به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ، محمد سالاری در نشست خبری عملکرد یک ساله کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران افزود: مهم ترین مأموریتهای شهری، معماری و شهرسازی تهران مغفول مانده است و ناهنجاریهایی که شاهد آن هستیم به دلیل کم توجهی به مأموریتهای شهرسازی و معماری بوده است.
وی با اشاره به اینکه در طرح جامع شهر تهران به همه ابعاد توسعهای تهران پرداخته شده است، گفت : از زمان شکلگیری کمیسیون معماری و شهرسازی در شورای چهارم اقدامات مهمی صورت گرفته است.
سالاری افزود : در حال حاضر کمیسیون تشخیص باغات در ذیل کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران تشکیل شده است که به موجب قانون تشخیص باغ یا غیرباغ بودن در اختیار شوراهای شهر است و در شورای شهر نیز پرونده باغات در صحن علنی شورا مورد بررسی قرار میگیرد.
وی گفت : 81 جلسه رسمی در کمیسیون معماری و شهرسازی داشتهایم و 35 طرح لایحه را بررسی کردیم و به صحن علنی شورا ارائه دادهایم.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران اضافه کرد : در راستای ایفای نقش نظارتی 4855 پرونده در شوراهای معماری مناطق تشکیل شده بود که مورد بررسی بر اساس طرح تفصیلی شهری قرار گرفت و نتایج آن به مناطق شهرداری اعلام شد.
سالاری افزود: در کمیته معماری و طرحهای شهری در مناطق 22گانه نمایندگانی مستقر شدند تا پروندهها را بررسی میکند.
وی ادامه داد : 950 درخواست مردمی در حوزه معماری و شهرسازی داشتیم که بررسی و پاسخ داده شده است.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران خاطرنشان کرد : 165 پروژهای که در شهر تهران در حال اجرات و دارای گودبرداریهای خطرناک است، بررسی شد.
سالاری گفت : بازدیدهای میدانی نیز در راستای ایفای نقش نظارتی در سطح شهر تهران داشتهایم و پس از بازدیدها درباره حل مشکلات مطرح شده جلساتی تشکیل شد.
وی ادامه داد: در کمیسیون تشخیص باغات 119 پرونده را در یک سال گذشته بازدید کردیم و نظر کارشناسی را ارائه دادهایم که بعضی از آنها نیاز به بررسی در صحن شورا داشت و بعضی دیگر نیز در صحن شورا مورد بررسی قرار نگرفت.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران افزود: طرحها و لوایحی توسط اعضای کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران ارائه شده و یکی از اعضای کمیسیون سه طرح را در صحن شورا ارائه دادند که یکی از آنها طرح تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره کارکنان شهرداری بود.
طرح ایمنی ساختمانهای شهر نیز با توجه به حادثه پلاسکو ارائه شد و شهرداری تهران در خصوص ایمنیسازی ساختمانهای بلندمرتبه اقداماتی را انجام داده است.
سالاری گفت: طرح ساماندهی مالها و مگامالها ( مجتمع های بزرگ و بسیار بزرگ تجاری ) نیز در کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران بررسی و تصمیم هایی نیز گرفته و اجرایی شده است.
وی گفت: طرح احیای زیست شبانه و ایجاد زیرساختهای آن نیز از دیگر اقداماتی بود که از سال آینده خیلی جدیتر مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: حوزه شهرسازی و معماری شورای شهر تهران سعی کرده است رویکردها و سیاستها را اصلاح کند و بسترسازی لازم را برای کاهش تخلفات انجام دهد.
سالاری با اشاره به اینکه یکی از اولویتهای کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران طرح صیانت از باغات بوده است ، گفت : طرح لغو مصوبه برج باغها اتفاق افتاده و طرح جایگزین آن در مرحله نهایی شدن است و در شورای عالی شهرسازی و معماری ارائه خواهد شد.
وی ادامه داد : موضوع باغات بررسی و شهرداری نیز ملزم شد لایحه مربوط به شناسنامه تک باغات را ارائه دهد.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران گفت: 6200 پرونده باغ در مقیاس تصاویر هوایی شناسایی و سازمان بوستانها نیز شناسایی شده است.
سالاری گفت: 428 پرونده باغات مورد بازدید قرار گرفته است، نوع درختان، جانمایی درختان و بن درختان شناسایی شده و این پروندهها در کمیسیون شهرسازی و معماری در حال بررسی است.
