بسته سلامت ؛
چه کسانی در گروه حاملگیهای پر خطر قرار دارند؟
قرار گرفتن مادر باردار در دسته حاملگیهای پرخطر به این معناست، که این افراد میبایست مراقبتهای ویژهای از سوی پزشک و مراقب سلامت دریافت کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، رئیس مرکز بهداشت شهدای انقلاب گفت: کاهش میزان مرگ و میر مادران به دلیل عوارض بارداری و زایمان از شاخصهای مهم توسعه کشورها است و اهمیت این شاخص به دلیل تاثیر عوامل مختلف اجتماعی و اقتصادی در کاهش یا افزایش آن است و از راهکارهای موثر در این زمینه میتوان به مراقبت صحیح از مادران در دوران بارداری، زایمان و پس از آن اشاره کرد.
حمیدرضا قاسم پور، مراقبتهای پیش از بارداری را یکی از خدمات مراکز بهداشتی درمانی معرفی کرد که با شناسایی بانوان در معرض خطر بر اساس نتایج ارزیابی گروه بندی شده، میتوان اقدامات لازم برای پیشگیری از بارداری پرخطر یا به تعویق انداختن بارداری، صورت گیرد.
زهرا باقری مسوول سلامت خانواده و جمعیت مرکز بهداشت شهدای انقلاب ، قرار گرفتن مادر باردار در دسته حاملگیهای پرخطر را نیازمند انجام مراقبتهای پزشکی و اقدامات پیشگیرانه نام برد و گفت: هر مادر باردار باید بدون ایجاد اضطراب و نگرانی غیرطبیعی برای خود و اطرافیان، علائمی را تحت نظر قرار دهد که ممکن است برای بارداری خطرناک باشد.
وی، شاخص توده بدنی کمتر از ۱۸ و نیم و یا بیشتر از ۳۵، ابتلای مادر به دیابت، سرطان و فشار خون بالا، بیماریهایکلیوی، صرع، اعتیاد به مواد مخدر یا الکل و سن بیشتر از ۳۵ سال یا کمتر از ۱۸ سال را از جمله عوامل حاملگی پرخطر اعلام و اضافه کرد: این موارد میتواند مادر و کودک را در معرض خطرهایی نظیر رشد آهسته کودک، زایمان زودرس، مسمومیت حاملگی (پره اکلامپسی) و مشکلات مربوط به جفت قرار دهد.
باقری ادامه داد: بیشتر مادرانی که حاملگی پرخطر داشتهاند، به دلیل دریافت مراقبتهای مستمر پزشکی، توانسته اند به سلامت نوزاد خود را متولد کنند.
وی، علائم خطر در بارداری را تورم ناگهانی صورت، دست و پا، مشکل بینایی مانند تیرگی یا تار شدن دید، سردرد شدید، هر نوع خونریزی واژینال، درد شکمی یا دل پیچه، تب، انقباضات منظم با درد یا بدون درد، خروج ناگهانی مایع از واژن، درد پایین کمر یا فشار لگنی مداوم نام برد که در صورت بروز هر کدام از این موارد نیاز فوری به پزشک و مراقب سلامت را به همراه دارد.