معاون وزیر راه و شهرسازی ضمن تشریح آخرین وضعیت سامانه املاک و اسکان گفت: هرگونه درخواستی از سوی هریک از استان ها باید از طریق زیرسامانه هیئت نمایندگی که در سامانه راه اندازی شده است انجام شود.
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن یادآور شد: با تاکیدی که وزیر راه و شهرسازی در مورد شفافیت و همچنین ثبت بر روی سیستم داشتند این سامانه با دقت در حال طراحی و راه اندازی است و یکی از اهداف راه اندازی آن نیز این است تا درخواست ها سریع تر و با اطمینان بیشتر و بدون خلاف ثبت و پیگیری شوند.
عظیمیان در توضیح خصوصیات زیرسامانه، گفت: زیرسامانه طراحی شده در سامانه املاک و اسکان، کنترل می کند تا حتما زمین برای دولت باشد، حتما کاربری اش مطابق باشد، حتما واگذاری قبلی نداشته باشد. همچنین این زیرسامانه به دلیل دقتی که دارد روی سامانه جامع اثر خود را می گذارد تا بار دیگر بحث واگذاری مجدد زمین مطرح نباشد.
وی افزود: زیرسامانه از دیگر خصوصیات بسیار خوبی که دارد این است که بسیار هوشمند و خودکار، سیستم را کنترل می کند و به گونه ای طراحی شده است تا کار سازمان ملی زمین و مسکن را در ارایه خدمات، جامع تر، سریع تر و بهتر کند.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: سامانه تا تکمیل نهایی و اینکه تا به نقطه انتهایی تکمیلی خود برسد، زمان می برد.
وی ادامه داد: تکمیل سامانه به امسال نمی رسد زیرا سامانه وسیعی است. زیرا باید تمامی املاک سازمان را در طرح کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک ثبت کنیم. بعد چندین لایه مختلف در این سامانه کدگذاری و بارگذاری می شود.
عظمیان توضیح داد: هرکدام از این لایه ها حجم وسیعی از اطلاعات است که باید در این سامانه ثبت و واگذاری شود، ضمن آنکه انطباق اینها با هم و ایجاد هماهنگی های لازم، زمان بر است.
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن از دیگر خصوصیات این سامانه را همزمانی تکمیل و بارگذاری عنوان کرد و گفت: چندین پیمانکار برای تکمیل این سامانه و زیرسامانه هایش در حال فعالیت هستند و ویژگی این سامانه بدین صورت است که همزمان با تکمیل، بارگذاری نیز می شود.