رئیس پژوهشکده ارتباطات وزارت علوم یافتن اطلاعات مورد نیاز از میان انبوه اطلاعات غیرضروری و نادرست در فضای مجازی را دشوار توصیف کرد.
وی افزود: اطلاعات پیرامون مردم بسیار زیاد است که برخی از آنها غیرضروری و یا نادرست است.
خجسته گفت: رسانهها بر اساس سیاست هایشان به سراغ واقعیتها میروند و آن را به شکلی بازنمایی میکنند که قطعا واقعیت کاملی نخواهد بود.
وی افزود: این اطلاعات زمینههایی برای تصمیم گیریهای روزانه و حتی راهبردی مردم ایجاد میکنند و باید اطلاعات صحیح از اطلاعات نادرست و غیر ضروری تفکیک شود.
خجسته گفت: در فضای زندگی روزمره به راحتی میتوان به عنوان مثال برای خرید یک کالا به مغازهای مشخص مراجعه و از میان چند نمونه کالای مورد نظر را خریداری کرد، اما در فضای مجازی این گونه نیست و شرایط دشوارتر است.
وی افزود: در فضای مجازی حتی برخی از صاحب نظران معترفند که در برخی موارد اشتباه تشخیص داده اند.
خجسته گفت: برای شناسایی اطلاعات صحیح از اطلاعات نادرست نیازمند یک معرفت بنیادی اولیه همراه با دانش و مهارت هستیم، تا بتوان از فضای مجازی که برخی آن را فضایی آلوده میخوانند به درستی بهره برداری کنیم.
وی افزود: شاید به سبب فناوری های نوین اطلاعات و فلسفه وجودی آن فضای مجازی تا این حد با انبوهی از اطلاعات نادرست که لابه لای آنها اطلاعات ضروری است پرشده است.
خجسته با قدردانی از فعالیت وزارت آموزش و پرورش در زمینه آموزش سوادرسانه و سواد اطلاعاتی به دانش آموزان گفت: هرچند در ابتدای کار برخی مشکلات وجود دارد، اما این یک اقدام مفید است.
وی افزود: امیدواریم آموزش سواد رسانه در سطح خانوادهها که پایگاه اولیه استفاده صحیح از فضای مجازی محسوب میشود آغاز شود.
رئیس پژوهشکده ارتباطات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به برگزاری دومین همایش بین المللی سواد رسانه ای و اطلاعاتی گفت: این گونه نشستهای تخصصی به منظور بررسی نظری و همچنین اولویتها و ضرورتهای سواد رسانهای و سواد اطلاعاتی در خانوادهها و همچنین تبیین و توصیف و روش مناسب برای ارایه آنها برگزار میشود.