«بعثت خون» در سال دوم (۱۴۳۳ ه. قـ)، به بررسی «نقش بانوان» در واقعهی کربلا و حوادث مرتبط با نهضت حسینی در سال ۶۱ هجری قمری میپردازد.
امسلمه همسر پیامبر خاتم صلواتالله علیه و آله است. بنا بر اعتقاد شیعه، او بعد از حضرت خدیجه سلامالله علیها سرآمد زنان پیامبر، و از همه مقامش رفیعتر است و حضرت رسول صلواتالله علیه نیز به صراحت وعدهی بهشت را به وی داده است.
امام حسین وقتی که میخواستند مدینه را ترک کنند و به سفر پرمخاطرهی کربلا بیایند، ودایع امامت را به امسلمه سپردند و به وی فرمودند که امام بعدی میآید و این ودایع را تحویل میگیرد. قرآن امیرالمومنین، ذوالفقار امیرالمومنین -ذوالفقار میراث خاص امامت است-، لوح حضرت زهرا سلامالله علیها. این نکته نشان میدهد که امسلمه چه جایگاهی دارد. امام علیهالسلام نیز میدانستند که در کربلا چه خبر است و آنها را به کربلا نیاوردند و آنها را به امسلمه سپردند. پس از سفر دردناک و تلخ کربلا نیز حضرت امام سجاد علیهالسلام بازگشتند و این ودایع را از وی تحویل گرفتند.
این اتفاق را اهل سنت هم نقل کردهاند که جبرئیل مقداری از خاک کربلا را برای پیامبر آورده بود و ایشان این خاک را درون شیشهای نگه داشته بودند؛ و بعداً این شیشه را به امسلمه دادند و فرمودند: هرگاه از این خاک، خون بیرون آمد بدان که حسین من به شهادت رسیده است.
هنگامی هم که حضرت امام حسین علیهالسلام با امسلمه وداع کردند، او به شدت منقلب بود و در منابع هست که هر روز به این شیشه نگاه میکردند تا اینکه در عصر عاشورا، خاک به خون تبدیل شد...
و امسلمه اولین کسی بود که در مدینه، در مصیبت فرزند دختر رسول خدا، آه و ناله سر داد.
مطلب بالا در تاریخ ۱۳۹۰/۰۹/۰۹ در پایگاه اطلاع رسانی KHAMENEI.IR، به مناسبت فرارسیدن ماه محرم و ایام عزاداری سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام) منتشر شده است.