مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب کشور گفت: تاکنون ۱۴۹ قرار داد مشارکت با بخش خصوصی در زمینه آب و فاضلاب منعقد شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ حمیدرضا جانباز در مراسم معرفی ۴۶ طرح صنعت آب و برق به ارزش ۲۴۳ هزار میلیارد ریال برای واگذاری بخش خصوصی و امضای قرارداد سرمایه گذاری بخش خصوصی در ۲۳ طرح آب و فاضلاب به ارزش ۲۰ هزار میلیارد ریال با استفاده از ساز و کار تبصره ۱۹ قانون بودجه سال ۹۷ برای مشارکت بخش خصوصی گفت: در شهریور ۹۳ هفت قرارداد به ارزش هزار میلیارد تومان با بخش خصوصی امضا شد و در سال ۹۴ نیز ۲۰ قرار داد به ارزش هزار و پانصد میلیارد تومان و همچنین در مرداد ۹۵، ۲۲ قرار داد به ارزش هزار میلیارد تومان و امروز ۲۳ قرارداد به ارزش دو هزار میلیارد تومان بین شرکت آب و فاضلاب کشور و بخش خصوصی مبادله میشود.
وی با اشاره به اینکه تجهیز مالی یک اولویت است، افزود: ۲۹ هزار میلیارد تومان جذب مالی در شرکت آبفای کشور داشتیم که هم از بانکها و فاینانس داخلی و خارجی و قراردادهای بخش خصوصی b o o و b o t و حدود ۱۴ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان در دولت یازدهم و دوازدهم جذب منابع مالی انجام شده است.
جانباز گفت: سطح مدیریت آب در کشور در بخش خصوصی و کارفرمایی به گونهای ارتقا یافته است که ما میتوانیم هر نوع آب غیر متعارف را تصفیه و به هر نقطه انتقال دهیم، اما موضوع مهم قیمت آن است.
وی افزود: یکی از چالشهای نظام سرمایه گذاری بروکراسی بانکی است که سرمایه گذار را سردرگم میکند.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب کشور گفت: به زودی آب شیرین کن بندرعباس به ظرفیت ۲۰ هزار متر مکعب افتتاح میشود که برای ساخت این آب شیرین کن یک و سال نیم معطل اخذ تضامین بودیم.
وی افزود: قراردادهای ما را دولت تضمین میکند، اما بانکها تضمین نمیکنند و باعث میشود زمان اجرای طرح طولانی شود.
جانباز گفت: قرارداد ساخت آب شیرین کنها عمدتاً با نرخ قبلی است و ما پیشنهاد میکنیم این طرحها با نرخ رسمی ارز تخصیص یابد که اگر چنین نشد قیمت تمام شده افزایش خواهد یافت.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور گفت: سیاست شرکت آب و فاضلاب این است که به سمت خودگران کردن طرحها پیش رویم.