وی درباره باغهای بهم پیوسته کن و فرحزاد نیز اظهار داشت: پرونده هر دو این باغات در کمیسیون معماری و شهرسازی مطرح شده است.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران گفت : بجز محدوده توتستانهای باغات کن که قرار شد به زودی مورد بررسی و تعیین تکلیف شود ، اقداماتی با رویکرد صیانت و حفاظت از باغات شکل گرفت چرا که این باغها تبدیل به فضاهای بیدفاع و ناامنی تهران شده است و طرح ساماندهی فرحزاد را نیز در سه حوزه در کمیسیون شهرسازی بررسی کردهایم.
سالاری بیان داشت: باغات شهر تهران مورد بررسی دقیقتری قرار گرفته است تا
حفاظت بهتری داشته باشیم.
وی اظهار داشت : یکی از مهم ترین رویکردها و اولویتهای کمیسیون معماری و شهرسازی این است که فرایند صدور پروانه و گواهیها را کاملاً هوشمند کند تا مردم دیگر نیاز نباشد که به دفاتر الکترونیک برای دریافت پروانه مراجعه کنند و پروانهها به صورت شهروند محور صادر شود.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران گفت: شهردار تهران نیز قول داده است تا آخر سال و یا تا سال آینده این طرح را به سرانجام برساند.
سالاری بیان کرد : نهاد مطالعات و برنامهریزی توسعه شهری تهران بسیار حائز اهمیت است که متأسفانه در گذشته این نهاد کنار گذاشته شد و با توجه به اینکه بخش عمدهای از اشکالات شهری در این نهاد مشخص و بررسی میشود ، پیش نویس تشکیل آن را تهیه کردیم و آماده امضای وزیر راه و شهرسازی، رئیس شورای شهر و شهردار تهران است.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر ساختوساز در باغات کن گفت : باغات به هم پیوسته کن 1120 هکتار مساحت دارد که 700 هکتار این محدوده فضای سبز و باغات و روددره کن است.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران بیان داشت: این باغات چندین قسمت دارد که برای محدودههای مختلف آن تصمیمگیری میشود. باغات خرمالو 128 هکتار است، کوهساران 268 هکتار و مسیر وسک 40 هکتار است و بافت مسکونی محله کن نیز 139 هکتار برآورد شده که این موارد باید مورد بررسی و ساماندهی شود.
سالاری ادامه داد : در خصوص باغ خرمالو ، کوهساران ، محله کن و شهر وسک نیز تصمیمگیری با رویکرد صیانت از باغات انجام شده است.
وی افزود : عمدهای از مشاغل نامتناسب شهری در فضای کن استقرار یافته است و امنیت در محدوده باغات وجود ندارد لذا باید با مشارکت شهرداری و ذینفعان این فضاها ساماندهی شود و به عنوان یک محل تفرجگاهی بتوان از آن استفاده کرد.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران گفت : تملک کامل و تبدیل آن به پارک عمومی به 5 تا 6 هزار میلیارد تومان منابع مالی نیاز دارد.
سالاری گفت: فضاهایی که با مشارکت مردم ساماندهی نمیشود با مشکلات متعددی مواجه خواهد شد.
وی افزود: روستای کن بافت فرسوده تلقی میشود و باید مشوقهای حداقلی به مالکین خانههای روستایی داده شود که با حفظ فضای روستایی تبدیل به تفرجگاه تفریحی شود.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران گفت: رویکردهای ما نباید سلبی باشد و باید به سمت مشارکت ذینفعان در پروژهها پیش برویم تا طرحها نیز بهتر اجرایی شود.
سالاری گفت: در بام تهران تاکنون چند برج 20 طبقه در فضای بالای 1800 متر شکل گرفته است و نباید اجازه دهیم این مورد باز تکرار شود.
وی بیان داشت: بزرگراههای شهری در گذشته حجم قابل توجهی از منابع مالی را صرف میکردند که موجب کاهش آلودگی هوا و ترافیک تهران نشد و شهر را سوارهمحور کردهایم و به اهداف مورد نظر نرسیدیم چون پیوستهای مطالعاتی خوبی نداشتیم.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران در ادامه افزود: بعضاً شهرداریها تصمیماتی میگیرند که به کمیسیون ماده 100 نمیآید و در مناطق 22گانه شهرداریها تصمیمگیری می شود و عوارض مورد نظر را دریافت میکنند، بنابر این تکلیف کردیم شهرداری گزارشهایی را که در خصوص پروندههایی که به ماده 100 نمیرسد به کمیسیون شورا ارسال کند.
