وزیر آموزش و پرورش: مهر امسال ۶۰ هزار نفر فرهنگی بازنشسته میشوند و تا ۲ سال آینده این تعداد به ۸۵ هزار نفر میرسد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران , بطحایی در جلسه شورای آموزش و پرورش مازندران در چالوس افزود : آموزش و پرورش همواره با چالشهای متعددی مواجه بوده و طی سالهای آینده و موج آن از مهر ۹۷ شروع شده ۶ درصد رشد دانش آموز مواجه شدیم و طی شش سال آینده به ۱۶ میلیون می رسد که در طول ۱۵ سال اخیر بی سابقه بوده است که مهمترین تاثیر آن این است نظام آموزشی ۱۲ ساله شده است و ۳۵۰ هزار دانش آموز اضافه شده است.
وی گفت : مهر امسال ۶۰ هزار نفر فرهنگی بازنشسته می شوند و تا دو سال آینده این تعداد به ۸۵ هزار نفر می رسد.
بطحایی افزود : متاسفانه ۳۰ درصد فضای آموزش کشور غیر ایمن است و برای بچه ها خطر آفرین است از ۱۰۰ هزار کلاس درس ۳۰ هزار غیر ایمن است.
وی ادامه داد , چالش بسیار جدی که در بودجه آموزش و پرورش وجود دارد این است که ۹۹ درصد بودجه استانی ما فقط حقوق و مزایای پرسنل می شود و اینچالش ها باعث شده نتوانیم به کیفیت بیشتر توجه کنیم و نیاز است از این چالش ها به سرعت عبور کنیم.
وزیر آموزش و پرورش در ادامه گفت : در تبصره ۹ قانون بودجه سال ۹۷ فرصت خوبی برای آموزش و پرورش دیده شده است با تصویب شورای آموزش و پرورش استانها با تغییر کاربری ارزش افزوده ای به آموزش و پرورش برسد.
وی گفت: با خرید خدمات نیرو بر اساس نیاز استان موافق هستم و نیروی انسانی وزارتخانه مراحل اداری آن انجام و ردیف بودجه برای آن نیز در نظر گرفته شده است.
کمبود نیروی انسانی متخصص در مدارس فنی و حرفه ای مازندران
مدیرکل آموزش و پرورش مازندران در این جلسه گفت: در مدارس کارودانش و فنی و حرفه ای مازندران با کمبود نیروی انسانی متخصص مواجه هستیم.
نیکزاد افزود : در استان ۴ هزار و ۸۶۸ مدرسه , حدود ۳۷ هزار دانش آموز داریم و ۳۹ هزار فرهنگی هم خدمات می دهند.
وی گفت: سن کاری همکاران فرهنگی در مازندران زیر ۱۰ سال ۹ هزار نفر , ۱۰ تا ۲۰ سال ۶ هزار نفر و ۲۴ هزار نیروی فرهنگی بالای ۲۰ سال سابقه دارند.
نیکزاد گفت: تا سال ۱۴۰۰ دوازده هزار نفر خروجی نیروی فرهنگی خواهیم داشت و بازنشسته خواهند شد.
مدیرکل آموزش و پرورش مازندران افزود : یکی از مشکلات ما نبود نیروی متخصص برای مدارس فنی و حرفه ای و کاردانش است و توقع داریم دستور بکار گیری نیروی خرید خدمات صادر شود.
وی گفت : خرید خدمات در مدارس فنی و حرفه ای و کاردانش به میزان ۱۵۰۰ ساعت نیاز ضروری مازندران است.
نیکزاد افزود : افزایش سهم بری استان در تربیت معلم از درخواست های مهم مازندران است.
کیفیت در جذب نیروی انسانی آموزش و پرورش
نماینده مردم چالوس نوشهر و کلاردشت در مجلس در این جلسه گفت: با توجه به اینکه کمبود نیروی انسانی یک دغدغه جدی در آموزش و پرورش است ؛ لذا کیفیت نباید فدای کمیت شود.
قاسم احمدی لاشکی افزود : نباید آموزش و پرورش دغدغه ساعت و کلاس داشته باشد و نیاز است وزارت آموزش و پرورش کمبود نیروی انسانی در مدارس فنی و حرفه ای و کارودانش را رفع کند.
وی ادامه داد: تا سال ۱۴۰۰ دوازده هزار نیرو بازنشسته فرهنگی داریم باید از آلان به فکر جذب نیروی با کیفیت بالا باشیم .
لاشکی گفت: من در مورد زمینی بلااستفاده در شهر هچیرود که شهرداری گفته از آموزش و پرورش دریافت می کنم و به جای آن مدرسه بسازند از آموزش و پرورش گلایه مند هستیم و امیدواریم با حضور وزیر محترم آموزش و پرورش در منطقه این مشکل رفع شود.
۲۷ درصد کلاس غیر استاندارد در مازندران داریم
معاون سیاسی امنیتی استاندار مازندران در این جلسه گفت: در استان مازندران ۲۷ درصد کلاس درس غیر استاندارد در مازندران داریم که نیاز است وزارت آموزش و پرورش در این زمینه توجه ویژه ای داشته باشند.
حسین زادگان افزود : آموزش و پرورش مبنای توسعه هر جامعه ای محسوب می شود و نیاز است توجه ویژه ای به آن شود.
وی گفت: کمبود نیروی انسانی یکی از مهم ترین دغدغه شورای آموزش و پرورش در مازندران است که نیاز است اینمشکل در حوزه مدارس فنی و حرفه ای و کارودانش رفع شود.
حسین زادگان تصریح کرد: تلاش شود با توجه به آغاز سال تحصیلی مدرسه ای بدون معلم نماند.