دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان شیرخشک کشور گفت: نیازی به واردات نیست و نباید شیرخشک وارد شود، ۱۰ هزار تن مازاد تولید داریم، اما صادرات ممنوع شده است.
وی گفت: بطور مستقیم حدود 5 هزار نفر و بطورغیر مستقیم نیز 2 تا 3 برابر این عدد در کارخانجات صنایع لبنی شاغل اند که با ممنوعیت صادرات مازاد تولید و واردات شیرخشک این صنعت با بحران شاغلان مواجه خواهد شد.
دبیر انجمن صنفی تولید کنندگان شیرخشک کشور افزود: کارخانجات شیرخشک ظرفیت تولید 150 هزار تن محصول را در سال دارد.
سلیمی گفت: واردات 24 هزار تن شیرخشک در سال 91-92 ضربه سنگینی به کارخانجات وارد کرد که هنوز برخی از کارخانجات نتوانستند به شرایط عادی بازگردند.
وی تصریح کرد: اینکه برای تنظیم بازار باید جلوی صادرات گرفته شود و ارز دولتی 4200 تومانی برای واردات اختصاص یابد صرفا بهانه است و اصلا نیازی به واردات نیست.
دبیر انجمن صنفی تولید کنندگان شیرخشک کشور گفت: اینکه وزارت صنایع ارز دولتی را برای واردات شیرخشک دریافت کند کار منطقی نیست.
سلیمی افزود: سال 91-92 بالغ بر 800 میلیارد تومان ارز یارانه ای 1226 تومان برای واردات 24 هزار تن شیرخشک اختصاص یافت که در نتیجه این اقدام شوک بزرگی به اقتصاد وارد شد.
وی گفت: اگر این اتفاق بیفتد و 24 هزار تن شیرخشک وارد شود قطعا باید کارخانجات شیرخشک تعطیل کنند.
دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان شیرخشک کشور افزود: صاحبان این صنعت و انجمن دامداران و گاوداران و وزیر جهاد کشاورزی در اعتراض به تخصیص ارز 4200 تومانی و صدور مجوز برای واردات به وزیر صنعت، معدن و تجارت نامه دادند و مکاتبات انجام شد اما تاکنون پاسخی دریافت نکرده ایم.
سلیمی تصریح کرد: شیرخشک و کره در مجموعه کالاهای لبنی به علت ماندگاری یک تا دو سال در گروه کالاهای راهبردی است که بازار صادراتی دارد بنابراین با ممنوعیت صادرات و واردات شیرخشک بازارهای صادراتی هدف را از دست خواهیم داد که در نتیجه آن شاهد خروج ارز هستیم.
سید احمد مقدس رئیس انجمن های صنفی کارفرمایی گاوداران نیز در این جلسه با انتقاد شدید از واردات شیرخشک به کشور گفت: چنانچه طرح ممنوعیت صادرات شیرخشک لغو نشود به دیوان عدالت اداری شکایت می کنیم .
وی افزود: سال گذشته 70 میلیون دلار شیرخشک مازاد مصرف صادر شد که 8 درصد از کل تولید شیرخشک در کشور بود با این اقدام علاوه بر تامین بازار داخل، مازاد تولید نیز به بازارهای جهانی صادر شد و آسیبی متوجه بازار مصرف داخل نشد.
رئیس انجمن های صنفی کارفرمایی گاوداران گفت: بطور معمول درتیرماه فصل گرما میزان تولید شیر 10 تا 15 درصد کاهش می یابد امااین میزان سبب نمی شود که با کمبود تولید شیر،لبنیات و شیر خشک مواجه شویم.
مقدس افزود: اگر ذخایر کاهش یابد صاحبان کارخانجات و اتحادیه ها خودشان صادرات را کاهش می دادند.
وی هرگونه اقدام را مبنی بر انبار کردن شیرخشک ازجانب کارخانجات شیرخشک را تکذیب کرد.
رئیس انجمن صنفی کارفرمایی گاوداران تاکید کرد: قاعدتا باید با تغییر و نوسانات نرخ ارز دولت از صادرات حمایت کند اما امروز شاهد حمایت از واردات هستیم.
مقدس گفت: کارخانجات لبنی می توانند ماده اولیه مورد نیاز را به صورت شیرخشک از کارخانجات بخرند.
وی تصریح کرد: فقط 8 درصد از تولید شیرخشک صادر می شود که عدد ناچیزی است.
رئیس انجمن های صنفی کارفرمایی گاوداران افزود: شیرخشک تولیدی در کارخانجات انبار نمی شود و روزانه به کارخانجات لبنی و کارخانجات شیرینی و شکلات تحویل می شود.
مقدس گفت: وزارت صنعت به بهانه دریافت ارز دولتی ممنوعیت صادرات و واردات شیر خشک را مطرح کرده است.
وی افزود: اگر برای واردات شیرخشک ارز دولتی بدهند و واردات انجام شود با مازاد شیرخام و مازاد شیرخشک مواجه خواهیم شد آنوقت دامدار باید با ضرر و زیان شیر را باقیمت نازل بفروشد .
رئیس انجمن صنفی کارفرمایی گاوداران گفت: قیمت شیرخشک در کارخانجات حدود 17 هزار تومان است و سازمان مرکزی تعاون روستایی نیز شیرخشک را با قیمت پایه 13 هزار تومان در بورس کالا عرضه می کند.
مقدس درباره فهرست واردات کالاهای اساسی افزود: در نامه وزارت جهاد کشاورزی دو کالای شیرخشک و کره در فهرست واردات نیست.
وی گفت: اینکه با بهانه تنظیم بازار ارز دولتی گرفته شود توجیه ندارد.
رئیس انجمن صنفی کارفرمایی گاوداران افزود: از اول مرداد هرکیلو شیرخام با قیمت 1570 تومان خریداری شده است اما دامداران حداقل دو ماه طلب دارند.