رئیس اتحادیه طاقه فروشان پارچه: مالیات بر ارزش افزوده و پوشاک قاچاق، صنعت نساجی کشور را به نابودی کشیده است.
وی گفت: مالیات ارزش افزوده در کشورهایی گرفته می شود که سود تسهیلات شان زیر یک درصد است نه در ایران که گاهاً تا 26 درصد سود تسهیلات بانکی بالا می رود.
قدیری نژاد افزود: در صنف ما چهار مرحله ریسندگی، نساجی، رنگرزی و عرضه پارچه وجود دارد که هر کدام برای ادامه فعالیت خود به تسهیلات بانکی و تهیه مواد اولیه متکی هستند حالا به سادگی می شود سود تسهیلات بانکی و مالیات ارزش افزوده در هر کدام از این مراحل را با یک محاسبه ساده به قیمت محصول نهایی اضافه کرد و متوجه شد که با این سیاست ها،محصول نهایی صنف ما بی دلیل تا صددرصد افزایش قیمت خواهد داشت.
رئیس اتحادیه بنکداران و طاقه فروشان پارچه گفت: با توجه به اینکه اصلی ترین مشتری های صنف ما تولید کننده های پوشاک هستند در حال حاضر عدم امکان تهیه مواد اولیه با قیمت ثابت در این صنف و فعالیت نکردن اصناف تولید کننده پوشاک به دلیل وجود پوشاک قاچاق در کشور، باعث شده تا کشتی صنعت نساجی کشور به گِل بنشیند.
قدیری نژاد افزود: در جلسات پیاپی ای که اصناف با دولت داشته است بارها مشکلات نبود مواد اولیه و مشکل در تهیه ارز برای واردات این مواد گوشزد شده اما من سوالی دارم شاید کشور در موقعیت خاصی از بحران قرار گرفته و با کمی تحمل بتوان این بحران را رد کرد اما چطور است که در این برهه اقتصادی حتی با اینکه واردات پوشاک کاملاً ممنوع شده پوشاک خارجی به کشور وارد می شود و در فروشگاه هایی به قول معروف لاکچری به فروش می رسد.
32 درصد توزیع کنندگان پارچه تعطیل شده اند
همچنین عضو اتحادیه بنکداران و طاقه فروشان پارچه تهران گفت: مالیات های بسیار سنگین در این شرایط اقتصادی، باعث تعطیلی بیش از 32 درصد توزیع کنندگان پارچه در بازار تهران شده است.
ملک محمدی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما افزود: کارخانه های نساجی بیش از 4 ماه است که به هیچ عنوان تولید ندارند و مواد اولیه کارشان هم در بازار پیدا نمی شود.
وی گفت: این در حالی است که با در نظر گرفتن این نکته از زمان کاشت پنبه تا زمان تولید پارچه در کارخانه چند شغل مستقیم و غیر مستقیم با این صنعت وجود دارد حالا باید اعلام کرد که این تعطیلی می تواند رکود بسیار جدی را در حوزه صنف تولید پارچه بوجود بیاورد.
ملک محمدی افزود: در حال حاضر بهترین کارخانه پشم بافی جهان که در ایران بود به دلیل ورشکسته شدن در شش ماهه اخیر تعطیل شده و حتی در زمین های این کارخانه اقدام به ساخت آپارتمان های مسکونی کرده اند.
وی گفت: نبود مواد اولیه در بازار و ثبات نداشتن در قیمت گذاری آنها که البته همگی منتج از عدم ثبات در نرخ ارز است در کنار مالیات های بسیار سنگین در این شرایط اقتصادی، صنف طاقه فروشان پارچه را با مشکلات فراوانی روبرو کرده است که در صورت مرتفع نکردن مشکلات، تولید کننده ها و توزیع کننده های قدیمی این صنف ممکن است دیگر امکان ادامه کار نداشته باشند.
40 درصد از کارگاه های نساجی در 6 ماه گذشته تعطیل شده است
همچنین مسئول اتحادیه سراجان تهران گفت: تولیدی های پارچه به دلیل نبود مواد اولیه و ثبات نداشتن قیمت در بازار، دست از کار کشیدند.
محسن خردمند در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، افزود: در حال حاضر مواد اولیه در بازار قیمت ثابتی ندارد و هر روز رو به افزایش است که این خود باعث شده تا تولید کننده ها در صنف نساجی امکان بستن قراردادهای طولانی مدت و ادامه فعالیت را نداشته باشند.
وی گفت: وقتی تولید کننده نمی تواند مواد اولیه را با قیمت ثابتی تهیه کند چطور می تواند قراردادی برای مثال یک ماهه ببندد و شروع به تولید کند.
مسئول اتحادیه سراجان تهران افزود: در صنف ما تا به حال ارزی به عنوان چهار هزار و 200 تومانی برای واردات مواد اولیه اختصاص پیدا نکرده است و از تاریخ 22 فروردینکه بخشنامه ارزی دولت ابلاغ شد هیچ کدام از وارد کنندگان ما نتوانستند مواد اولیه این صنف را وارد کنند.
خردمند گفت: در حال حاضر تولید کنندگان و واردکنندگان صنف ما دیگر از دریافت ارز چهار هزار و 200 تومانی نا امید شده اند و فقط از دولت انتظار دارند تا یک عدد ثابت برای نرخ ارز در نظر بگیرد که بر اساس آن بشود مواد اولیه را خریداری و قیمت محصول نهایی خود را به مشتری بدهند.
وی افزود: البته نباید فراموش کرد که برای مثال ثابت شدن ارز در قیمت هایی مثل 14 یا 15 هزار تومان ممکن است باعث شود که تولید داخلی دیگر به این زودی های کمر راست نکرده و خریداران تولیدات داخلی را از دست بدهد اما ادامه این شرایط هم برای صنف ما ممکن نیست چرا که در شش ماهه اخیر حداقل 40 درصد از کارگاه های نساجی به سمت تعطیلی رفته اند.
مسئول اتحادیه سراجان تهران ادامه داد: تطعیلی 40 درصدی کارگاه های نساجی در حالی است که این صنف تازه در فصل رونق کاری خود قرار دارد اما برای مثال وقتی یک حلب چسب 220 هزار تومانی شش ماه پیش حالا باید تا 500 هزار تومان خریداری کرد انتظار تولید محصول قابل رقابت شاید انتظار نابجایی باشد.