سالاری در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا اخیراً در خصوص مالها در دادگاه حضور داشتهاید، گفت: در این خصوص در دادگاه حضور نداشتهام بلکه یک ماه پیش دادستانی کل کشور به همراه معاونت قضایی و همین طور شهردار منطقه یک دعوت کردند و جلسهای گذاشتند و درباره تخلفات صورتگرفته در سطح شهر و همین طور تخلفات پالادیوم مذاکراتی صورت گرفت و موضوع دادستانی هم صرفاً در خصوص پالادیوم نبود و درخواست کردهایم دادستانی نسبت به تخلفات پروژههای بزرگمقیاس ورود پیدا کند.
وی ادامه داد: درخواست ما این است که قوه قضاییه و دیوان عدالت اداری در خصوص ساخت و سازهای ناایمن در سطح شهر ورود جدی پیدا کند و کمیسیون زیربنایی دولت نیز برای کاهش تخلفات ساختمانی ورود کرده است.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران افزود : شورای شهر تهران ستاد هماهنگی کمیسیونهای ماده 100 با محوریت کمیسیون شهرسازی و شهرداری تهران و دادگستری تشکیل داده است.
سالاری بیان کرد : گاهی از سوی نمایندگان مجلس مطرح میشود که تشکیل کمیسیون ماده 100 مشروعیت ندارد و موجب افزایش تخلفات ساختمانی میشود که در این صورت باید تخلفات را از بین ببریم و دادگاهها تشکیل نشود.
وی درباره صدور هولوگرام در شهرداری تهران، گفت: باید در خصوص هولوگرامها تجدیدنظر شود و در کل هولوگرام و کارگزار اشکالی ندارد و ایجاد همچنین بستری جرم نیست.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران بیان داشت: نحوه استفاده از ابزار هولوگرام و تعامل و مشارکت با کارگزاری در طول سالیان گذشته اشکالاتی داشته است که باید این موارد رفع شود.
سالاری ادامه داد : کارگزار دارای تمکن مالی به فرایند اجرایی توسعه شهری، خدماتی و فرهنگی میتواند کمک کند و زمانهایی که شهرداری با مشکل نقدی مواجه است میتوان از سرمایه کارگزاران استفاده کرد و به ازای سرمایهگذاری صورت گرفته ملک و تراکم در چارچوب طرح تفصیلی از سوی شهرداری داده میشود.
وی ادامه داد: بعضی از موارد در صدور هولوگرام اشکالاتی ایجاد میشد که باید رفع شود. موارد بسیار پیچیده و گسترده در خصوص صدور هولوگرام شکل میگرفت و در حوزه بودجه مدیریت شهری وضعیت مشخصی در این خصوص نداشت. بنابراین قرار شد همه درآمدهای مناطق به شهرداری مرکزی تهران واریز شود.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران ادامه داد: هولوگرام یک ضمانتنامه برای سرمایهگذار است مانند ضمانتنامههای بانکی. کسی که در شهرداری تهران پروژهای را اجرایی کرده است شهرداری به آن یک هولوگرام میداد که طلب وی در آن هولوگرام تعریف شده بود و میتواند به جای طلب خود ملک و یا تراکم دریافت کند.
سالاری با تأکید بر اینکه اساس هولوگرام و کارکرد آن اشکالی ندارد، گفت: باید فرایند و سازوکار این گونه توزیع هولوگرام تغییر کند و از بخش خصوصی که همین کارگزاران هستند بیشتر استفاده کنیم تا سرمایههایشان را بیاورند و کارها را پیش ببرند.
در ادامه سالاری در پاسخ به پرسش خبرنگاری در خصوص بلاتکلیفی گود برج میلاد نیز گفت: این گود همچنان بلاتکلیف است به زعم ناجا حقوق مکتسبهای در خصوص گود برج میلاد ایجاد شده و ناجا معتقد است که این گود متعلق به آنهاست و شهرداری نمیتواند تصمیمگیری کند.
وی ادامه داد: اساساً طرح جامع کل برج میلاد در شورا و شهرداری انجام شده است و به شدت از معاونت شهرسازی و مالی شهرداری تهران دلخور و نگران هستیم و پیگیری میکنیم تا گود این برج به سرانجام برسد.