدرتی ندارد، این رشته را از بازیها حذف کرده است در حالیکه ایران قدرت اول آسیا در این رشتهها است. در واقع در هر دوره میزبان این اختیار را دارد تا رشتهای را به بازیها اضافه یا کم کند. اگر ما هم میزبان شدیم این کار را خواهیم کرد.
رضایی درباره استفاده از ۲ جودوکار ملی پوش در قالب تیم کم بینایان اعزامی به بازیهای پاراآسیایی جاکارتا گفت: هیچ ورزشکار تایید نشدهای به بازیها اعزام نمیکنیم. روند کلاس بندی مسابقات ۲ مرحله است. در ورزشکاران معلول کلاس بندی در بحث عضله و امتیاز انجام میشود، اما در کم بینایان و نابینایان کلاس بندی کاملا اتوماسیون پزشکی دارد. همه ورزشکاران ما دارای پرونده پزشکی هستند و ۶۳ نفر بار دیگر در جاکارتا کلاس بندی خواهند شد.
وی ادامه داد: پس از ثبت نام نهایی تیمها و رشتهها اگر در برخی مواد تعداد به حدنصاب نرسد ممکن است برخی کلاسها با هم ادغام شوند این موضوع به سود یا زیان تیمها است.
سرپرست کاروان بازیهای پاراآسیایی جاکارتا در پاسخ به سوالی مبنی بر اعزام برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی به جاکارتا گفت: اطلاعی از این موضوع ندارم. برخی بودند و انصراف دادند. به هر حال در جاکارتا رسانهها حضور دارند و اگر نمایندهای اعزام شود، خودشان خواهند دید.
وی در خصوص جوایز مدال آوران پاراآسیایی جاکارتا افزود: وزارت ورزش اعلام کرده است که پاداش مدال آوران پاراآسیایی تفاوتی با بازیهای آسیایی ندارد. روی سکو هم مدال آوران طلا، نقره و برنز به ترتیب در جاکارتا پنج هزار، هزار و پانصد دلار دریافت میکنند.
کاروان فرهنگی ورزشی خودباوری و امید با شعار "با توکل و تلاش ما میتوانیم" به بازیهای پاراآسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا اعزام میشود.