هو چونهوا معاون نخست وزیر چین: تدابیر حمایت گرایانه و یکجانبه برخی کشورها سیستم تجارت چندجانبه بین المللی را به شدت مختل می کند و اقتصاد جهان را به طور جدی به خطر می اندازد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما ؛ یک مقام بلندپایه چین روز سه شنبه تاکید کرد سیاستها و تدابیر حمایت گرایانه اقتصادی خطری بسیار بزرگ برای اقتصاد جهانی است.
در شرایطی که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا یک جنگ تجاری آشکار بر ضد برخی کشورها از جمله چین به راه انداخته است، هو چونهوا معاون نخست وزیر چین در مجمع اقتصادی جهانی اتحادیه کشورهای جنوب شرقی آسیا ( آ سه آن) تاکید کرد تدابیر حمایت گرایانه و یکجانبه برخی کشورها سیستم تجارت چندجانبه بین المللی را به شدت مختل می کند و اقتصاد جهان را به طور جدی به خطر می اندازد.
معاون نخست وزیر چین تاکید کرد انزواگرایی راه به جایی نخواهد برد و تنها راه مناسبی که در زمینه تجاری و اقتصادی باید دنبال کرد، مسیر گشایش است.
بر اساس این گزارش، پس از چندین هفته تهدیدهای آمریکا و پاسخهای متقابل چین، دو کشور در هفته های اخیر وارد یک جنگ تجاری بی سابقه شده اند.
دونالد ترامپ که چین را به رفتار متقلبانه و سرقت مالکیت معنوی متهم می کند، تابستان امسال در اقدامی تنبیهی حقوق گمرکی بیست و پنج درصدی بر پنجاه میلیارد کالاهای وارداتی چین وضع کرد اما غول اقتصادی آسیا نیز در واکنش به این اقدام آمریکا مقابله به مثل کرد و تعرفه های گمرکی بیست و پنج درصدی بر برخی محصولات وارداتی از آمریکابه ویژه سویا اعمال کرد تا مناقشه تجاری دو کشور وارد مرحله ای جدیتر شود. دونالد ترامپ که دست از تهدیدهای خود بر ضد چین برنداشته جمعه شب گذشته در هواپیمای ریاست جمهوری خود یک بار دیگر تهدید کرد که ممکن است بر همه کالاهای وارداتی از چین را که ارزش آنها در سال دو هزار و هفده بالغ بر پانصد و پنج میلیارد دلار اعلام شد، مالیات وضع کند. اما چین نیز آرام ننشست و تاکید کرد با هر گونه اقدام تنبیهی آمریکا مقابله به مثل خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از هانوی، دولت آمریکا خواستار آن است که پکن مازاد تجاری خود در قبال آمریکا را ( در سال دو هزار و هفده بالغ بر سیصد و هفتاد و پنج میلیارد دلار برآورد شد) کاهش دهد. در این رویارویی آمریکا خود را در موقعیت برتر می بیند چرا که صادرات چین به آمریکا چهار برابر بیشتری از آن چیزی است که از این کشور وارد می کند. با این پکن تاکید کرده آماده اقدام تلافی جویانه است و در صورتی که آمریکا تهدیدهای خود را عملی کند حقوق گمرکی مشابهی بر کالاهای آمریکایی وضع خواهد کرد.
این جنگ گمرکی آشکار میان آمریکا و چین در منطقه جنوب شرق آسیا به دقت رصد می شود: برخی از کشورها از قبیل ویتنام یا کامبوج که صادراتشان به تولید ناخالص داخلی آنها کمک زیادی می کند، می توانند از مناقشه تجاری میان دو غول اقتصادی جهان بهرهمند شوند.
تحت تاثیر پیامدهای جنگ تجاری آمریکا و چین، شمار زیادی از شرکتهای چینی در کشورهای منطقه مستقر شده اند تا به این ترتیب حقوق گمرکی جدیدی اعمالی توسط آمریکا بر کالاهای وارداتی چین را دور بزنند. پیش از این نیز برخی صنایع کارخانه ای به علت بالا رفتن دستمزد نیروی کار در چین فعالیتهای خود را به کشورهای جنوب شرقی آسیا منتقل کرده اند.
مجمع اقتصادی جهانی آسهآن تا روز پنجشنبه در هانوی پایتخت ویتنام ادامه خواهد داشت.