به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما، به نقل از خبرگزاری آسوشیتد پرس، دبیرکل سازمان ملل متحد تغییرات آب و هوایی و انتشار گازهای گلخانه ای را تهدید وجودی مستقیم برای جهانیان توصیف کرد. آنتونیو گوترش روز دوشنبه هشدار داد که جهان با "تهدید وجودی مستقیم" روبرو است و باید تا سال 2020 روند وابستگی به سوختهای فسیلی تغییر کند و جلوی تغییرات اقلیمی مهارنشدنی گرفته شود. گوترش این بحران را مبرم خواند و نبود رهبری جهانی جهت رفع گرمایش جهانی را تقبیح کرد.
دبیرکل سازمان ملل همچنین گفت: تغییرات اقلیمی سریعتر از ما در حال حرکت است. ما باید بر انتشار گازهای گلخانه ای مرگبار ترمز بکشیم و جلوی تغییرات اقلیمی را بگیریم.
وی در ادامه ضمن هشدار به روند گرمایشی آب و هوایی گفت مردم در همه جای جهان در حال تجربه دماهای بی سابقه ای هستند- موج شدید گرما، آتش سوزی ها، طوفان ها و سیل ها- که «مرگ و ویرانی» به همراه خواهد داشت.
اشاره گوترش به عنوان مثال به بدترین سیل موسمی در ایالت کرالا در جنوب هند، مرگ حدود سه هزار نفر براثر طوفان سال گذشته ماریا در پورتوریکو، ذوب یخ های دریای قطب شمال، بزرگ بودن برخی آتشفشان ها و اسیدی تر شدن اقیانوس ها بود.
دبیرکل سازمان ملل همچنین گفت: چندین دهه است که دانشمندان درباره گرمایش جهانی هشدار می دهند اما تعداد خیلی زیادی از مقامات از گوش دادن به آن امتناع می کنند و تعداد خیلی کمی براساس دیدگاه علمی عمل کرده اند.
وقتی که 190 کشور توافقنامه 2015 پاریس درباره تغییرات آب و هوایی را امضا کردند آنها موافقت کردند که تا سال 2020 افزایش دمای جهانی را به کمتر از دو درجه سانتی گراد و تا جای ممکن به 1.5 درجه محدود کنند.
گوترش در این باره گفت: این اهداف حداقل کار برای جلوگیری از بدترین تاثیرات تغییرات آب و هوایی بود. اما دانشمندان به ما می گویند که ما خیلی از این مسیر دور هستیم. طبق نتایج تحقیقات سازمان ملل، تعهداتی که تاکنون توسط طرفین امضا کننده توافقنامه پاریس صورت گرفته است، به اندازه تنها یک سوم از آنچه که مورد نیاز است می باشد.
گوترش همچنین گفت کوهی که باید صعود کنیم خیلی مرتفع است اما غیرقابل عبور نیست.
وی افزود: ما باید به سرعت از وابستگی به سوخت های فسیلی دور شویم. ما باید آنها را با انرژی پاک از آب، باد و خورشید جایگزین کنیم. ما باید جلوی نابودی جنگل ها را بگیریم و جنگل های ضعیف شده را بازسازی کنیم و راه های کشاورزی را تغییر دهیم.