واکنش خشم آلود پیونگ یانگ به اتهام جديد واشنگتن؛
کره شمالي اتهامات آمريکا درخصوص حملات سايبري را مغرضانه خواند
کره شمالی اعلام کرد اتهامات آمریکا مبنی بر مشارکت پیونگ یانگ در حملات سایبری موجب تضعیف توافق سران دو کشور خواهد شد.
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صداوسيما به نقل از
روزنامه واشنگتن پست؛ کره شمالی اعلام کرد اتهامات آمریکا مبنی بر مشارکت پیونگ یانگ در حملات سایبری موجب تضعیف توافق سران دو کشور خواهد شد.
اين روزنامه چاپ آمریکا در پایگاه اینترنتی خود نوشت: پس از آن که واشنگتن کره شمالی را به مشارکت در حملات سایبری سال دو هزار و چهارده از جمله حمله به شرکت سونی متهم کرد، کره شمالی روز جمعه آمریکا را به انتشار دروغ های مضحک متهم کرد. واکنش خشم آلود پیونگ یانگ در برابر این اتهامات واشنگتن در حالی صورت گرفت که اخیرا نشانه هایی از بهبود روابط میان کره شمالی و کره جنوبی مشاهده شده و دو کشور یک مرکز همکاری جدید را در مرز مشترک ایجاد کرده اند.
کره شمالی در بیانیه خود اعلام کرده است اتهامات واشنگتن توافقات کیم جونگ اون و دونالد ترامپ را در جریان دیدار آنها در سنگاپور تضعیف می کند.
در این بیانیه گفته شده است اگر آمریکا تصور می کند که می تواند از طریق انتشار دروغ های مضحک امتیازاتی از کره شمالی بگیرد، کاملا اشتباه می کند.
هان یونگ سونگ در موسسه مطالعات مرتبط با آمریکا در وزارت خارجه کره شمالی این بیانیه را قرائت کرد.
وزارت دادگستری آمریکا هفته گذشته اعلام کرد پارک ژین هایوک شهروند کره شمالی از سوی ارتش این کشور در برخی حملات سایبری نقش داشته و در سال دو هزار و شانزده حدود یک میلیارد دلار از بانک بنگلادش سرقت کرده بود. این شهروند کره شمالی همچنین در گسترش یک ویروس رایانه ای نقش داشته که این ویروس در صد و پنجاه کشور جهان بیش از دویست و سی هزار رایانه را تحت تاثیر قرار داده است.
کره شمالی در این بیانیه اعلام کرد فردی بنام پارک ژین هایوک وجود خارجی ندارد و اتهامات واشنگتن در این خصوص را مغرضانه توصیف کرد.
در بیانیه وزارت امور خارجه کره شمالی همچنین آمده است، آمریکا باید با جدیت عواقب منفی انتشار اتهامات نادرست ضد کره شمالی و خصومت ضد این کشور را مد نظر قرار دهد و بداند که این نوع اتهام زنی ها اجرای توافق سران دو کشور را با مشکل مواجه می کند.
طبق گزارشهای منتشر شده، رهبر کره شمالی هفته گذشته در دیدار یک هیئت کره جنوبی گفته بود همچنان به دونالد ترامپ اعتماد دارد. کاخ سفید هم اعلام کرد دونالد ترامپ نامه ای از رهبر کره شمالی دریافت کرده که در آن درخواست شده است نشست دیگری با ترامپ برگزار شود. کاخ سفید همچنین اعلام کرد اقدامات لازم برای برگزاری این دیدار شروع شده است.
اما اتهاماتی که واشنگتن درباره مشارکت کره شمالی در حملات سایبری مطرح کرد، نشان داد که همچنان بی اعتمادی میان دو کشور شدید است.
وزارت دادگستری آمریکا می گوید هکرهای مرتبط با کره شمالی اطلاعات هزاران رایانه شرکت سونی را در سال دو هزار و چهارده هک کردند و محتوای ایمیل های محرمانه را به سرقت بردند. این هکرها همچنین متهم هستند که اطلاعات مربوط به فیلمی طنز درباره ترور رهبر کره شمالی را هک کرده اند.
در بیانه کره شمالی هرگونه ارتباط این کشور با آن حوادث رد شده است.
اما با توجه به اینکه آن بیانیه به امضاء یک محقق و نه یک مقام رسمی وزارت امور خارجه رسیده است، به نحوی اهمیت آن را کاهش می دهد.
همزمان روابط میان دو کره هم با سرعتی زیاد رو به بهبود است. روز جمعه دو کره دفتر همکاری های جدیدی را در منطقه مرزی افتتاح کردند. این دفتر در منطقه مرزی که به شدت در کنترل نظامیان دو کشور است، ایجاد شده است و مقام های دو کشور گفته اند هدف از افتتاح این مرکز گسترش روابط بین دو کشور است. افتتاح این دفتر مشترک گامی مهم میان دو کشور برای شروع روابط دیپلماتیک میان آنها ارزیابی می شود. دو کشور از زمان پایان جنگ در سال هزار و نهصد و پنجاه و سه با هم هیچ گونه رابطه دیپلماتیک نداشته اند و با وجود پایان جنگ مسلحانه میان دو کشور آنها تاکنون پیمان صلح هم امضا نکرده اند. قرار است سران دو کره برای سومین بار در سال جاری در روزهای آینده با هم دیدار و گفتگو کنند. مون جائه این، رئیس جمهور کره جنوبی، قرار است سه شنبه آینده برای یک نشست سه روزه به پیونگ یانگ سفر کند. وی ابراز امیدواری کرده است که بتواند نقش میانجی را میان آمریکا و کره شمالی ایفا کند. در طول چند سال گذشته دو کره کانال هایی برای ارتباط با یکدیگر در شرایط اضطراری داشته اند.