«بعثت خون» در سال دوم (۱۴۳۳ ه. قـ)، به بررسی «نقش بانوان» در واقعهی کربلا و حوادث مرتبط با نهضت حسینی در سال ۶۱ هجری قمری میپردازد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار آیت الله خامنهای؛ نهمین برنامه از سری برنامههای سال دوم بعثت خون، «مادر ِادب» نام دارد که تلاش میکند گوشهای فضائل حضرت امالبنین سلامالله علیها، مادر گرامی حضرت اباالفضلالعباس علیهالسلام را بازگو کند. متن زیر بخش کوتاهی از این رویداد است که توسط جناب آقای دکتر محمدحسین رجبی دوانی از کارشناسان تاریخ اسلام و تشیع بیان شده است:
حضرت امالبنین سلامالله علیها در کربلا حضور نداشتند و نکتهی مهم این است که با شنیدن خبر حادثهی کربلا، بیش از اینکه نگران فرزندانشان باشند نگران امام زمانشان، یعنی حضرت حسین ابن علی علیهالسلام هستند.
در این باره هم اشعار سوزناکی ایشان در رثای شهدای کربلا و چهار فرزند خودشان در بقیع می خواندند و می گریستند، که این حالات، حتی گریه دشمن سرسخت اهل بیت یعنی مروان حکم را هم درآورد. مروان حکم کسی است که دشمن اهل بیت علیهمالسلام بود و به حاکم مدینه گفته بود حسین علیهالسلام را همین جا گردن بزن! او که چنین موجود رذلی است ولی چنان تحت تاثیر سوز اشعار حضرت امالبنین سلامالله علیها قرار میگیرد که اشکش جاری میشود.
مطلب بالا در تاریخ ۱۳۹۰/۰۹/۱۴ در پایگاه اطلاع رسانی KHAMENEI.IR، به مناسبت فرارسیدن ماه محرم و ایام عزاداری سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام) منتشر شده است.